Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΞΥΔΗ


«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο κ. Β. ΞΥΔΗΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; ΜΠΟΡΕΙΤΕ κ. Β.ΞΥΔΗ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ  ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ  97.000 € ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑ –ΤΡΥΠΑ- ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ τ. ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ;”
       

'Αντιλαμβάνομαι, όπως πλέον και όλοι οι δημότες, την έλλειψη ψυχραιμίας του Δημάρχου και τον πανικό που τον διακρίνει για την αποκάλυψη της αλήθειας.
Κατανοούμε την κατάστασή του,… λυπούμαστε που δεν μπορούμε να τον …βοηθήσουμε να την ξεπεράσει.
Ανατρέπεται εξολοκλήρου όλο το οικοδόμημα του ψεύδους και της συκοφαντίας  πάνω στο οποίο στηρίχτηκε στην προεκλογική περίοδο.
Δεν  αναμέναμε ποτέ ότι μέσα από το Δελτίο  Τύπου  που ίδιος εξέδωσε, θα  μας επιβεβαίωνε  και θα αυτοδιαψεύδονταν .
 Αναφέρει σε αυτό ότι:
 <<Οι Επιτροπές Απογραφής των συνενωθέντων Δήμων Παπάγου και Χολαργού(αποτελούμενες από Δημοτικούς Συμβούλους και υπαλλήλους)συστάθηκαν με απόφαση του Δημάρχου στις 3-1-2011 και ολοκλήρωσαν το έργο τους στις 21-3-2011 με την υπογραφή της Έκθεσης Απογραφής>>.
Μα ακριβώς γι’ αυτό τον εγκαλέσαμε, γιατί παρότι οι Επιτροπές Απογραφής ολοκλήρωσαν το έργο τους στις 21-3-2011, όπως  και ο ίδιος  βεβαιώνει, δεν έφερε έως τώρα την Απογραφή για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όμως στη συνέχεια αυτοαναιρείται, αφού  θεωρεί την  σύνταξη των ισολογισμών  των προηγούμενων ετών στους υπό συνένωση  Δήμους, ως  προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της Απογραφής. Όμως, τα έτη  που δεν είχαν  γίνει, υπήρχαν εγκεκριμένοι προϋπολογισμοί  από την Περιφέρεια,
Αυτό βέβαια που ισχυρίζεται δεν ισχύει ,πολλές είναι οι περιπτώσεις  Καλλικρατικών Δήμων που τήρησαν τις προθεσμίες που όριζε ο νόμος ανεξάρτητα αν είχαν συνταχθεί οι Ισολογισμοί  στους Δήμους που συνενώθηκαν.

Η διαδικασία της απογραφής προβλέπεται σύμφωνα με την υπουργική απόφαση   74445-29.12.2010,με τίτλο ‘Καθορισμός της διαδικασίας, του τρόπου και της αποτύπωσης της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων των δήμων που συνιστώνται κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) και όχι αόριστα <<σύμφωνα με γραπτές οδηγίες του υπουργείου εσωτερικών>>,  όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου.
Πουθενά στην εγκύκλιο αυτή δεν  αναφέρεται αυτό που επικαλείται ο Δήμαρχος, ότι δηλαδή θα  έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί οι ισολογισμοί των υπό συνένωση Δήμων  Παπάγου- Χολαργού.
Αντίθετα η υπουργική απόφαση αναφέρει στο άρθρο 4 (χρόνος παράδοσης της απογραφής)  ότι :

·         Έως τις 28-2-2011 η επιτροπή απογραφής παραδίδει την έκθεση απογραφής στο δήμαρχο και στον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής.
·         Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής συγκαλεί την επιτροπή αμέσως και εντός της προβλεπόμενης από την κείμενη νομοθεσία προθεσμίας.
·         Η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει για την καταχώρηση της απογραφής έναρξης στο βιβλίο απογραφών και ισολογισμών του δήμου, καθώς και για τον ορισμό ορκωτού ελεγκτή-λογιστή και του αναπληρωτή του, για τον έλεγχο της απογραφής έναρξης.
·         Έως τις 31 Μαρτίου 2011 και όχι αργότερα το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται για τον  σκοπό αυτό σε ειδική συνεδρίαση για την έγκριση της Απογραφής – Ισολογισμού Έναρξης 1.1.2011

Αυτά τα συγκεκριμένα βήματα που έπρεπε να ακολουθηθούν, τεχνηέντως, ο Δήμαρχος τα αποκρύπτει.

Ομολογεί, εν αγνοία του, ότι η Επιτροπή Απογραφής ολοκλήρωσε το έργο της την 21-3-2011 έστω και καθυστερημένα ( ο χρόνος παράδοσης ήταν 28-2-2011)  αλλά αυτή δεν ήλθε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο.

Κύριε Ξύδη,

Τι προέκυψε από την Απογραφή στο Δήμο Χολαργού-Παπάγου το οποίο δεν θέλατε να εμφανιστεί;
Μήπως ότι βρέθηκε το τεράστιο χρέος, για το οποίο μιλούσατε προεκλογικά για τον Δήμο Χολαργού και παραμένουν  έτσι έωλοι και μετέωροι οι ισχυρισμοί σας;
Μήπως καθυστερήσατε την έγκριση της Απογραφής από το Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώντας ότι θα ξεχαστούν από τους δημότες αυτές οι κατηγορίες που ποτέ δεν ευσταθούσαν;

Η αλήθεια θα λάμψει και δεν μπορείτε πλέον να την αποκρύψετε.

Είστε έκθετος για μία ακόμη φορά απέναντι στους Δημότες Χολαργού – Παπάγου. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα περίπου 100.000 € στο ταμείο του Δήμου  Παπάγου;
Από πού προέρχεται;

Μπήκαν σε καμία «τσέπη»;
Γιατί οι Οικονομικές Υπηρεσίες του τ. Δ.Παπάγου «σιωπούν»;
Γιατί η Οικονομική Υπηρεσία του Νέου Δήμου αντέδρασε εγγράφως για την οικονομική «τρύπα» του τ. Δ.Παπάγου;

Χαιρόμαστε που επιτέλους ο Δήμαρχος θα φέρει την Απογραφή – Ισολογισμό Έναρξης του 1.1.2011 , με τον καινούργιο χρόνο,  στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Άλλωστε δεν μπορούσε, μετά την ανακοίνωσή μας, να τον καθυστερήσει κι άλλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου