Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Άρωμα θανάτου στο Όσλο με περισσότερους από 100 νεκρούς!

πηγή:news247.gr

Τραγικές είναι οι διαστάσεις της διπλής δολοφονικής επίθεσης στο Όσλο και τα περίχωρά του, καθώς και στο νησί Οτόγια. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερς τουλάχιστον 84 άτομα σκοτώθηκαν στο νησί Οτόγια, ενώ οι νεκροί της επίθεσης στο Όσλο ανέρχονται στους 7, και οι τραυματίες στους 14 (Pics+Vids)
Σοκαρισμένη είναι η Νορβηγία μετά την πρωτοφανή βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στον πανικό που ακολούθησε όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε συγκέντρωση της κομματικής νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο αριθμός των θυμάτων της επίθεσης αυξάνονταν, ενώ, μέχρι το ξημέρωμα, είχε συλληφθεί ένας άνδρας ως υπεύθυνος για τις δολοφονίες.
Πρόκειται για τον 32χρονο Νορβηγό Anders Behring Breivik, ακροδεξιό, με εχθρικές για το Ισλάμ απόψεις, φονταμενταλιστή, ο οποίος είχε γράψει στο Twitter του πως "ένα άτομο με πίστη είναι ίσο σε δύναμη με 100.000 που έχουν μόνο ενδιαφέροντα".
 
"Ένας άνθρωπος συνελήφθη (...) Με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για Νορβηγό", δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Δικαιοσύνης Κνουτ Στορμπέργκετ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Γενς Στόλτενμπεργκ. "Δεν ξέρω πολλά για αυτόν", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου