Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΖΑΕΦ: "ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ"! ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ 2 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

πηγή: altsantiri.gr, τίτλος: δικός μας
Ο Ζάεφ είπε πως έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Πάνο Καμμένο ότι θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από την...

ελληνική βουλή.
«Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε μία τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες, και για τους δύο λαούς», ανέφερε
Τη βεβαιότητα του πως η τελική συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Όπως είπε μιλώντας στο πρακτορείο ΜΙΑ, έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Πάνο Καμμένο ότι θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική βουλή.

«Έχω εμπιστοσύνη και στον Καμμένο, που είναι επίσης μέρος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε μία τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες, και για τους δύο λαούς. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα γίνουν αισθητά τους επόμενους μήνες από την εφαρμογή της. Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα βρει την υλοποίησή της στο Κοινοβούλιο, όπως και εγώ προσπαθώ η εμπιστοσύνη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σε μένα και στην “μακεδονική” κυβέρνηση να βρει υλοποίηση στο Κοινοβούλιο. Η διαδικασία που βρίσκεται μπροστά μας είναι σοβαρή και ουσιαστική».

Και πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ: «Ούτε εγώ, ως άνθρωπος που γνωρίζει, μπορώ να εγγυηθώ ότι η διαδικασία θα επιτύχει στο “μακεδονικό” Κοινοβούλιο, όμως κάνουμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία περί τα μέσα Ιανουαρίου αυτή η διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου έχει οριστεί για τις 9 Ιανουαρίου και πιστεύω ότι όχι πάνω από δέκα μέρες μετά θα καταφέρουμε να ψηφίσουμε τις τελικές τροπολογίες».

Επίσης ο ίδιος ανέφερε πως «στις προτεινόμενες τροπολογίες δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, καθώς συνιστούν μια έντιμη προσέγγιση στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών». «Οι τροπολογίες ήταν αποτέλεσμα μίας συμμετοχικής διαδικασίας, που περιελάμβανε και την αλβανική κοινότητα της χώρας», σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου