Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!

ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο "ΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ"- ΑΡΧΙΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ   ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ,
 ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ 
ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ 
Ο ιδρυτής του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" Απόστολος Βραχιολίδης έδωσε απαράμιλλου θάρρους αγώνες για την σωτηρία του Υμηττού. Επί δικτατορίας, δεν δίστασε να τα βάλει με το καθεστώς, το οποίο ετοιμαζόταν να οικοπεδοποιήσει τον Υμηττό. Μαζί με τον Αντώνη Πολύδωρα, τότε διορισμένο Δήμαρχο, αντιστάθηκε στις σαφείς προθέσεις του Ιωαννίδη να κόψει σε φέτες τον Υμηττό και να τον οικοπεδοποιήσει.
Η παρέμβαση του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" ήταν καθοριστική. Ακόμη και σήμερα, ο Αντώνης Πολύδωρας όπου σταθεί και όπου βρεθεί  μνημονεύει τα γεγονότα της εποχής, διότι με την δράση του τότε δημάρχου και του Απόστολου Βραχιολίδη ο Υμηττός γλίτωσε από την σχεδιαζόμενη από το κράτος οικοπεδοποίηση! 
Δείτε τις εφημερίδες της εποχής που καταγράφουν τις δύσκολες ημέρες που περνούσε τότε ο Υμηττός μας. 


Πρωτοφανής ενέργεια σε βάρος του πρασίνου
ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ, ΘΥΣΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ
Όταν ακόμη δεν είχε βγει από το...αυγό του ο συκοφάντης του τοπικού τύπου, ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" έδινε τιτάνιους αγώνες να σώσει τον Υμηττό από τις μπουλντόζες που ήδη είχαν πιάσει δουλειά, κόβοντας τα δένδρα του βουνού μας! 
Το οξυγόνο που αναπνέει σήμερα και με το οποίο μεγάλωσε ο νεαρός θρασύς και υβριστής του τοπικού τύπου, το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στους αγώνες των τοπικών δημοσιογράφων-εκδοτών. Και αυτός, επιδιώκοντας ως "αλβανοσκοπιανός" να σβήσει την ιστορία του τόπου και του τοπικού τύπου, λέγει: "...τους "εκδότες" και τους "δημοσιογράφους" που παριστάνουν πως κόπτονται για το καλό του Χολαργού, όταν διαχρονικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους, με τις πολιτικές και "δημοσιογραφικές" κωλοτούμπες  για το... πέρα ως πέρα σάπιο σύστημα που λυμαίνεται, χρόνια τώρα, το Χολαργό...
Προσέξατε τι λέει ο υβριστής; "ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ"!
Όταν ο Απ. Βραχιολίδης  αγωνιζόταν για τον Υμηττό, ώστε να μεγαλώσει ο συκοφάντης του τοπικού τύπου με καθαρό οξυγόνο, ενδιαφερόταν...διαχρονικά για την τσέπη του!!!! Μπράβο σου παλιόπαιδο!
Εμείς κάθε τόσο θα ξεμπροστιάζουμε αυτό το παλιόπαιδο, που υποδύεται τον δημοσιογράφο!

Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (αφιέρωμα 8 Συλλόγων)
Ο ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ.
Η αντίσταση του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" και του ιδρυτή του Απόστολου Βραχιολίδη, απέναντι στο καθεστώς Ιωαννίδη που είχε πάρει απόφαση να οικοπεδοποιήσει τον Υμηττό, οδήγησε τον ιδρυτή της εφημερίδος μας στα πρόθυρα του Στρατοδικείου. Όμως, η πτώση της χούντας ματαίωσε οριστικά τη Δίκη, με αποτέλεσμα ο Απ. Βραχιολίδης να γλιτώσει και τις συνέπειες ενός τέτοιου Δικαστηρίου, που μόνο δικαιοσύνη δεν θα απέδιδε!
Το παραπάνω τεύχος της εφημερίδος (Σεπτέμβριος 1974 αρ. φύλλου 45), εκδόθηκε υπό κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι αγώνες του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" δεν σταμάτησαν και συνεχίζονται επί 40 και πλέον χρόνια! 
Αυτά όλα ο συκοφάντης του τοπικού τύπου τα ξέρει ή επίτηδες τα αγνοεί; Έχει πάει ποτέ του στην Βιβλιοθήκη του Χολαργού για να ξεφυλλίσει τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" και να μάθει λίγη από την ιστορία του Χολαργού; 
Όχι, προτιμάει να παίρνει την σπάτουλα και να ρίχνει λάσπη! Φαίνεται από λάσπη ξέρει καλά....  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου