Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ 1,2 ΔΙΣ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!!



Την τύχη-φιάσκο της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ αναμένεται να έχει η περιβόητη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που η Τράπεζα αναζητεί ποσά που υπερβαίνουν το 1 δις ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα όμως, παρά το ότι  από τις 30 Μαΐου έχει στα χέρια της πρόταση του  επιχειρηματία Αρτέμη Σώρρα για αγορά μετοχών 1,171 δις ευρώ, κάνει την πάπια. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Σώρρας το ποσό έχει κατατεθεί στην Royal Bank of Canada, με όλα τα σχετικά πιστοποιητικά. Ο κ.  Σώρρας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας αναφέρει ότι το παιχνίδι είναι στημένο και δήθεν η πρόσκληση του κ. Τουρκολιά (διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας) απευθύνεται σε ιδιώτες. Υποστηρίζει ότι η Εθνική δεν έχει δώσει ποτέ μετοχές της πάνω από 5%, κανείς μέτοχός της δεν έχει πάνω από 5% εκτός του Ρότσαϊλντ και αυτό διότι εάν ένα μέτοχός της έχει ποσοστά πάνω από 5% αυτομάτως έχει διαχειριστικό έλεγχο στην Τράπεζα. «Το 12% που αντιστοιχεί στο 1,171 δις ευρώ, δεν θέλουν να το δώσουν στο Σώρρα γιατί θα ελέγξω και την Τράπεζα της Ανατολής που την έχουν κρυμμένη και ό,τι άλλη διαχείριση έχει η Εθνική Τράπεζα»

·        ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: «ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ; ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ;»
·        ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΤΑ ΣΩΡΡΑ!

Σώρρας: Ο κ. Τουρκολιάς ζήτησε η Τράπεζα να παραμείνει σ’ ελληνικά χέρια. Λένε ότι ολόκληρη η Τράπεζα αξίζει 9,5 δις ευρώ. Η Τράπεζα όμως είναι τεράστια.

Όταν λέτε τεράστια τι εννοείτε;
Σώρρας: Δεν φαντάζεστε τι έχει! Τα πάντα:  η Εθνική Τράπεζα έχει το 50% της παγκόσμιας Credit Swiss, στα Cayman Islands διατηρεί off shore Τράπεζες με πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς  με πάνω από 1 δις ο καθένας. Έχει όλη την Ευρώπη και την Τουρκία, έχει το 99% της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Έχει ρουφήξει κι έχει απορροφήσει όλες τις Τράπεζες.  Ο κ. Ρότσάϊλντ ελέγχει τις Κεντρικές Τράπεζες 192 χωρών!

Ας έρθουμε όμως στο προκείμενο, στην πρόσκληση της Εθνικής για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Σώρρας: Έκανε ο κ. Τουρκολιάς πρόσκληση και είπε ότι η Τράπεζα κόπτεται να παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Δώσαμε λοιπόν όλη την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου την ώρα που η Εθνική Τράπεζα έχει μαζέψει από μικρομετόχους ένα κεφάλαιο των 700 εκατομμυρίων.  Γιατί λοιπόν δεν παίρνει το δικό μας 1 δις 200 εκατομμύρια και να προσθέσει και τα 700 εκατομμύρια που λέει ότι έχει μαζέψει ώστε να έχει μεγαλύτερη κεφαλική επάρκεια;  Πίσω από την πρόσκλησή μας υπάρχει το statement από λογαριασμό μας στην  Τράπεζα Royal Bank of Canada, «κλειδωμένο» ποσό σε δολάρια (1 δις 575 εκ. δολάρια).

Και δεν σας έχουν απαντήσει, επί της προσφοράς σας;
Σώρρας:  Όχι. Θα έπρεπε να μας έχουν πάρει 500 τηλέφωνα. Έχουν όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους και μπορούν να τα ελέγξουν ανά πάσα στιγμή.  

Και γιατί δεν απαντούν;
Σώρρας:  Θεωρώ ότι έχουν παγώσει και από την πλευρά  της Εθνικής και των πατρώνων τους. 

Ήταν δηλαδή ένας μύθος το σύνθημα να παραμείνει σε ελληνικά χέρια η Εθνική;
Σώρρας: Μην κοροϊδευόμαστε. Η Εθνική δεν ήταν ποτέ σε ελληνικά χέρια. Σας απαντώ λοιπόν γιατί δεν θέλουν τον Σώρρα: εάν αγοράσω μετοχές πάνω από 5% έχω δικαίωμα ελέγχου της Εθνικής. Γι’ αυτό και κανένας μέτοχος μέχρι τώρα δεν έχει μετοχές 5%! Εκτός βέβαια από τους Ρότσαϊλντ που ελέγχουν όλη την Τράπεζα. 

Το ποσό που βάλατε εσείς σε τι ποσοστό της Εθνικής αντιστοιχεί;
Σώρρας: Στο 12%. Το 1 δις 175 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχεί στο 12% της Εθνικής Τράπεζας. Εάν λοιπόν εγώ πάρω το 12% της Εθνικής, αντιλαμβάνεστε ότι θα μπω με την ομάδα μου μέσα και θα ελέγξω και την Τράπεζα της Ανατολής που την έχουν κρυμμένη και ό,τι άλλη διαχείριση έχει η Τράπεζα. Μήπως λοιπόν η Εθνική Τράπεζα φοβάται τον Σώρρα να τον κάνει μέτοχό της; Αφού ο Σώρρας σας δίνει και παραπάνω, σας αγοράζει όλη την αξία της Τράπεζας, γιατί δεν τον δέχεστε; Ας δοκιμάσετε λοιπόν τον Σώρρα εάν έχει χρήματα ή όχι. Άρα μήπως έχει χεσμένη τη φωλιά της η Εθνική Τράπεζα; Και γι’ αυτό δεν απαντάει στην προσφορά μου; 

Αν θυμάμαι καλά, ο κ. Καμμένος σας είχε προκαλέσει να αγοράσετε ελληνικά ομόλογα. Τώρα κάνατε πρόταση να αγοράσετε μετοχές της Εθνικής. Τι του απαντάτε τώρα;
Σώρρας: Καλά το θυμηθήκατε. Ο Καμμένος με προκαλούσε να αγοράσω ομόλογα 100 εκατομμυρίων. Κάνω πρόσκληση στον κ. Καμμένο ή στο ΣΥΡΙΖΑ και σε όποιον άλλον θέλει, να υποστηρίξουν την πρότασή μου να αγοράσω τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας. Πού είστε κύριοι; Ο Σώρρας δίνει 1 δις 200 εκατομμύρια στην Εθνική Τράπεζα για την αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου. Πού είστε κύριε Καμμένε να στηρίξετε την πρότασή μας. Δεν είναι καλύτερο να μπει ο Σώρρας και να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Εθνική από το να του λέτε να αγοράσει 100 εκατομμύρια σκουπίδια ομόλογα; 

Η Εθνική Τράπεζα φαίνεται λοιπόν να  σας αντιμετωπίζει όπως και η Βουλή: έχει βάλει την πρότασή σας στο συρτάρι και δεν ασχολείται με αυτή.
Σώρρας: Εσείς το λέτε «την έχει βάλει στο συρτάρι» και είναι βαριά κουβέντα να την ακούει ο Έλληνας. Τίποτε δεν μπορεί να μπει στο συρτάρι. Η μάχη αυτή είναι σαν το σκάκι και ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε. Όλα αυτά, είναι μια μεγάλη σπάθα που αιωρείται πάνω από το κεφάλι τους. Πώς θα μπει στο συρτάρι; «Τρέχουν» μηνύσεις που έχω κάνει σε βάρος των 300 της Βουλής και σε βάρος των Στουρνάρα-Προβόπουλου.  

Εάν τελικά η Εθνική Τράπεζα αδιαφορήσει για την πρότασή σας, τι ενέργειες θα κάνετε;
Σώρρας:  Η Εθνική είναι υποχρεωμένη να μου αιτιολογήσει: «δεν πήραμε εσάς κ. Σώρρα αλλά έναν άλλον Έλληνα». Να μας πει ποιος είναι!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Προς
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία: " ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. " .
Κοιν. : ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ,  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ,  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΩΡΡΑ , κατοίκου Πατρών
Αξιότιμοι κύριοι ,
Δια της παρούσης επιστολής μου σας εκφράζω την ρητή και υπεύθυνη βούληση μου για την συμμετοχή μου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) , ποσού 9.750.000.000 €, ως έχει κατά νόμο αποφασισθεί με την από 29-4-2013 εγκεκριμένη απόφαση της Β' επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας και ειδικότερα σύμφωνα με το εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ειδικότερα σας γνωρίζω υπεύθυνα ότι ενδιαφέρομαι και είμαι σε θέση να ανταποκριθώ δια καταβολής μετρητών ( βλ. συνημμένη επιστολή της 29-5-2013 της DDMBG, με παροχή δικαιώματος άμεσης πιστοποίησης ) , στην εν γένει απόκτηση ή/την εγγραφή προς απόκτηση όλων των μετοχών ή/και δικαιωμάτων προτιμήσεως της "Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε." ή/και τίτλων παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης μετοχών της Τράπεζας (Warrants) εκδιδόμενων σύμφωνα με το ν. 3864/2010 (μετοχές, δικαιώματα προτίμησης, Warrants ) και συγκεκριμένα επιθυμώ και δύναμαι να καλύψω το σύνολο του απαιτούμενου ποσού των 1.171.000.000 € , με καταβολή μετρητών για την απόκτηση του συνόλου ( 272.960.373 ) των εκδιδόμενων νέων , άυλων , κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών στην ορισθείσα ονομαστική αξία των και όλων των επακόλουθων δικαιωμάτων , ως και πλέον αυτών , από το ΤΧΣ , όπως και όποτε μου ζητηθεί.
Είμαι στην διάθεση σας για την άμεση παροχή κάθε απαιτούμενης διευκρίνισης ή και περαιτέρω ενημέρωσης , σε οτιδήποτε μου ζητηθεί , με σκοπό την υλοποίηση της πρότασης μου και για την καλόπιστη συνδρομή μου , ως έλληνα πολίτη , στην επιδιωκόμενη ανακεφαλοποίηση , επ' ωφελεία της τράπεζας , της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας .
Αθήνα 30-5-2013 Για τον ενδιαφερόμενο
Ο πληρεξ. Δικηγόρος
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Ο ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ & ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ!
Στις 28 του Ιουνίου εκδικάζεται στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και ο γνωστός από τα τηλεοπτικά πάνελ Γιάννης Δαραβίγκας, σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα. Η κατηγορία αφορά σε «διασπορά ψευδών ειδήσεων». 
Για την δικαστική αυτή υπόθεση, ο κ. Σώρρας, είπε:
«Ο στόχος της σε βάρος μου  μήνυσης εξυπηρετεί συγκεκριμένη σκοπιμότητα: να καταδικαστώ από το δικαστήριο ώστε να βγει πάνω από τους τριακόσιους της Βουλής η δική μου μήνυση για εσχάτη προδοσία. Θέλουν στο μικρό-πρωτόδικο δικαστήριο να καταδικαστεί ο Σώρρας ώστε να γκρεμίσουν την μεγάλη μήνυση του Σώρρα σε βάρος των 300 της Βουλής!  Προσέξτε όμως, εάν ο Σώρρας αθωωθεί από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, τότε οι 300 της Βουλής πάνε για… μέσα! 
Θα πρέπει λοιπόν οι μηνυτές μου να αποδείξουν ότι όσα έχω πει μέχρι τώρα είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων! Δεν στηρίζονται όμως, παρά σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», σε μια επιστολή του κ. Προβόπουλου και σε δύο site!  Οι κ.κ. Γεωργιάδης-Δαραβίγκας –άκουσον άκουσον- στήριξαν τις κατηγορίες τους μόνο στην εν λόγω εφημερίδα που δημοσίευσε ότι ο Σώρρας είναι «απατεώνας» και σε δύο site!  Εγώ όμως έχω ήδη μηνύσει και τον κ. Μπόμπολα και τον κ. Προβόπουλο.  Καλώ όλο τον έντυπο Τύπο και τις τηλεοπτικές κάμερες να ‘ρθουν στη δίκη αυτή και να την καταγράψουν. Έχω όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους, μέχρι και τραπεζίτες ενδέχεται να φέρω, που να τα βεβαιώνουν. Εάν με καταδικάσουν, θα μιλάμε για το μεγαλύτερο φιάσκο του αιώνα! 
Ζητήσαμε και την άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μας είπε ότι θα μας κάνει δήλωση αφού πρώτα ενημερωθεί για την υπόθεση από τον δικηγόρο του.


Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΟΥΡΚΟΛΙΑ  ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ  ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
Προσέξτε τα κυριότερα σημεία της πρόσκλησης του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής κ. Τουρκολιά, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Απευθύνεται στο θυμικό των παραληπτών, εργαζομένων και ιδιωτών, τους αποκαλεί «εθνικάριους» και καλώντας τους σε πανστρατιά συμμετοχής, τους υπενθυμίζει ότι η Εθνική Τράπεζα είναι συνυφασμένη  με την ιστορία της Ελλάδος. Παρά ταύτα όμως, ο κ. Τουρκολιάς δείχνει να έχει κάνει… γαργάρα την πρόταση Σώρρα, ο οποίος επιμένει ότι αγοράζει όλο το διαθέσιμο μερίδιο τους 12% της Εθνικής!
"Αγαπητοί Συνάδελφοι,
…Οι Μέτοχοι της Εθνικής καλούνται να εγκρίνουν την σταθερά, αταλάντευτη και ομόφωνη θέση, τουλάχιστον του συνόλου των εργαζομένων της Τράπεζας, και εξ' όσων γνωρίζω και γνωρίζετε, της πλειονότητας της κοινωνίας, για μια Εθνική διαχρονικά ισχυρή και ανεξάρτητη στην εκπλήρωση του στόχου τον οποίο επί 170 χρόνια υπηρετεί.
Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε διεθνές επίπεδο και κάτω από έντονο ανταγωνισμό, καλούμεθα όλοι να συστρατευτούμε στην επίτευξη της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην απαιτούμενη αύξηση. Και το όλοι δεν είναι σχήμα λόγου, όπως άλλωστε γνωρίζετε, όταν αναφέρομαι στην Εθνική.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού που είναι συναντίληψη όλων των εθνικάριων και όχι μόνο αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων Μετόχων, Πελατών, είτε είναι Καταθετικοί είτε Δανειακοί, υπάρχει και βούληση και στρατηγική.
Πολύ πρόσφατα, όλοι μας σαν αποδέκτες «ενημέρωσης», κατακλυστήκαμε από πληροφορίες που έθιγαν ή θίγουν προσωπικές αξίες, κυρίως όμως υπονομεύουν την αξιοπιστία, το κύρος, την ισχύ της Εθνικής Τράπεζας. Το σύνολο των ανυπόστατων ή και κακόβουλων αναφορών, πέραν του ότι καταρρίπτεται από τις εξελίξεις, αντιμετωπίζεται καταλλήλως. Οφείλω όμως να εστιάσω την προσοχή μου σε δύο στοιχεία που αναφέρονται στην Εθνική ως κεφάλαιο και όχι ως προς τη Διοίκησή της. Πρώτον, ουδέποτε η Εθνική αποξενώθηκε της υποχρέωσης που έχει να επιδιώξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και δεύτερον ουδέποτε εμφανίστηκε στην τρέχουσα περίοδο αρνητική κινητικότητα στον τομέα των καταθέσεων της Εθνικής. Αντίθετα, όπως γνωρίζετε, υπάρχει συνεχής ροή καταθέσεων στην Εθνική.
Σήμερα για μας, για τη Διοίκηση, το σύνολο των Εργαζομένων μας και πιστεύω και των Μετόχων μας, ο κοινός στόχος είναι ένας: να υλοποιήσουμε επιτυχώς την αναγκαία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην προγραμματιζόμενη αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
…Συστρατευόμαστε όλοι στην επίτευξη της προσπάθειας και κατά συνέπεια θα είμαστε όλοι συμμέτοχοι στο αυριανό μας όραμα.
Η ευθύνη, φυσικά, είναι της Διοίκησης αλλά η επιτυχία εξαρτάται από τον κάθε «εθνικάριο».
Δεν προσεγγίζουμε το στόχο, αντικρούοντας προβαλλόμενες αρνητικές συνέπειες για την Τράπεζα, τους Εργαζόμενους, τους Πελάτες και τους Μετόχους της, εάν δεν επιτευχθεί η αναγκαία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
Προσεγγίζουμε θετικά το ζήτημα. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, θεωρούμε ότι υπάρχει, πέραν των άλλων, και μία πρόκληση για διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Εθνικής με τη συμμετοχή στο κεφάλαιό της, πέραν των ήδη Μετόχων της και νέων Μετόχων που όμως ενστερνίζονται τη φιλοσοφία μας και τους συμβολισμούς που εκπέμπει η Εθνική Τράπεζα, που είναι ταυτόσημη με την ιστορία της χώρας.
Αλέξανδρος Τουρκολιάς
Διευθύνων Σύμβουλος"
 
"Ελεύθερη Ωρα, Νέοι Άνθρωποι"


3 σχόλια:

  1. site του σώρρα ε?Μάλιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ είσαι από αυτούς που μπαίνουν, διαβάζουν τίτλος και αποφαίνονται: "site του σώρρα ε?Μάλιστα"! Έτσι απλά! Ποιο site του Σώρρα ρε; Δημοσίευμα της Ελεύθερης Ώρας είναι το οποίο αναδημοσίευσε το blog αυτό. Και την ώρα πουυπάρχει στην προμετωπίδα του blog μας η εξής επισήμανση: "Τα άρθρα που αναδημοσιεύονται από άλλα sites-blogs δεν υιοθετούνται από την εφημερίδα μας και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη", εσύ...ρηχέ αναγνώστη αποφάνθηκες: "site του σώρρα ε?Μάλιστα"! Με τον κηδεμόνα σου την επόμενη φορά να έρθεις. Μπας και μάθεις να διαβάζεις σωστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ένας τουλάχιστον δεν υπάρχει να δεί πως προτάσεις δεν γίνονται με εξώδικα αλλά με Εγγυητικές Επιστολές; Βούβλιακες ... ιθαγενέστατοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή