Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΔΟΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

 Το αναψυκτήριο, που λειτουργεί ως εστιατόριο στον Όμιλο Αντισφαίρισης Παπάγου στον Υμηττό (φωτό), έλαβε προσωρινή άδεια ενός χρόνου από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού με τη σύμφωνη γνώμη της μείζονος αντιπολίτευσης, εκτός από τον Γιάννη Κεχρή και την ελάσσονα αντιπολίτευση,  που μειοψήφισαν διαφωνώντας.
Η περίπτωση του συγκεκριμένου αναψυκτηρίου έχει εγείρει πολλές ενστάσεις και η εφημερίδα μας στάθηκε απέναντι σε τέτοιες αποφάσεις που διαιωνίζουν την αυθαιρεσία. Ήδη όπως ειπώθηκε, μετά τις πυρκαγιές του 2007 το αναψυκτήριο επεκτάθηκε και λειτουργεί και ως εστιατόριο.
Η άποψη του Δημάρχου κ. Ξύδη είναι διαφορετική. Αναφερόμενος στο θέμα, υπογράμμισε:
"Μην δίνετε κε Βραχιολίδη, διαστάσεις υπερβολής στο ζήτημα. Κατ' αρχήν η συγκεκριμένη περιοχή έχει εξαιρεθεί των αναδασώσεων μετά τις πυρκαγιές του 2007. Επιπλέον, η δημοτική Αρχή ενεργεί με κοινωνικά κριτήρια.  Δώσαμε προσωρινή άδεια μέχρι να οριστικοποιηθεί το καθεστώς, μετά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Είναι αλήθεια ότι υπήρξε απόφαση από την Πολεοδομία που το έκρινε παράνομο, όμως αυτή η απόφαση ακυρώθηκε. Όταν τελεσιδικήσει το νομικό μέρος της υπόθεσης, η Δημοτική Αρχή θα εναρμονιστεί με την δικαστική ετυμηγορία. Εάν κριθεί ότι το αναψυκτήριο είναι παράνομο, τότε θα παυθεί η άδεια και θα το κλείσουμε. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι όλα τα κυλικεία στην περιοχή, λειτουργούν υπό παρόμοιο καθεστώς. Μήπως το κυλικείο στο τένις Χολαργού, μέσα στο δάσος δεν είναι; Με τον ίδιο τρόπο δεν λειτουργεί; Κοιτάμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, σεβόμενοι παράλληλα το περιβάλλον".
Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού κ. Νικολάου, ο οποίος συμφώνησε να δοθεί προσωρινή άδεια στο αναψυκτήριο Παπάγου, δήλωσε στον "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ":
"Το αναψυκτήριο στο τένις Παπάγου δεν με ενοχλεί να υπάρχει, εφόσον οι ιδιοκτήτες του φροντίσουν να τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητές τους με την Πολιτεία. Πρέπει να λειτουργεί όπως και το τένις. Υπάρχει το κοινωνικό μέρος της υπόθεσης το οποίο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Γύρω στις 350 οικογένειες εξυπηρετούνται από την λειτουργία του τένις και του αναψυκτηρίου, οπότε ως πολιτική βούληση ασφαλώς και δεν με ενοχλεί η παρουσία του. Αρκεί βέβαια να τηρεί αυστηρές προδιαγραφές, να σέβεται το περιβάλλον και να διαφυλάσσει τον χαρακτήρα της αναψυχής".

Ο δημοτικός σύμβουλος των "Ενεργών Δημοτών" Γιάννης Κεχρής που μειοψήφισε, δήλωσε ότι αρνείται να συναινέσει στην λειτουργία ενός παράνομου αναψυκτηρίου, το οποίο βρίσκεται στην Ζώνη Α του Υμηττού και η οποία έχει καθοριστεί ως απολύτου προστασίας, κατά συνέπεια απαγορεύονται  αυθαίρετες εγκαταστάσεις. Επίσης, ο Γιάννης Κεχρής εστράφη προσωπικά εναντίον του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής των "Ενεργών Δημοτών" κ. Νικολάου, για το ότι ο τελευταίος έδωσε την συγκατάθεσή του στην χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας, τονίζοντας:
"Ο κ. Νικολάου όταν ήταν Δήμαρχος ξήλωσε τα συρματοπλέγματα από το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας, επειδή ήταν παράνομα. Μαζί αγωνιστήκαμε για την αποτροπή του ράλυ Ακρόπολις στον Υμηττό, ενώ όλοι θυμούνται το πόσο επιτέθηκε από τηλεοράσεως κατά του Μαυρίκη, κατηγορώντας τον για οικοπεδοφάγο του Υμηττού. Τώρα, που υπάρχει αυθαίρετο αναψυκτήριο-εστιατόριο μέσα στην καρδιά του Υμηττού, σε ζώνη απολύτου προστασίας του βουνού, ο κ. Νικολάου βάζει την υπογραφή του στο να δοθεί άδεια λειτουργίας στο παράνομο κτίσμα! Ας τον κρίνει ο λαός του Χολαργού".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου