Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΛΑ ΕΡΤ!


 Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΞΩΘΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ
Θανατηφόρες-μαζικές απολύσεις τύπου ΕΡΤ ετοιμάζει η κυβέρνηση προειμένου να εξευμενίσει τις άγριες διαθέσεις της τρόϊκας για τον εκτροχιασμένο προϋπολογισμό! Θέλοντας παράαλληλα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να αποφύγει τις νέες μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις και καταργήσεις επιδομάτων θα προβεί σε κεραυνοβόλα λουκέτα με μαζικές απολύσεις εργαζομένων και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών. 
Αυτό είναι βέβαιον ότι θα γίνει οσονούπω με τον "δήμιο" Μητσοτάκη να αναλαμβάνει τον ρόλο του εκτελεστή, έχοντας ήδη δηλώσει ότι οι απολύσεις στο δημόσιο δεν πρέπει να είναι ταμπού! 
Είναι βέβαιον λοιπόν ότι από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε τεράστιες κοινωνικές εκρήξεις και είναι δύσκολο να αποφύγουμε τη σύγκρουση μεταξύ του λαού και της κυβέρνησης.
Προς ααυτή την κατεύθυνηση οδηγεί και η τρόικα η οποία τραβάει το σκοινί στον εμφύλιο σπαραγμό. 
Δείτε τι απαιτούν οι τροϊκανοί και θα καταλάβετε:

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ήδη θέσει συγκεκριμένες απαιτήσεις στην ελληνική πλευρά, όπως; - Απολύσεις στο δημόσιο. - ”Μαχαίρι” στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ. - Αύξηση των εσόδων από την φορολογία των ακινήτων. - Άρση της αναστολής πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. - Κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών. Έγκυροι οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ακόμα και με αυτά τα μέτρα, οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Θεωρούν δεδομένο ότι η τρόικα, περίπου στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα απαιτήσει να υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Οι τροϊκανοί δεν δέχονται κουβέντα για μείωση των φορολογικών συντελεστών, μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και του ΦΠΑ στην εστίαση. Αντίθετα απαιτούν να καταργηθούν και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου κάτι που θα προκαλέσει σάλο, αφού εκτός ότι θα εκτινάξει τι κόστος ζωής στα ύψη στα νησιά του Αιγαίου, θα αποτελέσει και πλήγμα για τον τουρισμό. Πιέζουν μάλιστα να συμπεριληφθεί στο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο η κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών. Ταυτόχρονα εκτιμούν ότι η μοναδική σίγουρη πηγή εσόδων είναι η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θέλουν να φορολογήσουν ότι υπάρχει, ακόμα και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου και τις αγροτικές εκτάσεις ενώ δεν δέχονται ούτε το τυπικό και ουσιαστικά ανύπαρκτο αφορολόγητο των 50.000 ευρώ. Απαιτούν μάλιστα να συνεχίσει να εισπράττεται ο συγκεκριμένος φόρος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και όχι μέσω των εφοριών. Η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ενώ αρχίζει και αναπτύσσεται έντονος σκεπτικισμός σε κορυφαία πολιτικά στελέχη της Ν.Δ, που άρχισαν να αμφισβητούν τις υψηλές προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί για την βοήθεια που θα παράσχει η κ.Μέρκελ, μετά τις γερμανικές εκλογές. Θεωρείται βέβαιο ότι η όποια απομείωση χρέους ή ακόμα και η μη εγγραφή στο δημόσιο χρέος των 50 δις από την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών, θα συνοδευτεί από ένα νέο μνημόνιο με ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Αυτό φοβάται και ο Πρωθυπουργός, αφού θεωρεί ότι αν το Βερολίνο δεν αντιληφθεί την οριακή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η πολιτική σταθερότητα αλλά και η κυβέρνησή του θα είναι παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου