Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΓΕΜΙΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗ ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΜΕΝΗ ΟΨΗ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ...

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή και τη δημοσιεύουμε.
Φίλε Μάκη,
Στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2018-2019 το 2ο Λύκειο Χολαργού είχε φρεσκοβαμμένη την εξωτερική όψη των κτηρίων του.  Όμως τώρα...

παρατηρώ εδώ και μερικές εβδομάδες ότι στην εξωτερική είσοδο γράφτηκαν συνθήματα με έντονο κόκκινο χρώμα από οπαδούς πολιτικού κόμματος. 
Προφανώς η πράξη αυτή φανερώνει ότι οι δράστες δεν σεβάστηκαν την καλαισθησία που οφείλουν να έχουν οι Δημόσιοι χώροι, που εφόσον παραβιασθεί προσβάλλει την πολιτιστική μας κληρονομιά και αφού δεν άφησαν τα ονοματεπώνυμά τους για να ελεγχθούν από τον Δήμο και αφού δεν συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, θεωρούν ότι ολοκλήρωσαν τον τοπικό επιμέρους στόχο τους.

Όμως δεν πρέπει να σταματήσουμε εκεί.  Ο Δήμος πρέπει να αναδείξει ότι δεν είναι το θύμα που θα τρέχει να αποκαθιστά την βλάβη για την κακοήθεια των φιλικά προσκείμενων ή και μελών πολιτικών κομμάτων που ουσιαστικά διαχέουν τις ιδέες τους με το αζημίωτο στους ανυπεράσπιστους περαστικούς, αλλά κυρίως στους ανήλικους μαθητές ξεσπώντας με αναγραφή συνθημάτων ή και καταστροφές που βλάπτουν την αισθητική των δημόσιων χώρων.
Θα πρέπει αρχικά ο Δήμος να επιδιώξει η αποκατάσταση της βλάβης στους τοίχους του 2ου Λυκείου Χολαργού να γίνει αμέσως από τους τοπικούς εκπροσώπους του πολιτικού κόμματος που διαφημίζεται. 
Επιπλέον, ο Δήμος σε ανάλογες περιπτώσεις οφείλει να επιδιώξει την κατάσχεση λογαριασμών ώστε να εισπράττει ως πρόστιμο το διπλάσιο της αξίας των επισκευών εις βάρος των πολιτικών κομμάτων τα οποία δημιούργησαν το πρόβλημα άμεσα ή έμμεσα.  Μην ξεχνάμε ότι τα μεγαλύτερα χρηματοδοτούνται για την λειτουργία και την εκπαίδευση των μελών τους από το Κράτος.

Ο φίλος και συμμαθητής σου,

Ιωάννης Ν. Β.

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΝΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
    ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ANTIFA,ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή