Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

"Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΧΡΗ



                Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα αντιπαράθεσης μου με τον Δήμαρχο αφορά το οικόπεδο στην Ελευθερίου Βενιζέλου, που έχει απαλλοτριώσει ο Δήμος Παπάγου δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του Παπάγου. Σε αυτό το σημείο λειτουργούσε παλαιότερα ένας φούρνος. Ο Δήμαρχος επιμένει, στο να κατασκευάσει ένα υπερμέγεθες τετραώροφο Πνευματικό Μέγαρο με αύξηση του συντελεστή δόμησης παρά την συντεταγμένη αντίδραση των περιοίκων.
                Έχω αντιπροτείνει όπως και πολλοί άλλοι ισόγειο Παιδικό Σταθμό, χωρίς αύξηση του συντελεστή δόμησης, με πεζοδρόμηση της Ελευθερίου Βενιζέλου σε αυτό το τμήμα της και με διαμόρφωση του συνολικού τετραγώνου. Έτσι, θα διαμορφωθεί μια πανέμορφη πράσινη γωνιά με τέσσερεις φορές μικρότερο κόστος κατασκευής, που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας, που είναι οι Παιδικοί Σταθμοί.
                Εδώ αξίζει να σημειώσω ότι μετά την ενοποίηση των Δήμων μας οι ανάγκες που υποτίθεται ότι θα κάλυπτε το Πνευματικό Μέγαρο, εξυπηρετούνται πλήρως από το αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χολαργού και από το εξαιρετικά όμορφο κηποθέατρο του Παπάγου. Από την άλλη οι  υπάρχοντες Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί υπολείπονται σημαντικά των αναγκών του Δήμου μας. Ειδικά στον Παπάγο η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Οι δύο Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εδράζονται σε δύο ενοικιαζόμενες πεπαλαιωμένες αίθουσες, που δεν πληρούν καμία από τις προδιαγραφές της σύγχρονης παιδαγωγικής και αδυνατούν να φιλοξενήσουν βρέφη ηλικίας κάτω των 2.5 χρονών.
                Το Συμβούλιο Επικρατείας απαγόρευσε την αύξηση του συντελεστή δόμησης στο υπό κατασκευή κτήριο. Αυτό σημαίνει ότι όλος ο σχεδιασμός για το Πνευματικό Μέγαρο είναι πια στον αέρα.
                Κ. Δήμαρχε, γιατί προχωρήσατε όλα αυτά τα χρόνια σε αμφιλεγόμενες ενέργειες, κάτι που αποδεικνύει η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις για την νομιμότητα των ενεργειών σας;
                Γιατί σπαταλήσατε τεράστια χρηματικά ποσά για άσκοπες μελέτες; Αυτές οι μελέτες δεν μπορούν τώρα πια να υλοποιηθούν, αφού βασίστηκαν σε λανθασμένο συντελεστή δόμησης. Πως θα αποκαταστήσετε τώρα την τεράστια οικονομική ζημιά του Δήμου μας;
                Τι σκοπεύετε τελικά να κάνετε με το οικόπεδο αυτό μετά την αρνητική απόφασή του Συμβουλίου Επικρατείας και το χάσιμο μιας ολόκληρης δεκαετίας;
                Κ. Δήμαρχε, το τελευταίο δίμηνο ο μύθος της αποτελεσματικής σας Διοίκησης κατέπεσε εκκωφαντικά!!! Δεν μπορείτε πλέον να μιλάτε για ικανή διοίκηση, όταν ο Δήμος καλείται να πληρώσει τις διακόσιες χιλιάδες Ευρώ πρόστιμο για την παράνομη τοποθέτηση των «containers» στο εργοτάξιο της Κύπρου σε χαρακτηρισμένη  δασική έκταση και όταν καλείστε τώρα να πετάξετε δεκάδες ή μάλλον εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ άσκοπων μελετών για το Πνευματικό Μέγαρο στην Βενιζέλου εξαιτίας των εμμονών σας.
                                                                                    Γιάννης Κεχρής
                                                                                                Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος
                                                                                       Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου