Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!


Στην Ελλάδα των μνημονίων η ζωή του Ελληνα βουλιάζει από τις κάθε είδους περικοπές σε μισθούς - συντάξεις, την έλλειψη φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και το υψηλό ποσοστό ανεργίας.
Στη Γερμανία, όμως, ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου που συγκλόνισε τη χώρα μας, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος, ζει ζωή χαρισάμενη με σολομούς, γαλλικά κρασιά και αγορές ρούχων της τάξης των 1.200 ευρώ το κομμάτι!
O άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της Siemens, που κάποτε δωροδοκούσε κόμματα και πολιτικούς, μόνο ως φυγόδικος δεν ζει πλέον στην εξαιρετικά φιλόξενη γι’ αυτόν Γερμανία.
Ο «mister Siemens», όπως τον αποκαλούσαν πάντα, ο άνθρωπος που παρά τις επίμονες προσπάθειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης να εκδοθεί στον τόπο μας, και παρά τα τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και την ομολογία του τον Ιούλιο του 2009 στην εισαγγελέα του Μονάχου κυρία Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ Χοσλ για καταβολή χορηγιών στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα και την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα», όχι μόνο αναπνέει αέρα ελευθερίας στο Μόναχο, αλλά ζει κυριολεκτικά σαν άρχοντας!
«Κατοικεί στην ακριβότερη συνοικία της πόλης», ισχυρίζονται άνθρωποι που τον βλέπουν καθημερινά να περιφέρεται στις ωραιότερες περιοχές της βαυαρικής πρωτεύουσας και συμπληρώνουν ότι «συχνάζει σε μέρη που αποδεικνύουν ότι δεν στερείται τίποτα από όσα απολάμβανε τη χρυσή εποχή που κυριαρχούσε στην Ελλάδα».
Η εφημερίδα «Πρώτο ΘΕΜΑ» όχι μόνο τον εντόπισε στη «μυστική πρωτεύουσα» της Γερμανίας αλλά και τον ακολούθησε, διαπιστώνοντας ότι μια βόλτα για τα ημερήσια ψώνια του κ. Χριστοφοράκου κοστίζει περισσότερο από τον μηνιαίο μισθό ενός καλοπληρωμένου Έλληνα!
Ο περίπατος ξεκίνησε από την περίφημη Maximilianstrasse, τον δρόμο με τις διασημότερες μπουτίκ του Μονάχου, εκεί όπου συχνάζουν η αριστοκρατία αλλά και η οικονομική ελίτ της πόλης, για ψώνια σε κορυφαίους οίκους μόδας όπως οι Dior και Chanel.
Οι τιμές και μόνο ως αναφορά ζαλίζουν τους ταλαιπωρημένους από τα μνημόνια Έλληνες, αφού τη βιτρίνα φημισμένου κοσμηματοπωλείου, μονοπωλεί ένα κόσμημα που η τιμή του φτάνει το μυθικό νούμερο των 380.000 ευρώ!
Ο κ. Χριστοφοράκος βγήκε να κάνει τα ψώνια του στον συγκεκριμένο δρόμο φορώντας την κλασική καμπαρντίνα με το κασκόλ του και έχοντας μαζί του τον γιο του Νίκο. Δεν έχασαν πολύτιμο χρόνο κάνοντας βόλτες στα μαγαζιά, αφού οι αγορές τους φάνηκε ότι ήταν εξαιρετικά στοχευμένες.
Πρώτος σταθμός η μπουτίκ του γαλλικού οίκου Moncler, με τα διάσημα «ρούχα βουνού». Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, αφού περιηγήθηκε για αρκετή ώρα στα διάφορα τμήματα της μπουτίκ, κατευθύνθηκε στα ράφια με τα παλτό και τα μπουφάν.
«Ηταν εξαιρετικά ευγενής και περιεργαζόταν τα ρούχα μόνος του», παραδέχεται αυτόπτης μάρτυρας και συνεχίζει: «Φάνηκε ότι ήθελε να διαλέξει κάτι για τον γιο του. Περιεργάστηκαν τα ρούχα, χωρίς να δίνουν την παραμικρή σημασία στα ταμπελάκια με τις τιμές. Κι έτσι κατέληξαν γρήγορα σε ένα μπουφάν, το οποίο μάλιστα δεν θέλησαν να μπει καν σε τσάντα». Ο Χριστοφοράκος τζούνιορ βγήκε από την μπουτίκ φορώντας το. Οι δε υπόλοιποι πελάτες του καταστήματος είχαν κι άλλους λόγους για να εντυπωσιαστούν: όταν ένας πελάτης έφτασε στο ταμείο άκουσε την τιμή που ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens είχε καταβάλει για να αγοράσει στον γιο του ένα μπουφάν σκι: 1.200 ευρώ! Τρεις φορές δηλαδή τον βασικό μισθό ενός συμπατριώτη του Ελληνα!
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου