Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΦΥΛΛΟΡΡΟΗΣΕΙ  ΑΠΟ ΤΙΣ 
ΙΣΧΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΩΡΕΣ

Εδώ στην Ελλάδα, όποιος μιλάει για έξοδο από το ευρώ, θεωρείται εχθρός της χώρας. Την ίδια ώρα όμως, η ισχυρή Φινλανδία ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα και να φύγει  από την ευρωζώνη.   
Η δήλωση της υπουργού Οικονομικών της χώρας Jutta Urpilainen, ότι "η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη, αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών", έδωσε το στίγμα της πολιτικής της ισχυρής οικονομικά Φινλανδίας. Μια χώρα που στηρίζει την οικονομία της στην ξυλεία και στην...ΝΟΚΙΑ,  έχει αντιληφθεί την μηδενική ανταγωνιστικότητα του ευρώ, τις ζημίες που τις έχει προκαλέσει και  θέλοντας να προστατέψει την κλυδωνιζόμενη, ελέω ευρώ οικονομία της, ετοιμάζεται να λάβει δραστικά μέτρα. Ήδη, η ΝΟΚΙΑ εξαιτίας του μη ανταγωνιστικού και σκληρού ευρωπαϊκού νομίσματος, υφίσταται σοβαρές απώλειες, προχωρώντας σε πάμπολλες απολύσεις προσωπικού της. Η ξυλεία της, επίσης παρουσιάζει σημαντική πτώση λόγω της ανταγωνιστικής ξυλείας των δασών του Αμαζονίου. Το ευρώ δημιουργεί μεγάλη ζημιά στην Φινλανδία και αυτό το αντιλαμβάνονται στην σκανδιναβική χώρα, προσπαθώντας να περισώσουν τα εξαγώγιμα προϊόντα της με αποχώρηση από την ευρωζώνη.
Η υπουργός οικονομικών της σκανδιναβικής χώρας,  υ
πογράμμισε ότι "η Φινλανδία δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια". 


Να το θυμάστε: Οι ισχυρές οικονομικά χώρες, θα είναι εκείνες που θα αρχίσουν τον χορό των αποχωρήσεων από το ευρώ. Το ευρώ θα καταρρεύσει οριστικά από τους δυνατούς της Βόρειας Ευρώπης, την ώρα που εμείς ακόμη θα αγκομαχούμε να ταυτίζουμε τους εχθρούς  του ευρώ με εχθρούς της Πατρίδας!!!
Και όταν πια δεν θα υπάρχει ευρώ, όταν οι ισχυρές οικονομικά χώρες θα έχουν θωρακίσει τις οικονομίες τους με την έγκαιρη έξοδο από την ευρωζώνη, εμείς εδώ, με τους πολιτικούς μας φωστήρες τι θα κάνουμε;;; Θα ψάχνουμε να εξηγήσουμε στον λαό τα ανεξήγητα; 
Ή πάλι, μια απλή δικαιολογία του τύπου "εμείς ενεργήσαμε πατριωτικά, μας...πούλησαν οι εταίροι μας", θα ...βάλει τα πράγματα στην θέση τους;
Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας ταγοί είναι επικίνδυνα ανεπαρκείς για την χώρα αλλά και η πλειοψηφία του λαού αδυνατεί να το συνειδητοποιήσει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου