Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ! 10 ΚΙΛΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ! ΒΙΝΤΕΟ.

Πρώτο Θέμα
Μέχρι και τον 6ο όροφο οι ζημιές - Κόπηκαν μασίφ σίδερα, ξεκόλλησαν τσιμέντα - Για πάρα πολύ επαγγελματικό χτύπημα μιλούν από την...

αντιτρομοκρατική - Γιατί «βλέπουν» την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών
Με βόμβα μεγάλης ισχύος φαίνεται ότι χτύπησαν οι βομβιστές τα ξημερώμα της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ με αστυνομικές πηγές να μιλούν για 10 κιλά εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκαν στον εκρηκτικό μηχανισμό. Αυτό που δεν έχουν ακόμα διευκρινίσει οι αστυνομικοί είναι αν η εκρηκτική ύλη ήταν αμμωνιοδυναμίτιδα ή ζελατοδυναμίτιδα. Οι αστυνομικοί εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ένα μείγμα εκρηκτικών υλών με προσθήκη αμμωνίας και ΤΝΤ προκειμένου να αυξήσουν την ταχύτητα και την ισχύ της βόμβας.

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί μιλούν για «πάρα πολύ επαγγελματικό χτύπημα» επισημαίνοντας ότι στην έκταση των ζημιών έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός βοηθάει να εκτονωθεί το ωστικό κύμα προς τη μια πλευρά.

Ενδεικτικό της ισχύος του μηχανισμού που, κατά πληροφορίες, ήταν μέσα σε σάκο είναι το γεγονός ότι ζημιές και σπασμένα τζάμια υπάρχουν μέχρι και τον έκτο όροφο του κτηρίου με τις σημαντικότερες ζημιές να εντοπίζονται στον 3ο, τον 4ο και τον 5ο όροφο που στεγάζουν την εφημερίδα Καθημερινή. Από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.
«Ήθελαν να ισοπεδώσουν το κτήριο» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ των ειδικών φρουρών.

Δείτε εικόνες από drone.
Οι εικόνες τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό του κτηρίου αποτυπώνουν την καταστροφή που υπέστη το κτήριο.

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής και της σήμανσης που βρίσκονται στο σημείο συλλέγουν ακόμα στοιχεία αν και το έργο τους δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι ο μηχανισμός έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την έκρηξη. 

Αν και οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι οι δράστες έφυγαν από το σημείο με μοτοσικλέτα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί και να χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο για τη διαφυγή τους η οποία, όπως όλα δίεχνουν έγινε από την υπόγεια διάβαση προς το ΣΕΦ εκεί όπου, όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, το σημείο είναι «τυφλό» και δεν υάρχουν κάμερες. Η επιλογή του σημείου δείχνει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ότι οι βομβιστές είχαν μελετήσει καλά την περιοχή για να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους.

Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «βλέπουν» στην Αντιτρομοκρατική

Μέχρι στιγμής το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι πίσω από την έκρηξη να βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Κι αυτό γιατί αφενός η συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα από το 2013 κάνει πάντα χτυπήματα τον Δεκέμβριο και αφετέρου είχε προηγηθεί η αποτυχημένη έκρηξη έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την οποία δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Η αποτυχημένη αυτή έκρηξη είχε κάνει τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να περιμένουν ένα νέο χτύπημα χωρίς, όμως, να μπορούν να προσδιορίσουν τον πιθανό στόχο.

Συγκεκριμένα η ΟΛΑ είχε χτυπήσει:

- στις 30 Δεκεμβρίου 2013 με επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, 

- Στις 12 Δεκεμβρίου 2014 είχε εκτοξεύσει ρουκέτα που δεν είχε σκάσει σε αυτοκινητοβιομηχανία στη Μεταμόρφωση

- Στις 24 Νοεμβρίου 2015 είχαν βάλει βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος.

- Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο κτήριο του υπ. Εργασίας που όμως δεν εξερράγη.

- Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 έβαλαν βόμβα στο Εφετείο προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές ενώ τα μέλη της ΟΛΑ είχαν πυροβολήσει κατά του φρουρού.

Από εμφανή αριθμό έγινε το τηλεφώνημα

Πριν την έκρηξη που σημειώθηκε στις 2:37 τα ξημερώματα της Δευτέρας είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα στις 1:45 σε ιστοσελίδα και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. 

Ο άγνωστος άνδρας έδωσε περιθώριο 45 λεπτά, ενώ ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα του αγνώστου έγινε από «πακιστανικό τηλέφωνο» μιας χρήσης χωρίς απόκρυψη στοιχείων. όπως είχε γίνει και στο τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, το Νοέμβριο.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, ενώ από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι με την έκρηξη να σημειώνεται στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί.
skai2
skai1
skai3
skai-new-2
skai-new-1
skai-new-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου