Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ



Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού ύστερα από συνάντηση που είχε με τοπικούς συλλόγους του Δήμου Χολαργού-Παπάγου σχετικά με την προστασία του δάσους του Υμηττού κατέθεσε επερώτηση στην Περιφέρεια Αττικής (με κοινοποίηση και στον Δήμο Αγ. Παρασκευής) με την οποία ζητούσε εξηγήσεις για την εξαίρεση αναδάσωσης στις υπερώρειες του Υμηττού. Σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες που είχαν με εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Βασίλης Σαββίδης και ο Γραμματέας του Συλλόγου κος Τάσος Μίχας τόνισαν την έντονη ανησυχία των κατοίκων ότι η εξαίρεση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη και εμμέσως να αποτελεί προστάδιο σε μια προοπτική καταπάτησης περιοχών του Υμηττού από καραδοκούντες οικοπεδοφάγους. Αναλυτικά στο έγγραφο που κατέθεσαν αναφέρουν:


«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΑΤΤΙΚΗΣ»
Έτος ίδρυσης 2003

Αγία Παρασκευή, 19 Μαίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 11/2011
ΠΡΟΣ:
-          κον Λιακόπουλο Ηλία
Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-          κον Ιωάννη Σγουρό, Περιφερειάρχη Αττικής
-          κον Βασίλειο Ζορμπά, Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής
-          δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Αγ. Παρασκευής.

ΘΕΜΑ: « Εξαίρεση αναδασωτέας περιοχής Υμηττού»

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού δραστηριοποιείται στην Αγία Παρασκευή από το 2003 και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της γειτονιάς μας και των ανθρώπων που περιβάλλουν αυτή. Μέσα σε αυτό πλαίσιο κινείται και η παρούσα επιστολή η οποία θέλει να σας επισημάνει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για εμάς που έχει προκύψει στην ευρύτερη περιοχή μας.
Ύστερα από την μεγάλη πυρκαγιά στις 25 Αυγούστου του 2007 στην περιοχή μεταξύ Χολαργού και Παπάγου αποτεφρώθηκαν περί τα 1.073,00 στρέμματα δασικής έκτασης που βρίσκονται στις θέσεις Πετροκόρακας και Αγ. Ιωάννης Θεολόγος  του Ορεινού Όγκου του Υμηττού και των Διοικητικών Περιφερειών των άνωθεν Δήμων.
Παρότι αποφασίσθηκε σχετικά σε σύντομο χρονικό διάστημα η κήρυξη ως αναδασωτέων των κατεστραμμένων δασών και  δασικών εκτάσεων παρατηρήσαμε δυστυχώς όπως φαίνεται στο υπ΄ αριθμόν Φ636/130-11-2007 ΦΕΚ με την με αριθμό 5063/2007 απόφασή σας ότι εξαιρούνται ορισμένα τμήματα (περί τα 87,29 στρέμματα) στην περιοχή της Αγ. Ελεούσας, άγνωστο για ποιους λόγους.
Υποβάλλουμε το αίτημά μας, με την θερμή παράκληση, όπως εισηγηθείτε αρμοδίως και ενδιαφερθείτε για την άρση της αδικίας αυτής και με νέα απόφασή σας να χαρακτηρισθεί και το τμήμα που εξαιρέθηκε με την προηγούμενη απόφασή σας ως Αναδασωτέα Περιοχή.
Ο Υμηττός είναι ενιαίος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι όμοροι δήμοι είναι και δικά μας προβλήματα. Σε οποιαδήποτε μορφή εκμεταλλεύσεως του χώρου θα μας βρείτε και εμάς απέναντι.
 Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού είναι πάντα αρωγός σε όποια προσπάθεια γίνεται για την προστασία του ανθρώπου και της φύσης. Σας καλούμε στην περιοχή μας για να περπατήσουμε και να δούμε από κοντά τα προβλήματα όχι μόνο του ορεινού όγκου του Υμηττού αλλά και του Λόφου Τσακού που αποτελεί έναν  επιπλέον πνεύμονα μέσα στην πόλη μας και στου οποίου την προστασία και την συντήρηση συνδράμει ο Σύλλογος μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον που δείξατε και ευελπιστούμε στην αίσια έκβαση του συγκεκριμένου προβλήματος.

 Μετά τιμής
   Εκ του Δ.Σ.

         Πρόεδρος                                                                  Γραμματέας
 Β. Σαββίδης                                                                     Αν. Μίχας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου