Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΠΑΓΚΑΛΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ, ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!


pagkalos

του Μάκη Βραχιολίδη
Το ψεύδος και η πολιτική υποκρισία του Θόδωρου Πάγκαλου δεν έχουν όρια. Ακόμη και σήμερα, επιχειρεί να συντηρήσει το «μαζί τα φάγαμε», μέσω ηλεκτρονικής έκδοσης βιβλίου που πρόσφατα κυκλοφόρησε.
Αποδεικνύουμε λοιπόν ότι ο Πάγκαλος και οι συνάδελφοί του υπουργοί, είναι αυτοί που τα έφαγαν μόνοι τους και σήμερα ο πρώην Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί εντέχνως να αποδώσει συνευθύνη στον λαό.
Ιδού λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα: Ο Θ. Πάγκαλος και όλοι οι υπουργοί, πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους, ορκίζονται ενώπιον του Αρχιεπισκόπου. Ο όρκος τον οποίο δίνουν, αναφέρει ρητώς: «Ορκίζομαι να φυλάττω το Σύνταγμα και τους νόμους». Τι λέει λοιπόν αυτό το Σύνταγμα στο οποίο έχουν δώσει όρκο όλοι οι και βεβαίως ο Θ. Πάγκαλος;
Στο άρθρο 103 §7 του Συντάγματος, όπως επίσης σε σχετικά άρθρα των Ν3528/2007 και Ν3584/2007τονίζεται: «Ουδείς διορίζεται σε θέση δημοσίου υπαλλήλου αν δεν κέκτηται τα προς τούτο προσόντα και χωρίς διαγωνισμό». Το επαναλαμβάνουμε σε απλά ελληνικά: Κανείς δεν μπορεί να διορισθεί δημόσιος υπάλληλος εάν προηγουμένως δεν περάσει από διαγωνισμό!!!
Άρα, ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, είτε υπουργός είναι είτε δήμαρχος είτε νομάρχης, ή πρόεδρος Δ.Δ. παραβαίνει τον όρκο του και κατ' ακολουθία είναι επίορκος, εάν προβεί σε απευθείας διορισμό υπαλλήλου χωρίς διαγωνισμό!
Τι έκαναν όμως όλα αυτά τα χρόνια υπουργοί. όπως ο Πάγκαλος και άλλοι όμοιοί του; Διόριζαν αφειδώς υπαλλήλους στο δημόσιο, παραβιάζοντας το άρθρο 103 §7 του Συντάγματος. Άρα ήσαν ΕΠΙΟΡΚΟΙ!
Διόριζαν δικούς τους ανθρώπους στο δημόσιο για να εξασφαλίζουν μέσω αυτής της ιδιότυπης ομηρίας, την παραμονή τους στην εξουσία και τις αλλεπάλληλες εκλογές τους σε...εθνικούς μας αντιπροσώπους!
Και τώρα ο κ. Πάγκαλος φθάνει στο σημείο να δηλώνει με θράσος «μαζί τα φάγαμε»! Οι πολίτες πριν διορισθούν δεν ορκίζονται ότι δεν πρέπει να αποδεχθούν τον διορισμό είναι άνευ διαγωνισμού, Θόδωρε. Εσείς όμως, παραβαίνετε εις το διηνεκές το σύνταγμα, διορίζοντας στο Δημόσιο όποιον σας άρεσε!
Κατάλαβες Θόδωρε, γιατί τα φάγατε εσείς μόνοι σας; Άσε τον λαουτζίκο στην άκρη. Τον χρησιμοποιούσατε για να επιβιώσει το πολιτικό σας σύστημα!
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου