Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ! ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ! ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ! ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ...

Οδογέφυρα η οποία βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από...

τη Γένοβα κατέρρευσε το πρωί της Τρίτης, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 90 μέτρων γέφυρα Μοράντι. Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για δύο τραυματίες και δύο νεκρούς ενώ οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως θα υπάρχουν δεκάδες νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Η συγκεκριμένη γέφυρα χτίστηκε τη δεκαετία του 1960, βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Sampierdarena και Cornigliano, και έχει μήκος πάνω από ένα ένα χιλιόμετρο.




Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και περιπολικά σπεύδουν στο σημείο.«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας κοντά στη Γένοβα, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών.

Παρακολουθήστε ζωντανή εικόνα από το σημείο:


Για «δεκάδες νεκρούς» από την κατάρρευση κάνει λόγο η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADNKRONOS.


Όπως αναφέρει η La Repubblica, το τμήμα που έχει καταρρεύσει, μήκους αρκετών δεκάδων ίσως και εκατοντάδων μέτρων, περνά πάνω από πυκνοκατοικημένη περιοχή.


Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους για θύματα και δεκάδες τραυματίες. Οι Αρχές επισημαίνουν πως εδώ και ώρες βρέχει αδιάκοπα στην περιφέρεια της Λιγουρίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμό. Σχετικά με τα αίτια της κατάρρευσης οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για κατασκευαστικό λάθος ή λόγω της ισχυρής νεροποντής.


Δείτε το βίντεο που τράβηξε οδηγός με το κινητό του την ώρα της κατάρρευσης. Ο οδηγός φωνάζει «ω θεέ μου»:





Οι πρώτοι τραυματίες δέχονται βοήθεια από τα σωστικά συνεργεία:

/Uploads/Media/Zougla/Video/2018/Aug/14/genov_traymaties.jpg








zougla.gr, Πληροφορίες από La Repubblica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου