Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Καθεστώς θυμίζουν οι πρακτικές της κυβέρνησης ενόψει της ομιλίας...

Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και των δύο συγκεντρώσεων που είναι προγραμματισμένες την ίδια ώρα. 

Τεράστια δύναμη της αστυνομίας θα βρίσκεται στο σημείο, με χιλιάδες αστυνομικούς, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., αυστηρούς ελέγχους και εκτοξευτήρες νερού.

Από ότι φαίνεται, ο Τσίπρας γνωρίζει τα λάθη του, δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει ευθύνη και φοβάται την οργή των Ελλήνων πατριωτών που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Σκηνικό βγαλμένο από τις ετήσιες λαϊκές συγκεντρώσεις των εγκαινίων της ΔΕΘ στήνεται από το πρωί στην πνιγμένη στην ομίχλη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την ομιλία στις 19:30 στο Παλέ Ντε Σπορ, του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Αστακός» έχει γίνει η Θεσσαλονίκη ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στο Παλαί ντε Σπορ. Συγκεκριμένα, στην συμπρωτεύουσα θα βρεθούν σήμερα: 2.000 αστυνομικοί, 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ΟΠΚΕ, drones και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., και οι δύο Αύρες (τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού) της ΕΛΑΣ.


Υπενθυμίζεται ότι δύο συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα, θα γίνουν με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, στις 19:00 συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών έχουν προγραμματίσει ομάδες ατόμων, μέσω διαδικτύου.

Η ομιλία του Τσίπρα πραγματοποιείται με κεντρικό μήνυμα «Η Μακεδονία λέει «ναι” στη δημοκρατία, ναι στην αλληλεγγύη, και όχι στον εθνικισμό και τον φασισμό».

Την ίδια ώρα στην πλατεία Καμάρας, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη. Επίσης, το ΑΠΘ με ανακοίνωση του γνωστοποιεί πως, δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα.

Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας.

Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα υπερίπταται, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, του χώρου όπου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει λόγο για την συμφωνία των Πρεσπών στους συγκεντρωμένους οπαδούς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που καταφθάνουν από την Μακεδονία-Θράκη, αλλά και από άλλες γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, της Αθήνας συμπεριλαμβανομένης.

Στη Θεσσαλονίκη εστάλησαν από την Αθήνα και δυο εκτοξευτήρες νερού (αύρες), ενώ κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πάρει θέσεις σε επίκαιρα σημεία γύρω από την ΔΕΘ, γερανοί της αστυνομίας απομακρύνουν αυτοκίνητα από τους χώρους της Έκθεσης και τους δρόμους γύρω από το Παλέ και τοποθετούν σιδερένια φράγματα.

Οι προσερχόμενοι θα υφίστανται σωματικό έλεγχο και θα «ακτινογραφούνται» από ηλεκτρονικό μηχάνημα κατά την είσοδό τους στο γήπεδο που θα γίνεται από μια μόνο πύλη του γηπέδου.

Σύμφωνα με το σχέδιο της αστυνομίας το οποίο εκπονήθηκε υπό την εποπτεία της κ. Όλγας Γεροβασίλη, που βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι πύλες της ΔΕΘ θα κλείσουν δυο ώρες πριν την έναρξη της ομιλίας του πρωθυπουργού, ενώ από τις 17:00 θα κλείσει με απόφαση της Πρυτανείας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τον φόβο επέκτασης πιθανών επεισοδίων.

Την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού πρόκειται να γίνουν δυο συγκεντρώσεις, η μια από μακεδονικά σωματεία στον Λευκό Πύργο εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και η άλλη αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.

Ο όλος σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. αποσκοπεί στη μη προσέγγιση των διαδηλωτών στον χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργό και την πρόκληση εντάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου