Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!


"ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ"
 
Συμπαράσταση σε όλα τα επίπεδα προς τον δημοσιογράφο Μάκη Βραχιολίδη και συνεργάτη του Makeleio.gr καταφθάνουν από Ελλάδα και εξωτερικό. Κάνουν δε λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων του. Δημοσιεύουμε δύο από αυτές τις δηλώσεις. Η μία είναι από τον ιστότοπο Thrakinews του Θανάση Ζωγράφου και η άλλη από την Αμερική, του Δημήτρη Φατούρου.
Ιδού:

"Παρακολουθώντας την πορεία και το έργο, την προσφορά και τον επαγγελματισμό του Μάκη Βραχιολίδη, καταδικάζω απερίφραστα το γεγονός της αυτόφωρης σύλληψής του, θυμίζοντάς μας εποχές που όλοι θέλαμε να ξεχάσουμε!
Πολύ περισσότερο, όταν αυτό συμβαίνει για ασήμαντο λόγο με σημείο αναφοράς, ένα ανώνυμο σχόλιο που έγραψε κάποιος στην ιστοσελίδα του (www.indobserver.blogspot.gr), και ενόχλησε κάποιον τρίτο! (αν και κατά τον δημοσιογράφο - blogger τουλάχιστον δεν ήταν υβριστικό).
Για λόγους καταγραφής να τονίσουμε, πως είναι η πρώτη φορά που blogger συλλαμβάνεται με συνοπτικές διαδικασίες!
Η ελευθεροτυπία η ελεύθερη έκφραση και η διακίνηση ιδεών - το έχω ξαναπεί - αποτελούν κύρια συστατικά για τη Δημοκρατία μας και αποκτήθηκαν με αγώνες! Τέλος! Τελεία και Παύλα!
Ωστόσο, ως πολίτης αυτής της Χώρας αναρωτιέμαι!
1) Υπάρχουν ή όχι νομοθετικά κενά, που ο νομοθέτης πρέπει να καλύψει για την αποφυγή διασυρμού οποιουδήποτε διαχειριστή ηλεκτρονικού - εναλλακτικού μέσου ενημέρωσης;
2) Υπάρχουν ή όχι νομοθετικά κενά, που ο νομοθέτης πρέπει να καλύψει για την αποφυγή διασυρμού δημοσιογράφων, που δεν είναι αρεστοί στο "σύστημα" μόνο και μόνο επειδή έπραξαν, σύμφωνα με το καθήκον που απορρέει από τον επαγγελματισμό και το λειτούργημά τους;
3) Και αυτό το έχω ξαναπεί! Επιμένουν κάποιοι να πιστεύουν πως... "λεφτά υπάρχουν";;;
Ακόμα δεν κατάλαβαν οτι ζούμε στον αστερισμό της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης και των μεγάλων περικοπών, σε όλα τα επίπεδα ακόμα και στο δημόσιο;
4) Η μορφή του "αδικήματος" ήταν τέτοια που επέβαλε την κίνηση ενός περιπολικού οχήματος (καύσιμα φθορές κλπ);
5) Οι εργατοώρες του πληρώματός του αλλά και των συναδέλφων τους στα αρμόδια γραφεία (έχουν το αναλογικό τους κόστος) αξιοποιήθηκαν αποδοτικά;
6) Η κινητοποίηση και η παρουσία τους (για το αυτόφωρο) ήταν απαραίτητη στην περίπτωση του Βραχιολίδη;
Στον ίδιο χρόνο, η συμβολή τους σε άλλα και σοβαρά περιστατικά, δεν θα ήταν πιο χρήσιμη και ουσιαστική;
Νομίζω πάντως πως αρκούσε η μήνυση για να τον καλέσουν στο τμήμα τις επόμενες εργάσιμες ώρες, να ολοκληρωθούν τα τυπικά. Για τα επί της ουσίας άλλωστε αποφασίζουν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης!
Έτσι, θα είχαμε κατά κάτι έστω, λιγότερο κόστος για το δημόσιο (οικονομία) και θα είχαν καλυφθεί άλλες, από τις πολλές και σοβαρές ανάγκες αστυνόμευσης!
Για τους παραπάνω λόγους, εκφράζω συμπάθεια και συμπαράσταση για τον Μάκη Βραχιολίδη και δυστυχώς τη λύπη μου, για το έτσι κι αλλιώς αξιολύπητο όπως εξελίσσεται "τρομολάγνο" σύστημα!
Θανάσης Ζωγράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου
Διαχειριστής Thraki Life News"


"Πέρα απο καταπάτηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και ένα οξύμωρο Σύνταγμα που διαχωρίζει τα δικαιώματα πολιτών από εθνική κυριαρχία (Αρθρο 28), γιατί αυτό ακριβώς ειίαι η εθνική κυριαρχία τα απαραβίαστα δικαιώματα των πολιτών του κι οχι τα βουνά και τα λαγγάδια, με την σύλληψη του Βραχιολίδη ή του Βαξεβάνη, η Ελλαδα καταπατά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης ολονών μας!
Σε μια εποχή που οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει το "Μεην Καμπφ" του Χίτλερ απο το Αμαζόν για λιγότερο απο ένα δολάριο και σε διαφορετικές γλώσσες, είναι αδιανόητα απάνθρωπο και πρόστυχο οι Ελληνες να συλλαμβάνονται για οσα λενε!
Δηλώνω πως ειμαι αντιφρονών στο "δικτατορικό" καθεστώς της Ελλάδας, που δεν άλλαξε με την μεταπολιτευση. Συνιστώ στο Μάκη να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι το δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να διαγραφούν επιτέλους οι Ελληνικοί νόμοι που μας φιμώνουν, μόνο και μόνο για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα ορισμένων μεγαλοεκδοτών, γιατί γι' αυτό πρόκειται!
Αν χρειάζεται, δίνω άδεια να μπει αυτό το κείμενο με τ' ονομά μου στο μακελειο-τζι-αρ.
Mitch Fatouros
Author, "GREEK AMERICAN PIMPS, Charity Corrupted by Politics, Lobbies & Criminal Enterprises."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου