Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΚΠΕΣΕΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ!



Τι λέγαμε τις προηγούμενες μέρες για τον Νικολάου και την περίπτωση να εκπέσει του αξιώματός του;  Ιδού:
"Ο νέος Ν4071 §7 άρθρο 6 (του 2012)  προβλέπει ότι εφόσον ο Δήμαρχος δεν παρέβει το καθήκον του  με πρόθεση και δόλο για να βλάψει τον δήμο του, (αλλά ενδεχομένως ενήργησε με κοινωνικά κριτήρια), μπορεί μεν να τιμωρείται από το δικαστήριο, αλλά αυτή η ποινή δεν έχει καμία επίπτωση στην μετέπειτα πορεία του ως τοπικο-αυτοδιοικητικός παράγων. Κατά συνέπεια ο κ. Νικολάου ακόμη και να παραμείνει η ποινή του ως έχει στο Εφετείο (8 μήνες φυλακή), δεν πρόκειται να έχει καμία επίπτωση στον ίδιο, διότι ό,τι έπραξε δεν το έπραξε με δόλο. Άρα ο κ. Νικολάου και δημοτικός; σύμβουλος παραμένει και ενδεχομένως εάν θελήσει, μπορεί να κατέβει ξανά ως υποψήφιος Δήμαρχος".

Ως εδώ καλά. Τα δεδομένα όμως μπορεί να αλλάξουν και ο κ. Νικολάου ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα σε περίπτωση που κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου. Και αυτό διότι έχει υποβληθεί αγωγή σε βάρος του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα. Εάν δηλαδή η αγωγή αυτή φτάσει στο ακροατήριο και τιμωρηθεί ο Δήμος Χολαργού, τότε θα έχει ζημιώσει οικονομικά τον Δήμο. Συνεπως σε μια τέτοια περίπτωση και ειδικά εάν ο κ. Νικολάου εκλεγεί Δήμαρχος, θα τεθεί θέμα εκπτώσεως από την θέση του Δημάρχου. 
Με άλλα λόγια αυτή η ιστορία παράβασης καθήκοντος για την οποία έχει  τιμωρηθεί ο Νικολάου, έχει βάθος και θα διαρκέσει καιρό έως ότου λήξει οριστικά. Και αυτό διότι η κατάθεση αγωγής σε βάρος του Δήμου Χολαργού και ενδεχόμενη επιτυχία των εναγόντων θα ζημιώσει τον Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου