Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

"ΓΡΟΘΙΑ" ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΚΚΑ: "ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΝΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ"! ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

"Το δικαιικό σύστημα στη χώρα μας είναι ανεπαρκές" τονίζει ο πασίγνωστος δικηγόρος Γιώργος Κόκκας ο οποίος πρόσφατα υποστήριξε...

τις Μακεδονικές οργανώσεις που ζητούσαν από το ΣτΕ την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάτι που τελικά δεν επετεύχθη διότι το ΣτΕ δήλωσε αναρμόδιο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνει σε ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής και κυβερνητικών αποφάσεων.  "Δεν υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο οι κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες", αυτό ήταν το σκεπτικό της απόφασης των μελών του ΣτΕ, τόνισε ο κ. Κόκκας, όμως επισήμανε ότι υπήρξε μια ισχυρά τεκμηριωμένη άποψη, του δικαστού κ. Ποταμιά. Σύμφωνα με τον κ. Ποταμιά  ο οποίος επισήμανε ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες μπορούν να υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο. Και έτσι είναι το σωστό. Διότι αν δεν υπόκεινται σε έλεγχο, τότε δεν θα υπάρχει, δεν θα εξετάζεται καν η έννοια της "εσχάτης προδοσίας". 
Ο κ. Κόκκας επίσης υπογράμμισε ότι οι δικαστές αφήνουν συνειδητά στην άκρη τον ρόλο τους (δεν επιτελούν ουσιαστικά το καθήκον τους) και θέλουν να είναι θεραπαινίδα της πολιτικής εξουσίας! 
Μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκας είπε ότι η αναφορά στο Σύνταγμα περί λαϊκής κυριαρχίας είναι κενό γράμμα, μια και δεν εκφράζεται στην πράξη η λαϊκή κυριαρχία. "Γι'΄αυτό πρέπει να γίνει νέο Σύνταγμα και όχι αναθεώρηση του Συντάγματος". 
Ακούστε τα όσα υπογραμμίζει στη συνέντευξή του στην εκπομπή "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας, στο παρακάτω ηχητικό, από το 31.49'' μέχρι το 43.40''.

1 σχόλιο:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΑΣ.ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΦΛΟΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή