Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ!

Αν κάνουν λάθος οι πολίτες, αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. Γιατί έκαναν λάθος. Και το δηλώνουν δημοσίως, ζητώντας  συγγνώμη. Σε αντίθεση με τους πολιτικούς που όταν κάνουν λάθος και μάλιστα τέτοιο που ενδεχομένως να έχει καταστροφικές συνέπειες για την χώρα, όχι μόνον  δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη, όχι μόνον δεν παραιτούνται από την υπουργική θέση τους αλλά ενίοτε ρίχνουν και συνευθύνη στους πολίτες. Κατά το "μαζί τα φάγαμε", του Πάγκαλου! Αφήνω κατά μέρος τα εσκεμμένα ...λάθη  των πολιτικών! 

Λάθος μου λοιπόν το παρακάτω ρεπορτάζ, που αφορούσε στο  νόμο 4056 «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις..» Σύμφωνα με αυτόν το νόμο τον οποίο υπέγραψε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας και το μισό υπουργικό συμβούλιο τον Μάϊο του τρέχοντος έτους,  στο άρθρο 19 «Καταργούμενες διατάξεις», αναφέρονται όλες οι διατάξεις και τα άρθρα άλλων συναφών,νόμων που καταργούνται. Από 'δω και μετά έγινε το δικό μου λάθος. Το άρθρο 4 του ν. 3399/2005 (Α΄89) καταργείται μετά τις 30.6.2012. Το άρθρο αυτό, πράγματι αναφέρεται στα βουστάσια. Ο νόμος που ήλεγξα και τελικά αποδείχτηκε λάθος είναι ο 3359 και είναι αυτός που αναφέρεται στην Κύρωση της Συμφωνίας υπό μορφή ανταλλαγής επιστολών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, και της Ανγκουίλα"

Αναριθμητισμός μοιραίος! 

Ζητώ λοιπόν συγγνώμη, γιατί το μπέρδεμα των κρίσιμων νόμων Ν3399 με τον Ν3359 (προφανώς έπαιξε ρόλο και η αρχόμενη πρεσβυωπία που δεν θέλω να πιστέψω ότι έχω, αλλά και η αναζήτηση μέσα από τον μηχανισμό του διαδικτύου, που άνοιξε  το ΦΕΚ του άλλου νόμου! ), προκάλεσε σύγχυση και στους αναγνώστες μας. 

  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΕΚΡΥΨΑΝ ΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ… ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΙΚΗ ΑΝΓΚΟΥΙΛΑ!!!

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις  17 Σεπτεμβρίου 2012 - 14:53 .
anguila
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΝΟΜΟ-ΜΑΪΜΟΥ ΠΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!
από τον Μάκη Βραχιολίδη
Δεν πρόκειται για πολιτικούς που κρύβουν τις λαμογιές τους αλλά για αδίστακτους, οι οποίοι χρησιμοποιούν μεθόδους που προσιδιάζουν σε συνδικάτο του εγκλήματος! Αυτοί που δήθεν αγωνίζονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής χαρατσώνοντας αδίστακτα μισθωτούς και συνταξιούχους, πασχίζουν να κρύψουν τις δικές τους φορολογικές παρανομίες! Και μάλιστα πού; Μέσα σε...βουστάσια! Σαν τους ληστές που κρύβουν τα κλοπιμαία τους βαθιά μέσα στη γη!
Ιδού λοιπόν η αποκάλυψη:
Εντελώς αναπάντεχα έπεσε στα χέρια μας η αναφορά σε έναν νόμο "για τα βουστάσια", ο 4056/2012 Ο νόμος αυτός εκδίδεται στο ΦΕΚ 52α στις 12/3/12 και φέρει την υπογραφή: Του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, και υπογράφεται επίσης από τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ά. Διαμαντοπούλου, Μ. Βορίδη, Μ. Παπαϊωάννου, Α. Γιαννίτση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Α. Λοβέρδο, Μ. Χυσοχοϊδη, Δ. Αβραμόπουλο, Γ. Μπαμπινιώτη και Π. Γερουλάνο.
N4056
Ο νόμος 4056 αφορά «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις..»
Το μυστικό βρίσκεται στο "και άλλες διατάξεις"...
Στο άρθρο 19 «Καταργούμενες διατάξεις» αναφέρονται όλες οι διατάξεις και τα άρθρα άλλων συναφών, λογικά, νόμων που καταργούνται.
ΣΥΝΑΦΩΝ; Κούνια που σας κούναγε!
Για δείτε την β κατά σειρά διάταξη που καταργείται...
«β) Το άρθρο 4 του ν. 3399/2005 (Α΄89) καταργείται μετά τις 30.6.2012.»
Ας πάμε λοιπόν να δούμε τον νόμο 3399 του 2005, τι λέει αυτός:
N3359N3359-1
Ο νόμος 3399/2005 έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 155 Α/2005 και αφορά στην «Κύρωση της Συμφωνίας υπό μορφή επιστολών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ανγκουίλα σχετικά με την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά τα έσοδα από αποταμιεύσεις υπό την μορφή τόκων»!!!
Δηλαδή ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ!
Το δε καταργηθέν άρθρο 4 «Αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών», προέβλεπε τα εξής:
1) Η αρμόδια αρχή του συμβαλλομένου μέρους στο οποίο είναι εγκατεστημένος ο φορέας πληρωμής, κοινοποιεί τις πληροφορίες που αναφέρονται στο άρθρο 8 της οδηγίας στην αρμόδια αρχή του άλλου συμβαλλόμενου μέρους κατοικίας του πραγματικού δικαιούχου.
2) Η κοινοποίηση πληροφοριών διεξάγεται αυτομάτως τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, εντός εξαμήνου μετά τη λήξη του φορολογικού έτους, στο συμβαλλόμενο μέρος του φορέα πληρωμής, για το σύνολο των τόκων που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.
3) Στο πλαίσιο της παρούσας Συμβάσεως, τα συμβαλλόμενα μέρη προβαίνουν στην ανταλλαγή πληροφοριών κατά τρόπο σύμφωνο προς τις διατάξεις του άρθρου 7 της οδηγίας 77/799/ΕΟΚ.
(Το άρθρο 8 προβλέπει ότι "η παρούσα Σύμβαση παραμένει σε ισχύ εφόσον δεν την καταγγείλει ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη ...με κοινοποίηση της καταγγελίας τουλάχιστον 6 μήνες από το τέλος οιουδήποτε ημερολογιακού έτους..)
Το πιάσατε το νόημα; Στις 12/3/2012 αποφασίστηκε επισήμως και στις 30/6/ 2012 έπαψε να ισχύει το μέρος της σύμβασης που έδινε αυτόματα πληροφορίες στο ελληνικό κράτος για το ποιος έχει και πόσα χρήματα, τα οποία τοκίζονται στον φορολογικό παράδεισο της Ανγκουίλα.
Τα κόμματα της ...πραξικοπηματικής trilateral κυβέρνησης της Β δανειακής, δεν ήθελαν να κοινοποιούνται στο ελληνικό κράτος τέτοια πράγματα! Αλλά πού έχωσε αυτή τη διάταξη;
Την έχωσε μέσα στα βουστάσια, με την ελπίδα ότι δεν θα πέσει κανένα αδιάκριτο μάτι...Δυστυχώς για αυτούς, έπεσε!!!
Κατά τα άλλα οι πολιτικοί μας φωστήρες και σωτήρες αγωνίζονται να πατάξουν την φοροδιαφυγή; Τρίχες! Το μόνο που θέλουν είναι να κουκουλώσουν τις δικές τους παρανομίες! Ακόμη και ο Άλ Καπόνε θα ζήλευε την τέχνη τους! Αναρωτιέται κανείς τι κάνουν και συνεδριάζουν με τις ώρες καθημερινά; Αγωνίζονται να σώσουν την Ελλάδα ή να κουκουλώσουν μέσα στα βουστάσια, τους θησαυρούς τους από τους φορολογικούς παραδείσους της Ανγκουίλα; Και την φοροδιαφυγή την εντοπίζουν μόνο στο πρόσωπο κάθε μισθωτού, συνταξιούχου και κάθε Έλληνα ανέργου που μάζευε τις οικονομίες του στην τράπεζα.
Μήπως είναι τυχαίο ότι δεν πρόκειται να δοθούν στην δημοσιότητα από την Ελβετία, τα ονόματα όσων μεγαλόσχημων έχουν βγάλει τα χρήματά τους και τα κατέθεσαν στις Τράπεζες της Ζυρίχης και της Γενεύης;;; Μήπως υπήρξε πάλι άνωθεν παρέμβαση;
Η παραπάνω είδηση έφτασε στα χέρια μας από μια απλή, καθημερινή γυναίκα, την κυρία Σοφία. Την ρωτήσαμε εάν είναι δημοσιογράφος, διότι έκανε πραγματική δημοσιογραφική έρευνα προκειμένου να διασχίσει τα βουστάσια για να φτάσει στους φορολογικούς παραδείσους της Ανγκουίλα! Με υπογραφή μάλιστα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του μισού υπουργικού συμβουλίου!
Η κυρία Σοφία μας είπε: «Δεν είμαι δημοσιογράφος, αρωματοθεραπεύτρια είμαι, με πολλές επαγγελματικές δυσκολίες, όπως οι περισσότεροι, αλλά αισιόδοξη!! Είναι αστείο αλλά όση σχέση έχει ο 3399 με τον 4056, τόση έχει κι αρωματοθεραπεία με την δημοσιογραφία!!! Το βασικό είναι ότι έχω διαολιστεί με αυτά που γίνονται και θέλω να προσφέρω κι εγώ κάτι για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Όχι άλλη σαπίλα κι εκμετάλλευση.
Με το πρόσχημα της φοροδιαφυγής που το έχουν κάνει σημαία, προσπαθούν να μας πάρουν και τα σπίτια μας.
Είμαι μια γυναίκα που έχει βγει από το κομματικό μαντρί γιατί αγαπάει την πατρίδα της, που βλέπει το ξεπούλημα, που δυσκολεύεται να επιβιώσει και που δεν σκοπεύει να κλαφτεί και να το βάλει κάτω».
Εμείς ρωτάμε τον ΣΔΟΕ: Θα παρέμβει ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου