Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!


Χαμός στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δείχνει να τα κάνει…σαλάτα στην άσκηση των καθηκόντων του, φτάνοντας έως του σημείου να μηνύει στενό του συνεργάτη και να τον καταγγέλλει ότι κράτησε παράνομα ποσό από τις συνδρομές του Δημοτικού Ωδείου!
Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος με επιστολή του που δημοσιεύσαμε προχθές, κατηγορεί τον νυν Δήμαρχο, για κακό τρόπο διοίκησης του Δήμου, ενώ στο παιχνίδι των αντεγκλήσεων μπαίνει και ο…μπαλαντέρ των εκλογών Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος τα βάζει και με τους δύο!
Εντύπωση πάντως προκαλεί το σημείο της επιστολής του κ. Σταθόπουλου που υποστηρίζει ότι ο πρώην Δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, στήριζε «τη δημοσιογραφία λάσπης κατά αντιπάλων»!!!
Επειδή αυτή η αόριστη μομφή του κ. Σταθόπουλου προσβάλλει το σύνολο του τοπικού Τύπου, καλείται να αναφερθεί συγκεκριμένα τι και ποιους δημοσιογράφους εννοεί. Ποιοι …υπηρετούσαν τη δημοσιογραφία λάσπης κύριε Σταθόπουλε; Οφείλετε να αναφερθείτε συγκεκριμένα, διότι διαφορετικά υποπίπτετε σε τεράστιο ολίσθημα!
Παρακάτω δημοσιεύουμε το άρθρο του κ. Σταθόπουλου:

ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Έξi μήνες της νέας Διοίκησης του Δήμου Αγ. Παρασκευής δεν δείχνουν να φέρνουν καινούργια πνοή στην πόλη. Την τετραετία Β. Γιαννακόπουλου (με αρνητικό πρόσημο την προχειρότητα στα έργα, τις δημόσιες σχέσεις με διαπλοκή και ανοχή σε συμφέροντα, την στήριξη δημοσιογραφίας λάσπης κατά αντιπάλων, τον διπλασιασμό δανείων και την αδιαφάνεια σε οικονομικά θέματα) διαδέχθηκε η
Διοίκηση Β. Ζορμπά που επίσης φαίνεται χωρίς σχέδιο και όραμα για την Αγ. Παρασκευή. Έχουμε ήδη τα πρώτα αρνητικά δείγματα: Παραχώρηση δημόσιων χώρων σε ιδιώτες, αποδέσμευση οικοπέδου, “κλείσιμο” ΚΕΠ, σπίλωση ατόμων, ακραίοι φανατισμοί, οικογενειοκρατία, διαγραφές συμβούλων, απαξίωση του ΚΑΠΗ κ.α. Η νέα Διοίκηση δίνει την εικόνα ενός κλειστού συστήματος εξουσίας
χωρίς διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες και τις ανάγκες τους.
Όμως οι καιροί απαιτούν μεγάλες τομές. Η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να γίνει μέρος της κρίσης του συστήματος. Οφείλει να συνδεθεί με τις καλύτερες παραδόσεις του χώρου της και να χαράξει καινούργιους δρόμους:
1. Προάσπιση της κοινωνικής συνοχής
Όταν η ανεργία καλπάζει και τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων υφίσταται συνεχή συμπίεση, πρωταρχική μέριμνα είναι να διασφαλίζονται το αναγκαίο δίχτυ προστασίας και η δίκαιη κατανομή βαρών. Αυτό σημαίνει διατήρηση αλλά και διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής. Όχι μόνο να διατηρηθούν αλλά να διευρυνθούν οι κοινωνικές δομές προς όφελος των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και στρωμάτων.
2. Εμβάθυνση της τοπικής δημοκρατίας –Ενίσχυση θεσμών
Καθαρές εργασιακές σχέσεις, κατοχύρωση νομιμότητας όλων των ενεργειών, ισότητα στην αντιμετώπιση των πολιτών, διαφάνεια, αξιοκρατία και αμεροληψία στην καθημερινή λειτουργία, χρηστή διοίκηση, προστασία δημόσιου συμφέροντος και
δημόσιου χώρου. Και κυρίως: Συμμετοχή και ενεργοποίηση των πολιτών με λαϊκές
συνελεύσεις σε πλατείες και μικρότερους χώρους με όραμα τον συμμετοχικό προϋπο-
λογισμό.
3. Τοπική ανάπτυξη
Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να ασχοληθεί με την ανεργία στην περιοχή κάθε Δήμου και
την αναζήτηση τρόπων τοπικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου