Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!

27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1960 
Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ. Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΥΜΗΤΟΥ!
Η Σταυρούλα Γκουβούση, το 1959 σκότωσε μαζί με τον γιο της,  την έγκυο νύφη της, την οποία μάλιστα πέταξαν σε πηγάδι στην προσπάθειά τους να σκηνοθετήσουν την αυτοκτονία. 
Συγκεκριμένα, ενώ η έγκυος νύφη κοιμόταν, η κακούργα πεθερά όρμησε, την έδεσε και την φίμωσε χωρίς η τελευταία να μπορέσει να αντισταθεί. Την χτύπησαν αλλεπάλληλες φορές στο κεφάλι μαζί με τον γιο της, μέχρι που η άτυχη γυναίκα έμεινε αναίσθητη. Μετά, την έσυραν και την πέταξαν στο πηγάδι της αυλής τους όπου και πνίγηκε. 
Αφού βεβαιώθηκαν ότι ήταν νεκρή, άρχισαν να κλαίνε και να οδύρονται ότι αυτοκτόνησε στο πηγάδι, αφήνοντας μάλιστα και ένα σημείωμα. Οι γείτονες προσέτρεξαν σε βοήθεια και έβγαλαν από το πηγάδι την άτυχη Μεταξία, νεκρή. 
Όταν όμως άρχισαν οι έρευνες της Αστυνομίας, μάνα και γιος έπεσαν σε αντιφάσεις, αρχίζοντας ο ένας να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον, ώσπου τελικά ομολόγησαν τη στυγερή δολοφονία. Η κακούργα πεθερά προσπάθησε να δικαιολογήσει  τον άγριο φόνο, λέγοντας ότι -δήθεν- το παιδί που περίμενε η Μεταξία, δεν ήταν του γιου της αλλά καρπός εξωσυζυγικής σχέσης!

Η Γκουβούση δικάστηκε και εκτελέστηκε σαν σήμερα το 1960, στο πεδίο βολής του Υμηττού, λίγα μέτρα μακρύτερα από την ιερά μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (φωτό). Ο γιος της εκτελέστηκε τρεις μέρες αργότερα, στην Κέρκυρα. 


27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1941

πηγή: itanansimera.blogspot.com
Στις 27 Αυγούστου του 1941, ο σιδηροδρομικός σταθμός της σοβιετικής πόλης Σμόλενσκ, μαζί με το βιομηχανικό της κέντρο πέφτουν στα χέρια των γερμανών εισβολέων, ύστερα από 3 εβδομάδες σκληρότατων μαχών. Οι ναζί βρίσκονται τώρα, μόλις 200 μίλια από την πρωτεύουσα της ΕΣΣΔ Μόσχα.


Η Μάχη των Πλαταιών
479: Η Μάχη των Πλαταιών. Οι Έλληνες, με αρχηγό τον σπαρτιάτη Παυσανία, νικούν σε αποφασιστική μάχη τον περσικό στρατό του Μαρδόνιου.
Η Μάχη της Δρέσδης
1813: Ο Μέγας Ναπολέων, ηγούμενος στρατού 130.000 ανδρών, νικά στη μάχη της Δρέσδης τον συμμαχικό στρατό Αυστριακών, Ρώσων και Πρώσων, που αριθμεί 200.000 άτομα. Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, που συμμετέχει στη μάχη στο πλευρό των συμμάχων, τραυματίζεται και χάνει το δεξί χέρι του.

1896: Λαμβάνει χώρα ίσως ο πιο σύντομος πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Διεξάγεται μεταξύ Μ. Βρετανίας και Ζανζιβάρης (τμήματος της σημερινής Τανζανίας) και διαρκεί μόλις 38 λεπτά. Αιτία, ο θάνατος του φιλοβρετανού σουλτάνου και η μη αποδοχή του διαδόχου του από τους Βρετανούς. Οι Βρετανοί πετυχαίνουν τον στόχο τους με μόλις ένα τραυματία ναύτη, ενώ οι απώλειες των δυνάμεων της Ζανζιβάρης ανέρχονται σε 500 νεκρούς και τραυματίες.

1912: Ο αμερικανός συγγραφέας Έντγκαρ Ράις Μπάροους δημοσιεύει την πρώτη περιπέτεια με ήρωα τον Ταρζάν, με τίτλο Ο Ταρζάν των Πιθήκων.

1922: Τα τελευταία ελληνικά τμήματα εγκαταλείπουν τη Σμύρνη. Στις 11 π.μ. εμπροσθοφυλακή του τουρκικού ιππικού εισέρχεται στη Σμύρνη, ενώ τις βραδυνές ώρες φτάνει και μία μεραρχία πεζικού. Οι Τούρκοι πυρπολούν την πόλη και προβαίνουν σε σφαγές του ελληνικού πληθυσμού της. Μεταξύ των σφαγιασθέντων είναι και ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος. Η πυρκαϊά συνεχίζεται έως τις 3 Σεπτεμβρίου, μεταβάλλοντας την πόλη σε σωρό ερειπίων.

1942: Η όπερα Τόσκα του Τζιάκομο Πουτσίνι κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Παρουσιάζεται στο θέατρο Παρκ της Πλατείας Κλαυθμώνος, με τη 19χρονη Μαρία Καλογεροπούλου στον κεντρικό ρόλο, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σώτου Βασιλειάδη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2708#ixzz24l9Hpjlf
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/#ixzz24l93AVst

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου