Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

«ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ …»


ΣΤΑ «ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ» Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

 ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ 
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ...
"Στο σφράγισμα ακάλυπτων επιταγών και σε αγωγές τιμολογίων προχώρησαν προμηθευτές και εργολάβοι εναντίον του Δήμου Ηλιούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δελτίο Τύπου».
Οι επιταγές αυτές έχουν ήδη σφραγισθεί και αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν διαταγές πληρωμής, οι οποίες αν δεν καλυφθούν από τους δημάρχους, θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις προσωπικών περιουσιακών τους στοιχείων.
Την ώρα που δεκάδες εργαζόμενοι και προμηθευτές παραμένουν απλήρωτοι, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δήμαρχοι και οι συνεργάτες τους αντί να ασχοληθούν με το πώς θα ξεφύγουν οι δήμοι τους από το χείλος της χρεοκοπίας, συνεχίζουν τις σαπουνόπερες με υπερπαραγωγές χιλιάδων ευρώ! Τη στιγμή που απολύουν απλήρωτους εργαζόμενους, μιλάνε για οικονομική διαφάνεια και έργα. 



ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!
Οι ισχυρισμοί των δημάρχων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αγωγές και τις κατασχέσεις:
-         Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι δήμαρχοι…
-          Στα μειωμένα  έσοδα κατά 40% περίπου, εξαιτίας της μείωσης των ΚΑΠ από την Κεντρική Εξουσία προς τους δήμους
-          Στις συσσωρευμένες οφειλές του Κράτους προς τους Δήμους
-          Στο αυξημένο κόστος μισθοδοσίας, εξαιτίας της απορρόφησης δεκάδων εργαζομένων οι οποίοι προέρχονται από τις  δημοτικές επιχειρήσεις και τον Οργανισμό Εργασίας.
-          Στην ουσιαστική παύση χρηματοδότησης  από πλευράς κράτους κάθε έργου που χρηματοδοτείτο μέσω ειδικών προγραμμάτων όπως ο ΘΗΣΕΑΣ που καταργήθηκε.
Πλην του πρώτου επιχειρήματος, δηλαδή,  του χρέους που κληρονόμησαν από την προηγούμενη διοίκηση, όφειλαν οι δήμαρχοι να διευθετήσουν τις όποιες υποχρεώσεις των δήμων τους.
Αλήθεια, πόσο υπερήφανος είστε κ. Βαλασόπουλε (φωτό) που καταφέρατε να οδηγήσετε μέσα σε έξι μήνες την Ηλιούπολη σε επικίνδυνο σταυροδρόμι ?

Όταν αφήνετε άνεργους -απλήρωτους εργαζομένους επί μήνες, απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές, απλήρωτους προμηθευτές και εργολάβους, ανυλοποίητα τεχνικά προγράμματα και δάνεια;

 Πόσο υπερήφανος μπορεί να νιώθει ένας Δήμαρχος όταν οι προμηθευτές αρνούνται λόγω αφερεγγυότητας να προμηθεύσουν υλικά και καύσιμα το Δήμο με αποτέλεσμα να μη μπορούν να γίνουν μικροέργα αποκατάστασης ζημιών και να καθίσταται αδύνατη η μετακίνηση των οχημάτων του Δήμου;
Και μέσα σ’ όλα αυτά, έχουμε και το θέμα του καραγκιόζ-μπερντέ! Επιτροπές, παρά-επιτροπές, υπό-επιτροπές, συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής, συνεδρίαση της Διαδημοτικής, συνεντεύξεις τύπου…
Από «φρου φρου κι αρώματα» είσαστε πρώτοι!!!

ΝΟΜΟΣ – ΦΑΝΤΑΣΜΑ’’ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙ ΤΑ ‘’ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ’’…ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  
Υπάρχουν δήμαρχοι που αντί να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και να βρουν λύση στις οικονομικές εκκρεμότητες των χρεωμένων δημοτικών επιχειρήσεων τους απέναντι στους εργαζόμενους, πιστωτές και προμηθευτές, δηλώνουν ευθαρσώς «τι να κάνουμε η επιχείρηση έκλεισε»!!! Με λίγα λόγια, είναι σαν να λένε, «η επιχείρηση πτώχευσε, χάσατε τα λεφτά σας»!!!
Αυτές τις μαγκιές να τις κάνουν στην τρόϊκα, όχι σε προμηθευτές τους οποίους εκμεταλλεύθηκαν οι δημοτικές επιχειρήσεις και έκαναν με τα λεφτά των προμηθευτών την δουλειά τους.
.. Ο Β. Βαλασόπουλος, όπως λένε οι πληροφορίες είναι ένας από αυτούς τους δημάρχους που λένε «τι να σας κάνουμε η επιχείρηση έκλεισε».
Η δημοτική επιχείρηση όμως δεν είναι μια "τυχαία επιχείρηση". Ιδρύθηκε από το δήμο και διοικούνταν από συναδέλφους του, έκοβε τιμολόγια με σφραγίδα Ο.Τ.Α, εκτελούσε αποφάσεις κοινωφελούς έργου, αποφάσεις που ψηφίζονταν από δημοτικό συμβούλιο αιρετών δημοτών. Ποιον δουλεύετε κ Δήμαρχε; Και τι είναι οι επιχειρήσεις για να ανοίγουν και να κλείνουν όποτε θέλουμε με νέα λογότυπα, χωρίς να έχουν ξεχρεώσει τα χρέη τους, οι προεκλογικές παράγκες που στήσατε;

Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΗΛ 
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ‘’ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΆΡΤΑΣ’’…

Από τη λήψη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και μέχρι σήμερα εκκαθάριση δεν έχει αρχίσει!!!
Ο εκκαθαριστής κ. Καραμιχάλης Γιώργος δεν παραιτήθηκε κ. Αντιδήμαρχε, περίμενε να οριστεί νόμιμα από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Όταν λέμε, βέβαια, λύση και εκκαθάριση εννοούμε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ σύμφωνα με όσα λέει ο νόμος για να γίνει εκκαθάριση πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος, καταγραφή και πληρωμή των χρεών.
Πρέπει να έρθει το αποτέλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο για επικύρωση και απαλλαγή των εκκαθαριστών.
Έχουν γίνει αυτά; Έχουν πληρωθεί τα χρέη; Έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο; Έχουν απαλλαγεί οι εκκαθαριστές; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ…
Όταν λέμε εκκαθάριση κ Δήμαρχε στο θεσμό που θέλετε να υπηρετείτε, δεν εννοούμε ‘’θάψιμο’’…“Υπεξαίρεση, κλοπή, Αδιαφορία, ή κάτι άλλο’’;
Κανένας πολίτης με τις στοιχειώδεις ευαισθησίες και την απλή λογική, δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί κάποια ΑΘΛΙΑ υποκείμενα, που παρασιτικά ζουν σε βάρος των αδύναμων οικονομικά πολιτών.

Ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας ( νόμος 3463/2006 ) στο άρθρο 262 περί λύσεως των Κοινωφελών επιχειρήσεων αναφέρει ότι μετά τον ορισμό του ορκωτού λογιστή παύει αυτοδίκαια η εξουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και τις αρμοδιότητές του ασκούν οι εκκαθαριστές , εκτός από τις αρμοδιότητες που θα κρατήσει το ίδιο το Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο. Επίσης με τον ορισμό των εκκαθαριστών παύει αυτοδικαίως η εξουσία των ελεγκτών. Οι διοριζόμενοι εκκαθαριστές οφείλουν, μόλις αναλάβουν τα καθήκοντά τους να ενεργήσουν για την απογραφή της περιουσίας της Επιχείρησης.
5. Στην εκκαθάριση διεκπεραιώνονται οι εκκρεμείς υποθέσεις, εισπράττονται οι απαιτήσεις, ρευστοποιείται η περιουσία και πληρώνονται τα χρέη της Επιχείρησης στους πιστωτές κατά προτεραιότητα. Το υπόλοιπο, περιέρχεται στο Δήμο ή την Κοινότητα που έχει συστήσει την Επιχείρηση…»
Κατά την περίοδο της εκκαθάρισης, εάν τα νομικά πρόσωπα συγχωνευτούν, οι εκκρεμείς υποθέσεις και οι πιστωτές μεταφέρονται στο νέο νομικό πρόσωπο, όπου και υποχρεούται την διεκπεραίωση των χρεών προς τους πιστωτές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου