Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!



ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ TIMING ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΞΑΝΑ…

Δεν πρόκειται περί γεγονότος αλλά για πρόβλεψη και ψυχρή εκτίμηση βάσει των δεδομένων στοιχείων.
Ο Πρωθυπουργός δεν επέλεξε τυχαία το κλείσιμο της ΕΡΤ. Προφανώς ήταν προμελετημένη ενέργεια κι έγινε τόσο ωμά όπως ακριβώς την είχε μεθοδεύσει. Ο Σαμαράς βέβαια, δεν μπορούσε να προβλέψει ποιες αντιδράσεις θα υπήρχαν.  Είχε όμως έτοιμο και το plan A και plan B.
Το plan A αφορούσε την περίπτωση εκείνη κατά την οποία δεν θα υπήρχε το κύμα αντιδράσεων που  βιώνει σήμερα η χώρα. Σε περίπτωση δηλ. που ο κόσμος έχαβε χωρίς αντίσταση ακόμη έναν σφαγιασμό του, τότε ο Σαμαράς άνοιγε διάπλατα το δρόμο στην Μέρκελ και τους τοκογλύφους να ρημάξουν τον τόπο και τον λαό. Ο Σαμαράς δηλ. θα έλεγε στην Γερμανίδα καγκελάριο: «Ιδού ο… λαός σου, στον παραδίδω! 2652 απολύσεις από την ΕΡΤ χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι και χωρίς αντίδραση. Προχωρώ τώρα και στις καταργήσεις άλλων Δημόσιων οργανισμών και μέχρι το 2014 θα έχω ξηλώσει από το Δημόσιο πολύ περισσότερους από όσους ζητάς».
Το παραπάνω σχέδιο, δεν βγήκε (για την ώρα) του Σαμαρά. Έχει όμως στην φαρέτρα του το plan B.
Σύμφωνα με το plan B, ο Σαμαράς αύριο προκαλεί εκλογές. Και μάλιστα πιστεύει ότι αυτό είναι το καταλληλότερο για τον ίδιο timing να ξανακερδίσει τον Τσίπρα και να φτιάξει νέα κυβέρνηση η οποία θα έχει τη δεδηλωμένη του κόσμου να επιτύχει (για λογαριασμό της Μέρκελ) πολύ περισσότερα απ’ όσα έχει πετύχει στον ένα χρόνο που κυβερνά τη χώρα. Ο Σαμαράς λοιπόν θα καταφέρει να κατέβει στις εκλογές αλλάζοντας την αντζέντα των εκλογών. Ο προεκλογικός αντίλογος των κομμάτων δηλαδή δεν θα είναι τα μέτρα σφαγιασμού των Ελλήνων, η άγρια λιτότητα ή τα νέα μέτρα που έρχονται. Δεν θα διαγκωνιστούν τα δύο μεγάλα κόμματα στο αν θα παραμείνουμε ή όχι στο ευρώ ή εάν θα βγούμε από τα Μνημόνια. Όχι, όχι! Ο Σαμαράς πέτυχε να μετατοπίσει την κόντρα των εκλογών στο θέμα της ΕΡΤ.
Ο Μεσσήνιος δηλαδή θα πάει στις εκλογές προβάλλοντας τον εαυτό του ως εξυγιαντή του Δημόσιου, ως αδέκαστο και μαχητή που τα βάζει με τις συντεχνίες και τη γάγγραινα του συνδικαλισμού που νέμεται το Δημόσιο. Ο Σαμαράς θα κατέβει στις εκλογές ως ο δίκαιος, δείχνοντας απέναντί του τον Τσίπρα, ως εκπρόσωπο του παλαιοκομματισμού και της λαίλαπας του συνδικαλισμού που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την καταστροφή του τόπου.
Με αυτά τα συνθήματα και τις κορώνες, ο Σαμαράς πιστεύει ότι για μια ακόμη φορά θα στριμώξει τον Τσίπρα όπως στις προηγούμενες εκλογές τον έδειχνε ως τον …εκπρόσωπο της δραχμής. Τότε,  ο Τσίπρας είχε αιφνιδιαστεί και δεν μπόρεσε να αντιπαλέψει τα προπαγανδιστικά μηνύματα του Μεσσήνιου, που τελικά έπεισαν τους ψηφοφόρους.  
Οι εκλογές αυτές φαίνεται ότι θα πάνε ψήφο-ψήφο. Το κλίμα θα είναι πολωμένο θυμίζοντας παλαιότερες αναμετρήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και είναι αυτό ακριβώς που θέλει ο Σαμαράς. Με αυτό τον τρόπο θα συσπειρώσει γύρω του περισσότερους ψηφοφόρους και θεωρεί ότι του παρουσιάζεται μοναδική ευκαιρία να ξανακερδίσει.
Εάν συμβεί αυτό, ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος στον Σαμαρά με μία δεύτερη Πρωθυπουργική θητεία, να σαρώσει τα πάντα. Ως ο μοναδικό Εφιάλτης της σύγχρονης ιστορία θα παραδώσει στο πιάτον την Ελλάδα, «σφάζοντας» χιλιάδες υπαλλήλους από το Δημόσιο και καταργώντας Πανεπιστήμια, σχολεία, Νοσοκομεία κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου