Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ: "ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΕ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ"!


«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και ...

αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση» τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μιλώντας στην ετήσια καθιερωμένη εορταστική συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, τους διαπιστευμένους στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τοποθετήθηκε και σε ερώτηση που του έγινε αναφορικώς με το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και της Ελλάδος στην περιοχή μας.

«Οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

Τέλος ο Ναύαρχος Αποστολάκης απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα είμαστε μόνοι μας ή θα σπεύσουν και άλλοι σε βοήθειά μας σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, ήταν απολύτως σαφής: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί».
skai.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ 38000 ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ,ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΝΤΑΗ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή