Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ!

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο Χανίων το...

βράδυ της Πέμπτης (16/08), αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Αίγυπτος - Γερμανία.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων, όταν υπήρξε αναφορά για μη προγραμματισμένη προσέγγιση επιβατικού αεροσκάφους της γερμανικής εταιρείας Condor, λόγω πληροφορίας για πιθανή ύπαρξη βόμβας.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της πτήσης πάνω από τη Μεσόγειο, εντοπίστηκε απειλητικό μήνυμα για βόμβα στην τουαλέτα του Boeign 757. Στη συνέχεια ο πιλότος ειδοποιήθηκε ότι η αναγκαστική προσγείωση θα γινόταν στα Χανιά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το αεροσκάφος επρόκειτο να φτάσει στο Ντίσελντορφ στις 23:23.

Το αεροσκάφος που μετέφερε 281 επιβάτες, προσγειώθηκε στις 20:47 και συνοδεία μαχητικών F-16, με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χανίων και οδηγήθηκε σε χώρο μεταξύ του κεντρικού αεροσταθμού και της Αμερικανικής Βάσης Σούδας.
aerodromio xania2
Δόθηκε οδηγία για αποβίβαση των επιβατών, ώστε το αεροσκάφος να ελεγχτεί, ενώ στο σημείο εκτός από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Η έρευνα θα γίνει με την βοήθεια και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της Αστυνομίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος, βάσει του πρωτοκόλλου, θα ξεκινήσει μετά τις 23:23, ώρα προγραμματισμένης άφιξης του αεροσκάφους στο Ντίσελντορφ, για λόγους ασφαλείας.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Flashnews.gr, Cretapost.gr, Zarpanews.gr

πηγή: newsbomb.gr, Πηγή φωτογραφίας: Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου