Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΙΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ





Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού


Η Δημιουργική Απασχόληση των μαθητών Δημοτικού κατά τους θερινούς μήνες, όπου δεν λειτουργούν τα σχολεία, συμβάλλει στην αποδέσμευση της εργαζόμενης μητέρας και στην αναβάθμιση του τρόπου ζωής της στο δύσκολο διάστημα των θερινών διακοπών.

Επί πλέον το πρόγραμμα προσφέρει εργασία σε άνεργους Εκπαιδευτικούς, αλλά δίνει και τη μεγάλη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά σε ένα χώρο με ασφάλεια όπως αυτό του Σχολείου.

Οι μικροί μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περνούν δημιουργικά το χρόνο τους από Δευτέρα έως Παρασκευή και τους δίνεται η δυνατότητα με την καθοδήγηση επιλεγμένων Εκπαιδευτικών να απασχοληθούν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως αθλητικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, μουσική, χορό κλπ.

Στον πρώην Δήμο Χολαργού το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία το 2006 και συνεχίζεται και στον ενοποιημένο Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδιά εργαζομένων γονέων δημοτών-κατοίκων. Προτεραιότητα έχει δοθεί σε πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ και ανέργους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται και φέτος με μεγάλη επιτυχία στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού – Τήνου 4 τις εργάσιμες ημέρες από 07.30 έως 15.30.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου