Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΜΠΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΞΙΩΣΙΕΣ! ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΝΑΚΗ!


Δημοτική Παράταξη

#μετονΝικήτα                                                                   Χολαργός, 19 Μαρτίου 2019                                                       



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Νικήτα Κανάκη, με τον δημοτικό συνδυασμό #μετονΝικήτα


«Στη “Συνομωσία των καλών” πιστεύουμε ότι το μέλλον για το καλό της πόλης στηρίζεται στη λέξη Συνεργασία»


Με πλήθος κόσμου και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Νικήτα Κανάκη και του δημοτικού συνδυασμού...
#μετονΝικήτα, την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού.
Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, αποδεχόμενοι την  πρόσκληση του υποψήφιου Δημάρχου,  οι συνυποψήφιοι Δήμαρχοι Παπάγου-Χολαργού κ.κ. Τούτουζας και Τίγκας, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή αφιερώματος στον κ. Κανάκη για την 30χρονη πορεία του στους Γιατρούς του Κόσμου, όπου είναι πρόεδρος τα τελευταία χρόνια. Μιας πορείας στην οποία οι εμπειρίες ζωής που κέρδισε είναι ασύγκριτα πιο σημαντικές από την όποια δική του προσφορά, την οποία ούτως ή άλλως θεωρεί χρέος του: «δεν πήρα μόνο χαμόγελο και ηθική ικανοποίηση, έμαθα να αλλάζω και να προσαρμόζομαι στις συνθήκες, να παίρνω αποφάσεις και να δημιουργώ. Και όταν οι άλλοι αμφιταλαντεύονται αναρωτώμενοι, εγώ να λέω “Γιατί όχι”; Αυτή είναι η προίκα που φέρω, ξεκινώντας να ασχολούμαι με τα αυτοδιοικητικά, ξεκινώντας να ασχολούμαι με την πόλη: να καταλαβαίνω τους ανθρώπους, να συνεργάζομαι, να εξελίσσομαι και να παίρνω αποφάσεις».
Ο υποψήφιος δήμαρχος περιέγραψε στους συνδημότες τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, μετά από παρότρυνση των φίλων και συνδημοτών του κι έχοντας αναρωτηθεί: τι καινούριο θα είχε ο ίδιος να δώσει και γιατί θα ήταν διαφορετικός από τους υπόλοιπους: «Μέσα από αυτή τη διάδραση με φίλους και συντοπίτες άρχισα να βλέπω, αλλά και να βοηθώ να δούμε, τα προβλήματα της πόλης, να τα εντοπίζουμε “πίσω από την βιτρίνα”. Η πόλη την επόμενη μέρα των εκλογών υπόσχομαι ότι θα είναι μια πόλη που θα αντιδρά, θα εξελίσσεται, θα δημιουργεί, θα νοιάζεται για τα παιδιά της και δεν θα αφήνει κανέναν πίσω».
Ο κ. Κανάκης περιέγραψε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, δίνοντας έμφαση στη συμμετοχική δημοκρατία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία ενδυναμώνεται και με το νέο εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική, η οποία έχει πλέον θεσπιστεί και είναι νόμος τους κράτους. Στο ίδιο πλαίσιο, ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για την ανάγκη καθιέρωσης πλήρους διαφάνειας με εφαρμογή πολιτικών και διαδικασιών, όπως παραδείγματος χάριν η ανάγκη να εμφανίζονται και οι θέσεις-απόψεις της αντιπολίτευσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει, αλλά και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου και τη δυνατότητα να μπορούν και οι πολίτες να καταθέτουν δημόσια τη γνώμη τους και αυτή να μοιράζεται με όλους.
Προερχόμενος από τον χώρο της κοινωνικής πρόνοιας, ο υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού τόνισε ότι η πόλη που οραματίζεται θα στέκεται αλληλέγγυα στον πολίτη που αντιμετωπίζει δυσκολίες και δεν θα αφήνει κανέναν μόνο: «Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ξεκινά από τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης. Εμείς δίνουμε έμφαση στη στήριξη της τοπικής οικονομίας, ώστε να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, βοηθώντας τους άνεργους συμπολίτες μας, με ειδικά προγράμματα και με ιδιαίτερη έμφαση στην ανεργία των νέων, χρησιμοποιώντας Ειδικά Επενδυτικά Προγράμματα Οικονομικής Ενίσχυσης Δήμων για βασικά έργα υποδομών και εγκαταστάσεων, όπως ο «ΦιλόΔημος», ακόμα και πρόσφορα εργαλεία όπως οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., η Κ.ΑΛ.Ο και άλλες δομές» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια.
Στη συνέχεια ο κ. Κανάκης επισήμανε την ανάγκη υποστήριξης και κάλυψης των αναγκών των σχολείων, ως πρώτη και άμεση προτεραιότητα, καθώς και τη δυνατότητα ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με προγράμματα και με το Ανοιχτό Σχολείο στη Γειτονιά.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στο σημαντικό θέμα των «αφιλόξενων», όπως τόνισε, πεζοδρομίων για τους πεζούς και πολύ περισσότερο για τα άτομα με αναπηρία και τις μητέρες με τα καροτσάκια, δίνοντας ξεχωριστή έννοια στην Βιώσιμη Κινητικότητα και στην ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της δημοτικής συγκοινωνίας. Η ουσιαστική επικοινωνία με τη νεολαία, η ενίσχυση του πολιτισμού και του αθλητισμού, η ανάγκη για ενίσχυση της ασφάλειας στο Δήμο, χωρίς όμως τις κοστοβόρες και αναποτελεσματικές ιδιωτικές εταιρείες security,  η προστασία των συμπολιτών μας που ανήκουν στην τρίτη ηλικία, με πρόθεση να ενταχθούν όλοι όσοι θέλουν στις Λέσχες Φιλίας και στα προγράμματα του Δήμου που τους αφορούν, και όχι μόνο μια μικρή μερίδα αυτών, θίχτηκαν ως σημαντικά ζητήματα στη συνέχεια της ομιλίας του.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην επιτακτική ανάγκη για ολοκλήρωση των ενεργειών για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, κεντρική πολιτική δέσμευση, η οποία θα δώσει την ευκαιρία και στους όμορους Δήμους να συνεργαστούν με κοινό σκοπό την ολοκλήρωση του έργου που θα είναι μια όαση δροσιάς για τους κατοίκους της πόλης. Ο Υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στο γνωστό έργο «Μπαλόνι», το οποίο καθυστερεί να υλοποιηθεί. «Όλα τα έργα υποδομών πρέπει να ολοκληρώνονται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και με προτεραιότητα την ευημερία του πολίτη και όχι τις κατά καιρούς προεκλογικές σκοπιμότητες. Συνιστά κοινωνική επιταγή και η επιτέλους κατασκευή του Κολυμβητηρίου μας, σε άμεση συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, το έχουμε συζητήσει και συνομολογήσει και με τον δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο».
Ο κ. Κανάκης παρουσίασε και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του #μετονΝικήτα, «Πρόκειται για 32 ανθρώπους, με πολύ καλά βιογραφικά, με όρεξη και όραμα για να προσφέρουν στην πόλη, μια παρέα ανθρώπων που ενδεικτικά φιλοδοξούμε να είμαστε η “Συνωμοσία των Καλών”» κι έκλεισε την ομιλία του με την υπόσχεση «Δεν θα αλλάξω, το μέλλον για το καλό της πόλης στηρίζεται στη λέξη Συνεργασία».

*Επισυνάπτονται φωτογραφίες, ενώ θα ακολουθήσει mail με τους συνδέσμους της ομιλίας του Νικήτα Κανάκη.


Έφη Παρίση
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας
τηλ. 6972076254

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου