Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΣΧΗΜΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ. ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ Η ΧΩΡΑ


makeleio.gr

lathraioi5
Χειρότερη θεωρεί την τροποποίηση της συνθήκης «Δουβλίνο 2» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, εκτιμώντας ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας – έτσι όπως την παρέλαβε χρησιμοποιώντας τις συνήθεις πολιτικές δικαιολογίες περί καμμένης γης – είναι μη αναστρέψιμη.
Ο κ. Δένδιας, κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, υποστήριξε ότι «το Δουβλίνο 3 που αναμένεται να κλείσει στο τέλος του χρόνου διατηρεί το στοιχείο ευθύνης για την χώρα πρώτης εισδοχής μεταναστών που υπήρχε και στην συμφωνία Δουβλίνο 2 και που δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα για την Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε ότι «το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα για την Ελλάδα, οι αποφάσεις αυτές είναι προϊόν θλίψης και στεναχώριας».
Μόνη διέξοδος για τον υπουργό ίσως είναι η δημιουργία ενός κοινού μετώπου των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου προκειμένου να «διαμορφωθεί ένα ισχυρό μπλόκ κατά της νέας συνθήκης».
Πάντως, όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το ζήτημα, ενώ ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, να προσθέσουν την φωνή τους σε προσπάθεια που θα γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να αλλάξει το περιεχόμενο της συμφωνίας.
Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα είναι εξαιρετικά άσχημα, όπως δεινή είναι και η θέση της Ελλάδος στο θέμα της πολιτικής κατά των λαθρομεταναστών. Το κακό έγινε με τον Τζέφρι και τους συν αυτώ που παρέδοσαν την χώρα αμαχητί στα καραβάνια των λαθραίων και στα σχέδια των Τούρκων δουλεμπόρων που τόσα χρόνια θησαύριζαν εις βάρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου