Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

75.000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
USTROOPSXLarge1
ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ! ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
Σε κατάληψη της Συρίας –στα πρότυπα του Ιράκ και Αφγανιστάν- οδηγείται ο Λευκός Οίκος σύφωνα με «διαρροή» αναφοράς του Πενταγώνου. 
Το αμερικανικό Πεντάγωνο σε αναφορά του προς το Λευκό Οίκο έκανε γνωστό πως οποιαδήποτε προσπάθεια εκ μέρους του Στρατού των ΗΠΑ να καταλάβει το χημικό οπλοστάσιο του Bashar Al Assad διασφαλίζοντας ότι αυτό δεν θα πέσει στα χέρια οργανώσεων όπως αυτή της Hezbollah θα απαιτήσει ούτε λίγο ούτε πολύ 75.000 άνδρες!
Την εκτίμηση αυτή της απαιτούμενης δύναμης που θα χρειαστεί έδωσε στο Λευκό Οίκο η κεντρική διοίκηση του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ απατώντας σε σχετικό αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης. Το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας πρόκειται να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αφορμή – όπως συνέβη και στο Ιράκ άσχετα εάν εκεί δεν υπήρξε κανενός είδους όπλο μαζικής καταστροφής- για την κατάληψη της χώρας από δυνάμεις 75.000 Αμερικανών στρατιωτών.
Αυτό γιατί και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πενταγώνου η καταστροφή του οπλοστασίου της Συρίας θα απαιτήσει... χρόνια! Οπότε και για χρόνια θα βρίσκονται τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία. Φυσικά την καταστροφή των χημικών όπλων θα αναλάβουν ειδικευμένα συνεργεία αλλά για την προστασία τους θα χρειαστούν οι 75.000 στρατιώτες με άλλα λόγια προαλείφεται μια πλήρης κατάληψη και κατοχή της χώρας με το πρόσχημα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου και του «φόβου» των Αμερικανών αυτό να μην πέσει στα χεριά της Hezbollah.
Η «διαρροή» της αναφοράς αυτής έχει σίγουρα να κάνει με την προετοιμασία της αμερικανικής κοινής γνώμης για την ανάγκη αυτή της επέμβασης υπό το φόβο της τρομοκρατίας, δηλαδή των χημικών όπλων του Assad και το ότι αυτά μπορεί να πέσουν στα χέρια όχι μόνο της Hezbollah αλλά των όποιων τρομοκρατών, που θα μπορούσαν να βλάψουν τις ΗΠΑ.
Η αποκάλυψη από τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι η οργάνωση Hezbollah έχει δημιουργήσει βάσεις κοντά στις τοποθεσίες όπου φυλάσσεται το συριακό χημικό οπλοστάσιο και οι υποψίες ότι αυτό ή μέρος αυτού μπορεί να πέσει στα χέρια της Σιϊτικής οργάνωσης έχει δημιουργήσει πάντως σοβαρό προβληματισμό στο επιτελείου του Αμερικανού προέδρου.
«Ένας μικρός αριθμός από μαχητές της Hezbollah έχει εκπαιδευθεί στις τοποθεσίες αυτές στη χρήση των χημικών όπλων, αλλά ο φόβος ότι τα όπλα αυτά μπορεί να πέσουν στα λάθος χέρια μας προκαλεί τους σοβαρότερους προβληματισμούς», ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης ο οποίος είχε ενημερωθεί για την αναφορά του αμερικανικού γενικού επιτελείου.
Αν και από όσες πληροφορίες έχουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες η οργάνωση Hezbollah δεν έχει ακόμη προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις φύλαξης χημικών όπλων της Συρίας, εντούτοις την απόφαση της οργάνωσης που έχει την έδρα της στο Ν. Λίβανο να δημιουργήσει βάσεις κοντά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης χημικών όπλων στη Συρία, έχει προκαλέσει προβληματισμό.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου