Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕ; Η ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΟΪΖΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΠΙ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΚΡΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ! Ο ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ TV ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται η υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου και συγκεκριμένα η αποκάλυψη ότι λάμβανε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Η καταγγελία για αυτό το πρωτοφανές περιστατικό  ήρθε αρχικά από την ...
εφημερίδα Φιλελεύθερος, η οποία σε σημερινό της ρεπορτάζ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  η Μυρσίνη Λοϊζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών.

Οι ίδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της κ. Λοϊζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης. Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωκάλπες αφού στις 14 Μαϊου έχει προσδιοριστεί νέα δίκη της για χρέη προς το Δημόσιο.

Λίγες ώρες αργότερα, το Πρώτο Θέμα ανήρτησε προδημοσίευση  του αυριανού του φύλλου στο οποίο αναφέρεται ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει.

Επικαλείται μάλιστα και  την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από 28 Φεβρουαρίου του 2017 με την οποία φαίνεται ότι η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε 2 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή γα παράνομο περιουσιακό όφελος. Φέρεται μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, να επικαλέστηκε στο δικαστήριο βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο με μάρτυρες τη Χαρούλα Αλεξίου και τον ψυχίατρο Σ. Σούρλα.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικό δημοσίευμα είχε και η εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Η Μυρσίνη Λοΐζου, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, εισέπραττε για χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο. Σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελεύθερο», οι ίδιες πηγές που επικαλείται, ανέφεραν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της Μυρσίνης Λοΐζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης.

Περιγράφοντας το χρονικό της υπόθεσης αυτής η εφημερίδα αναφέρει ότι στις 25 Ιανουαρίου του 2019 το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικώς η νέα δικάσιμος της υπόθεσης ορίστηκε στις 14 Μαΐου, 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, για χρέη προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.

Μείζον πολιτικό θέμα
Όπως είναι φυσικό, αν ευσταθούν οι καταγγελίες ότι η κ. Λοίζου εισέπραττε παρανόμως τη σύνταξη της νεκρής της μητέρας, δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος επέλεξε το συγκεκριμένο πρόσωπο για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Πολλοί δε, είναι αυτοί που προεξοφλούν ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις μπορεί να οδηγήσουν την κ. Λοϊζου στην έξοδο από το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος.

Για το θέμα ερωτήθηκε στην εκπομπή Alpha Reportaz ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι σίγουρος ότι η κα Λοΐζου θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει για τα σημερινά δημοσιεύματα». Είπε ακόμα ότι «Είμαι πεπεισμένος ότι η κα Λοΐζου δεν έχει πάρει τα χρήματα αυτά» και απέδωσε τον όλο θόρυβο στην προσπάθεια της ΝΔ και φιλικών ΜΜΕ προς εκείνη, να θέσει σε λειτουργία μια κρεατομηχανή για όλους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι η κα Λοΐζου είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και «δεν θα ανεχθούμε την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε από υποψήφια ευρωβουλευτής η Μυρσίνη Λοΐζου. Ο σάλος που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για την παράνομη σύνταξη που έπαιρνε επί 5,5 χρόνια δεν μαζευόταν με τίποτα από το Μαξίμου. Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις και παρασκήνιο και αποφασίστηκε να αποσυρθεί η υποψηφιότητά της.

Μονόδρομος για την κυβέρνηση ήταν η παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου από υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το τσουνάμι των αποκαλύψεων για την σύνταξη της νεκρής μητέρας της την οποία η κα Λοΐζου εισέπραττε παράνομα επί 5,5 χρόνια «κατάπιε» την υποψηφιότητά της και έπληξε πιθανόν ανεπανόρθωτα το πολυδιαφημισμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Παρά τις προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να σώσει την κατάσταση με την κα Μυρσίνη Λοΐζου να καλείται εκεί προκειμένου να βρεθεί διέξοδος, τελικά κρίθηκε σωστότερο να αποσύρει την υποψηφιότητά της.
in.gr και Ελεύθερος Τύπος, katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου