Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ! ΕΚΟΨΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΜΚΑ!

  Αυτός είναι ο προπομπός του ηλεκτρονικού σφραγίσματος
 Στο θάνατο θα οδηγούνται όσοι δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς των νέο-Διοκλητιανών
ρεπορτάζ Μάκης Βραχιολίδης

vrachiolidis@yahoo.gr
Οι χριστιανοί διώκονται και εν έτη 2013! Και μάλιστα από σύγχρονους Διοκλητιανούς: την Κυβέρνηση Σαμαρά και την ΕΕ. Όσοι δεν το πιστεύετε, θα πιστέψετε με όσα διαβάσετε στη συνέχεια.
Οι 100.000 περίπου ασφαλισμένοι που εντοπίστηκαν χωρίς ΑΜΚΑ, δεν πρόκειται για φαντάσματα που έπαιρναν συντάξεις-μαϊμού όπως αρχικά άφηναν να εννοηθεί, κυβερνητικά χείλη και ΜΜΕ. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι χριστιανοί που ενσυνείδητα και για λόγους πίστεως στον Χριστό, αρνήθηκαν να λάβουν ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης).  Πρόκειται για το Μητρώο όπου αποθηκεύονται όλα τα προσωπικά δεδομένα  των ασφαλισμένων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα δηλαδή, το οποίο καθιστά απροστάτευτο τον καθένα σε μετάδοση, εκχώρηση και επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων. Όσοι λοιπόν δεν υπέβαλαν το ΑΜΚΑ, μετά από εντολή των κ.κ. Στουρνάρα και Βρούτση, από τις 30 Μαΐου, τούς έχει κοπεί διά παντός η σύνταξη!
Πρόκειται περί αυθαίρετης απόφασης των υπουργών η οποία καταστρατηγεί το Σύνταγμα. Ένα Σύνταγμα που στο ΦΕΚ 165 (Ν2084/7-10-1992) και συγκεκριμένα στο άρθρο 3 §1 προβλέπει ρητά ποιοι δικαιούνται σύνταξης: «Ο τακτικός δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος λαμβάνει κάθε μήνα μισθό από το Δημόσιο Ταμείο, δικαιούται ισόβιας σύνταξης από το Δημόσιο». Πουθενά δεν αναφέρεται ότι εάν ο ασφαλισμένος δεν προσκομίσει το ΑΜΚΑ, στερείται ισοβίως της σύνταξής του!!! 


Το μαρτύριο όμως των νεομαρτύρων  για του Χριστού τη πίστη, δεν σταματά εδώ. Στερούνται και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ δεν γίνονται δεκτοί ούτε σε νοσοκομείο για έκτακτα περιστατικά.
Κυρίες και κύριοι, τώρα αρχίζουν οι φρικτές συνέπειες των μνημονίων και της υποδούλωσης της χώρας μας στη δικτατορία της ΕΕ. Μην αμφιβάλλετε ότι το ΑΜΚΑ αποτελεί τον προθάλαμο για το ηλεκτρονικό χάραγμα στο χέρι ή στο μέτωπο. Σε λίγο καιρό οι πολιτικοί κανίβαλοι της ΕΕ θα στριμώξουν την Ελλάδα για να επιβάλει το χάραγμα σε όλους τους ασφαλισμένους εάν και εφόσον θέλουν να παίρνουν σύνταξη ή μισθό. Όσοι δεν αποδέχονται το ηλεκτρονικό χάραγμα δεν θα έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης σε φαγητό και παροχές υγείας. Μην νομίζετε ότι είναι τυχαία η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων στον γίγαντα του ΕΟΠΥΥ ο οποίος ήδη καταρρέει.  Μην σας φανεί ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας εάν ακούσετε από κυβερνητικά χείλη να απαιτούν ένα επιπλέον ηλεκτρονικό φακέλωμα προκειμένου το Δημόσιο να παράσχει συντάξεις και μισθούς! 
Η περίπτωση του Στέλιου Δανδουλάκη, απόστρατου πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, δείχνει το μέγεθος του μαρτυρίου στο οποίο υποβάλλονται οι χριστιανοί, μάρτυρες από τους Διοκλητιανούς του 21ου αιώνα!
Πλοίαρχος ε.α. Σ. Δανδουλάκης: «Μου επιβάλλουν το θάνατο για θρησκευτικούς λόγους»

Ο 61 ετών σήμερα Στέλιος Δανδουλάκης, πλοίαρχος εν αποστρατεία, που ως αξιωματικός βρέθηκε και σε εμπόλεμη ζώνη (Απχαζία-Γεωργία) από τις 30 Μαΐου βρίσκεται χωρίς σύνταξη, γιατί έτσι του επέβαλαν οι κ.κ. Στουρνάρας-Βρούτσης!  Τον αντιμετώπισαν με τον πλέον ρατσιστικό τρόπο (αυτό είναι ρατσισμός) και ως κοινωνικό απόβλητο. Ουσιαστικά του επιβάλλουν την ποινή του... θανάτου!

Όσες προσπάθειες κατέβαλε, όσους αρμόδιους και αν είδε, όλοι του έκλειναν την πόρτα κατάμουτρα και περιφρονητικά του έλεγαν: «Ή μας φέρνει ΑΜΚΑ ή πήγαινε αλλού να ζήσεις, σε άλλη χώρα»!

«Για το κράτος θεωρούμε πεθαμένος», λέει ο κ. Δανδουλάκης και συνεχίζει: «Πρόκειται για απανθρωπιά και βαρβαρότητα. Θέλουν σώνει και καλά να με αναγκάσουν είτε να βγάλω ΑΜΚΑ, είτε να πεθάνω βιολογικά». Επιμένει όμως ότι δεν πρόκειται να τους κάνει το χατίρι. «Αν ο Θεός θέλει να πεθάνω, να μαρτυρήσω γι' Αυτόν, θα το κάνω».

Εξιστορώντας μας την τραγική ιστορία του, μας λέει ότι συνειδησιακοί και θρησκευτικοί λόγοι ήταν που τον έκαναν από την πρώτη στιγμή να αρνηθεί  να αποδεχτεί σχετικό αριθμό μητρώου με επιστολή που έστειλε στην υπηρεσία του. Τότε, ο ίδιος επεξηγούσε ως εξής την άρνησή του: «Αφού συμβουλεύτηκα  έγγραφα, ανακοινώσεις-εγκυκλίους της εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και ειδικών επιστημόνων Πληροφορικής, που βεβαίωναν  ότι ο αριθμός μητρώου κοινωνικών ασφαλίσεων ΑΜΚΑ είναι ηλεκτρονική μηχανογραφική αποθήκευση προσωπικών δεδομένων/στοιχείων δηλ. είναι μια μορφή ηλεκτρονικού φακελώματος, το οποίο καθιστά επικίνδυνα απροστάτευτο τον άνθρωπο σε κατάχρηση δηλ. μετάδοση/εκχώρηση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, για λογούς θρησκευτικής συνειδήσεως δεν συμπλήρωσα ούτε υπέγραψα το σχετικό δελτίο για το ΑΜΚΑ».

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η υπηρεσία του αποδεχόταν το αίτημά του και του χορηγούσε κανονικά τη σύνταξη. Άλλωστε ο κ. Δανδουλάκης ήταν φορολογούμενος και νομοταγής πολίτης. Όμως, η αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, να του κόψει τη σύνταξη, οδηγεί στον βέβαιο θάνατο τον κ. Δανδουλάκη και χιλιάδες άλλους συνταξιούχους.

«Είναι συνταγματικό μου θρησκευτικό δικαίωμα. Είμαι ελεύθερος πολίτης», λέει ο πλοίαρχος ε.α. και απευθυνόμενος στον κ. Βρούτση και τους αρμόδιους της κυβέρνησης, υπογραμμίζει με νόημα: «Ο υπουργός Εργασίας-Ασφάλισης, αυτοί που μας κυβερνούν, οι προϊστάμενοι στις καρέκλες και στα γραφεία έχουν καθόλου ανθρωπιά μέσα τους; Δε ρωτούν, ο Στέλιος Δανδουλάκης έχει 40 έτη συντάξιμα στο Πολεμικό Ναυτικό; Πλήρωνε κανονικά τις εισφορές του; Έχει την ταυτότητα του αποστράτου; Έχει ταυτότητα Έλληνα πολίτη; Τα έχει όλα. Το κυριότερο ερώτημα:. Ο Στέλιος Δανδουλάκης ζει; Ναι. Ε, τότε, γιατί να του κόψανε το οξυγόνο για να ζει; Γιατί πρέπει με το ζόρι, αναγκαστικά, να βγάλω τον επάρατο αριθμό αυτόν του ΑΜΚΑ; Δεν αρκεί που είμαι Έλληνας, νομοταγής πολίτης; Τόση απανθρωπιά; Είναι δυνατόν ένας αριθμός, ένα "φακέλωμα" να θεμελιώνει δικαίωμα ζωής; Είναι δυνατόν επειδή δεν έχω ΑΜΚΑ να θεωρούμαι ότι δεν υπάρχω για το ελληνικό κράτος; Αν ήμουν άθεος, βουδιστής, μουσουλμάνος ή οτιδήποτε άλλο, θα μου έλεγαν, “ναι είναι δικαίωμα σου”»!

ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Ο κ. Δανδουλάκης μετά τις 30 Μαΐου δεν έχει πρόσβαση σε κανένα ναυτικό νοσοκομείο, ενώ όπως μας είπε δεν θα τον δεχτούν ούτε εάν πάθει κάποιο αιφνίδιο επεισόδιο (π.χ. καρδιά) και χρειαστεί η άμεση μετακομιδή του σε νοσοκομείο. «Εφόσον δεν έχω ΑΜΚΑ είμαι χειρότερα και από ζώο», λέει ο ίδιος. Και αυτά, γίνονται πάλι κατά παρέκκλιση του νόμου. Δείτε το παρακάτω έγγραφο που αναφέρει ποιοι δικαιούνται περίθαλψης σε ναυτικά νοσοκομεία. Πουθενά δεν μνημονεύεται το ΑΜΚΑ!
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


«1. Η παροχή άρτιας και αποτελεσματικής υγειονομικής περίθαλψης και νοσηλείας στα Ναυτικά Νοσοκομεία," αποτελεί αφενός μεν απαρέγκλιτη θεσμική και κοινωνική υποχρέωση, αφετέρου υπηρεσιακή απαίτηση υψηλής προτεραιότητας. Η μέχρι σήμερα ανωτέρου επιπέδου υγειονομική προσφορά και η αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση της αποστολής των Ν. Νοσοκομείων, υποδηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της υπηρεσίας και επιβάλλει τη συνεχή προσπάθεια, για τον εκσυγχρονισμό: την οργάνωση και το συντονισμό, όλων των εμπλεκόμενων οργάνων.

2. Η παροχή των υπηρεσιών υγείας, είναι κοινωνικό αγαθό, που δεν τίθεται μεν υπό διαπραγμάτευση στην παροχή αλλά απαιτεί ορθολογική και συνετή διαχείριση διότι το υψηλό κόστος του, μακροπρόθεσμα ενδέχεται να αποτελέσει αίτιο περιστολής και υποβάθμισης του».
ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
Συντονισμένη επίθεση από παντού δέχεται ο απόστρατος πλοίαρχος κ. Δανδουλάκης. Και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους του έκλεισε την πόρτα. Aπηύθυνε την παρακάτω επιστολή προς τον μέχρι πρότινος Γενικό Διευθυντή της Γενικής Δ/νσης Συντάξεων του Υπουργείου Οικονομικών κον Χρήστο Σωτ. Ντούσκα, την οποία ο…αρμόδιος Γενικός την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων: H επιστολή βρίθει εκπληκτικών επιχειρημάτων. Ιδού: «Στις 25/04/2013 μου κοινοποιήθηκε έγγραφο υπογεγραμμένο από εσάς, δια του οποίου με καλούσατε να δηλώσω τον αριθμό ΑΜΚΑ στον συνταξιοδοτικό μου φορέα, προκειμένου να συνέχισα) να λαμβάνω τη σύνταξη μου, άλλως η χορήγηση της θα διακοπεί. Ουδέποτε είχα αριθμό ΑΜΚΑ, μάλιστα είχα εξαιρεθεί αρχικώς από την ένταξη μου στο εν λόγω σύστημα, όχι γιατί αμέλησα να προβώ στις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση του αριθμού αυτού, αλλά διότι επιθυμούσα να μην υπάρξει ταυτοποίηση δική μου και οποιουδήποτε μοναδικού αριθμού. Για λόγους θρησκευτικής συνειδήσεως αρνούμαι να δεχθώ έτερο στοιχείο υποδηλωτικό της ανθρώπινης μοναδικότητος μου, πέραν του ονόματος μου, το οποίο έχω λάβει δια του Ιερού Μυστηρίου της Βαφτίσεως, πιστεύοντας, ότι με την απόδοση αριθμών ή άλλων υποδηλωτικών στοιχείων της ανωτέρω ανθρώπινης μοναδικότητος προσβάλλονται οι θρησκευτικές μου πεποιθήσεις.

Η εν λόγω πεποίθηση μου δεν προσβάλει τους συνανθρώπους μου, ούτε καθιστά την συμπεριφορά μου αντίθετη με τα χρηστά ήθη και έθιμα. Επιπλέον, από το 1968, οπότε εντάχθηκα στις ένοπλες δυνάμεις, κατέβαλλα τακτικώς και παγίως, όπως και μέχρι σήμερα, κάθε ασφαλιστική εισφορά μου και έχω εκπληρώσει κάθε σχετική με την ασφάλιση μου υποχρέωση. Εκ της υπαγωγής μου δε στο ανωτέρω σύστημα ασφαλίσεως δημιουργήθηκε η αντίστοιχη υποχρέωση του ασφαλιστικού μου φορέα να μου παρέχει σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη. Όποιο διαδικαστικό πρόβλημα δημιουργείται σχετικά με την τήρηση, από πλευράς ασφαλισμένου, τυπικών - διαδικαστικών ζητημάτων ΔΕΝ μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την άρνηση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού φορέα να εκπληρώνει την υποχρέωση του, που είναι η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κάλυψης και συντάξεως, καθώς αυτό αποτελεί τον πυρήνα της ανταποδοτικής σχέσεως που έχει ιδρυθεί από την υπαγωγή του ασφαλισμένου στο σύστημα ασφαλίσεως, που αναλύεται σε δύο κύριες υποχρεώσεις, ήτοι εκείνη του ασφαλισμένου να καταβάλλει τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές του εισφορές και εκείνη του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού φορέα να προβαίνει στις παροχές εκ της υπαγωγής στο σύστημα ασφαλίσεως, ήτοι την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την καταβολή συντάξεως, που αποτελούν συνταγματικώς κατοχυρωμένα κοινωνικά αγαθά. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ασφαλιστικός/συνταξιοδοτικός φορέας επιδεικνύει συμπεριφορά που προσβάλλει ευθέως την ουσία του συστήματος ασφαλίσεως και σε κάθε περίπτωση καθίσταται πλουσιότερος εις βάρος του ασφαλισμένου, επικαλούμενος την κατ' επίφαση νομιμότητα που του παρέχει ενδεχόμενη μη συμμόρφωση του ασφαλισμένου σε διαδικαστικού τύπου πρακτικές.

Ρητώς, δια της θεμελιώδους για το ίδιο το πολίτευμα και τις ατομικές ελευθερίες συνταγματικής αρχής της ανεξιθρησκίας, δεν δύναται έλληνας πολίτης να τυγχάνει διαφορετικής αντιμετωπίσεως λόγω της θρησκευτικής του συνειδήσεως, αρκεί να μη προσβάλει το Νόμο. Η άρνηση μου δε να λάβω αριθμό ΑΜΚΑ δεν προσβάλει το ρυθμιστικό περιεχόμενο του Νόμου άρα και την ουσία του, παρά μόνον αναφέρεται στην αντίθεση μου να υπαχθώ σε συγκεκριμένη διαδικαστική κατηγοριοποίηση, αφού η απόδοση ενός αριθμού δεν μπορεί να αφορά παρά μόνον σ' αυτό, άρα από πλευράς Διοίκησης δεν μπορεί βάσιμα να υποστηριχθεί, ότι η συγκεκριμένη άρνηση βάλλει κατά της ουσίας του Νόμου».

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΝ
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ»!

Ο απόστρατος αξιωματικός κ. Δανδουλάκης, στην προσπάθειά του να βρει το δίκιο του απευθύνθηκε στα γραφεία των κ.κ. Καμμένου και Μιχαλολιάκου. Ο ίδιος μας λέει: «Τόσο η κ. Μαριέλη, υπεύθυνη στο γραφείο του κ. Καμμένου όσο και ο κ. Παππάς από το γραφείο του κ. Μιχαλολιάκου δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον. Μου έδειξαν την πόρτα εξόδου». Ακόμη και σε ανώτερο δικαστή εξέθεσε το πρόβλημά του ο πλοίαρχος. «Ανώτερος δικαστής μου το ξεκαθάρισε: “Δεν θα δικαιωθείτε αν δεν καταγραφείτε στο ΑΜΚΑ. Αλλιώς να πάτε να ζήσετε σε τριτοκοσμική χώρα”. Ότι και να γίνει εγώ ζω με την πίστη του Χριστού», υπογραμμίζει με δύναμη ψυχής ο κ. Δανδουλάκης.


ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Καλείται η Εκκλησία να πάρει θέση για το τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί με συνανθρώπους μας σαν τον κ. Δανδουλάκη. Δεν έχει σημασία που ο απόστρατος αξιωματικός είναι παλαιοημερολογίτης. Για την Εκκλησία, είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Και τέτοιες βαρβαρότητες δεν πρέπει να αποσιωπούνται.  "Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου