Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!


Τρόικα: «Η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει ως τώρα 210 από τα 300 μέτρα λιτότητας»
ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΔΡΟΜΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ!
  
 *  ένας πολιτικός ηγέτης που να φοράει παντελόνια, δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο; 

του Μάκη Βραχιολίδη
H προσφιλής τακτική της τρόϊκας συνεχίζεται. "Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει σχεδόν κανέναν από τους στόχους της", είναι η μόνιμη επωδός της τρόϊκας, και έτσι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται κολλημένη στον τοίχο και απολογούμενη. Ήδη ο κ. Στουρνάρας, προτού προλάβει να αναλάβει τα καθήκοντά του, πέταξε λευκή πετσέτα στους δανειστές, παραδίδοντας τα όπλα της διαπραγμάτευσης και διαμηνύοντας ότι είμαστε ασυνεπείς απέναντι στους εταίρους μας, συνεπώς δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε!!!
Σήμερα λοιπόν, η έκθεση της τρόϊκας η οποία δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα Reinische Post ,  δίνει κάκιστο βαθμό στην Ελλάδα. Η χώρα μας σύμφωνα με την τρόϊκα, παρά την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που βιώνει εξαιτίας των σφαγιαστικών μέτρων που της έχει επιβάλει η ίδια η τρόϊκα, μένει μεταξεταστέα διότι από τους ...300 όρους, έχει φανεί ασυνεπής στους 210!!! 

Σύμφωνα δε με το ίδιο δημοσίευμα της Reinische Post, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς για χρονική παράταση δύο ετών στην εκπλήρωση των στόχων της λιτότητας.
Επιπλέον, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε ηγετικά στελέχη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, φέρεται να δήλωσε ότι στην Ελλάδα το πολύ-πολύ να δοθεί μια παράταση μερικών εβδομάδων για την υλοποίηση των στόχων σε ό,τι αφορά την μείωση του ελλείμματος και πως οι όροι λιτότητας δεν επιτρέπεται να αλλάξουν. 
 Το γήπεδο  στο οποίο καλείται να παίξει η κυβέρνηση Σαμαρά είναι το ίδιο με αυτό στο οποίο έπαιξαν και ο Γ. Παπανδρέου και ο Λ. Παπαδήμος. Στυγνοί εκβιασμοί, αφόρητες πιέσεις για υλοποίηση νέων μέτρων, με το συμπέρασμα που βγαίνει να καταδικάζει την Ελλάδα ότι εξακολουθεί και κοροϊδεύει τους εταίρους, ότι ...επωφελείται από τα λεφτά των δανειστών και ότι είμαστε και απαράδεκτοι από πάνω που έχουμε το θράσος να ζητάμε παράταση δύο ετών!
Η δε υπομονή της Α. Μέρκελ, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα,  εξαντλείται απέναντι στην Ελλάδα!
Ποιο είναι το αποτέλεσμα της κυβέρνησης Σαμαρά; Μια τρύπα στο νερό και μια κοροϊδία για τον λαό. Ο νέος Πρωθυπουργός, όχι μόνο διαπραγμάτευση δεν πρόκειται να κάνει αλλά θα υποχρεωθεί, με το σβέρκο πατημένο από την Μέρκελ και τους δανειστές, να πάρει νέα, βάρβαρα μέτρα σε βάρος του ήδη πολύπαθου λαού. Ήδη, οσονούπω ανακοινώνονται τα μέτρα 11,6 δις ευρώ!
Θα γίνει ό,τι απαιτούν οι τροϊκανοί, ο δε Σαμαράς με τον εκβιασμό πάνω από το σβέρκο του, θα προσέλθει ταπεινωμένος στην χώρα για να προτάξει το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα: «Ή πουλάμε (αξιοποιούμε θα πει ο ίδιος) δημόσια περιουσία για να μειώσουμε το δημόσιο χρέος ή επιβάλλουμε μέτρα σε βάρος του λαού, τέτοια που δεν αντέχει»!  Κι έτσι, ο δημόσιος πλούτος θα δοθεί έναντι πινακίου φακής στους δανειστές! Θα τα πάρουν αυτοί, που και την Ελλάδα ρημάξανε και ζητούν  τα ρέστα.
Ρε, ένας πολιτικός ηγέτης που να φοράει παντελόνια, δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου