Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΚΥΛΩΝ!

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΣΕ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ!
Πού είναι οι φιλόζωοι και οι οργανώσεις τους να βγάλουν ανακοινώσεις συμπάθειας για τα ανθρώπινα θύματα από επιθέσεις σκύλων; Μία ανάρτηση κάναμε ζητώντας από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού να μαζέψει τα αδέσποτα σκυλιά γιατί κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και δεχόμαστε συνεχείς φραστικές επιθέσεις και υβρεολόγιο. Δείτε το παιδάκι στη διπλανή φωτογραφία. Πρόκειται για 5χρονο που κατασπαράχθηκε πριν από λίγες μέρες από  σκύλο ράτσας «Ακίτα» στην Κύπρο. Τον δάγκωσε στο λαιμό.
Όπως λέει η είδηση, ο πατέρας του παιδιού και ο ιδιοκτήτης του σκύλου μετέφεραν τον 5χρονο αρχικά στον αστυνομικό σταθμό Κοφίνου και στη συνέχεια με τη συνοδεία Αστυνομίας με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου ο ιατρός διαπίστωσε ότι ήταν νεκρό.
Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε δαγκωματιές σε διάφορα σημεία του σώματός του, ωστόσο το θανατηφόρο δάγκωμα ήταν αυτό στην καρωτίδα.
Πού ήταν οι φιλοζωικές οργανώσεις να πουν ένα λόγο για το γεγονός; 
Εάν ο πατέρας του άτυχου παιδιού αντιδρούσε με διαφορετικό τρόπο και την ώρα που ο σκύλος ορμούσε στο παιδί του, προλάβαινε να βγάλει μαχαίρι να σκοτώσει τον σκύλο, τότε τι θα ήταν; Υπάνθρωπος; Παλιάνθρωπος; Κάπως έτσι λένε μερικοί φιλόζωοι! 
Είναι σκέτη τρέλα! Σύμφωνα με τους φιλόζωους, δεν φταίει ο Δήμος που οφείλει να μαζέψει τα αδέσποτα σκυλιά, δεν φταίνε οι φιλοζωικές οργανώσεις που και αυτές οφείλουν να τα μαζέψουν και να συνεργαστούν με τον Δήμο, φταίνε οι πολίτες που επεισή νιώθουν απροστάτευτοι από όλους και πάνω στην απελπισία τους να προστατέψουν τη ζωή τους, σκέφτονται να ρίξουν φόλα στα επικίνδυνα σκυλιά!
Να το πούμε διαφορετικά; 
Δεν φταίει ο ληστής που μπαίνει μέσα στο σπίτι σου να σε ληστέψει, δεν φταίει η Πολιτεία που δεν λαμβάνει κανένα μέτρο να σε προστατέψει, φταις εσύ που στην απελπισία σου κοιτάζεις να προστατέψεις τη ζωή σου με οποιονδήποτε τρόπο! 

Μιλάμε για τρελές καταστάσεις! Εκεί όπου νιώθεις τη λογική σου να βρίσκει τοίχο απροσπέλαστο! 
Δείτε και την παρακάτω είδηση, με βαριά τραυματισμένο παιδί από εξαγριωμένο σκύλο στη Χίο. 
Βαριά τραυματισμένο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Αθήνα ένα οκτάχρονο αγόρι, που δέχθηκε την επίθεση εξαγριωμένου σκύλου, την ώρα που έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά στον κήπο του σπιτιού τους στη Χίο.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Καρδαμάδας, μπροστά στα μάτια των γονιών των παιδιών. Ξαφνικά, ο σκύλος της οικογένειας επιτέθηκε στο παιδί και άρχισε να το δαγκώνει με μανία στο πρόσωπο και το κεφάλι!
Οι γονείς του κατάφεραν να αποσπάσουν το αιμόφυρτο παιδί κυριολεκτικά τελευταία στιγμή από τα σαγόνια του σκυλιού και να το μεταφέρουν αμέσως στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο της Χίου.
Επειδή η κατάστασή του αγοριού, που έφερε εκτεταμένα τραύματα ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, οι γιατροί ζήτησαν να γίνει αεροδιακομιδή στην Αθήνα.
Το τραυματισμένο αγοράκι παρελήφθη από ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, θα υποβληθεί σε μια σειρά επεμβάσεων, για να αποκατασταθούν τα τραύματα που του προκάλεσε ο σκύλος.


10 σχόλια:

  1. Υπαρχουν άπειρες φωτογραφιες και περιπτωσεις άτυχων ζωων που τα σκοτώσαν με διαφόρους φρικτους τρόπους κάποιοι που λέγονται ανθρωποι που υποτίθεται διαθέτουν νόηση και λογική. Κάτι που δεν μπορούμε να το απαιτουμε όπως είναι λογικό απο τα ζώα. Δεν καταλαβαίνω με ποια λογικη αναρτησατε τη φωτογραφία του μικρου παιδιού που έχασε τη ζώη του για να υποστηριξετε τις αρρωστημενες αντιλήψεις σας. Θα έπρεπε να ντρεπεστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως είδα δεν την έχασε τη ζώη του περαστικά του, και εσείς μην ξεχνάτε τα χάπια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όπως είδα δεν έχασε την ζώη του το παιδάκι, περαστικά του, και εσείς μην ξεχνάτε τα χάπια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι μπλέκεται περιστατικά επιθέσεων δεσποζόμενων σκύλων με περιστατικά αδέσποτων, δείχνει την εμπάθεια σας... Επίσης, καλό θα ήταν να γράφεται επώνυμα.

    Ο νόμος δηλώνει 'επικίνδυνα ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ επίθεση', αυτό συνιστά λόγο για να γίνει περισυλλογή του σκύλου ώστε να περάσει από επιτροπή, η οποία θα κρίνει να είναι επικίνδυνος ή όχι. Μπορείτε να αποδείξετε πως η επίθεση ήταν απρόκλητη? Και από τη στιγμή που δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν υφίσταται επίθεση. Ώς μέλος μια τέτοιας επιτροπής σε Δημο της Θεσσαλονίκης, οφείλω να σας ενημερώσω, πως σε όσες αυτοψίες 'επιθετικών' σκύλων έχω πάει, ποτέ δε συνάντησα ζώο το οποίο να μην έγινε φίλος μου στα πρώτα 5 λεπτά συναναστροφής μου μαζί του. Αρκούν 2 χούφτες φαγητό και λίγη χαμηλόφωνη ομιλία. Αν κάθε φορά που σας κάνουν ΓΑΒ, εσείς αρχίζετε τα ξουτ και τις φωνές, πολύ απλα σας ενημερώνω πως έχετε έλλειψη στοιχειώδους λογικής. Όποια στιγμή το επιθυμείτε, καλέστε με να περάσω εγώ από το σημεί που σας όρμηξαν.

    Εσείς λοιπόν που κινδυνεύουν οι ζωές σας από τα σκυλιά, ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που το μόνο που απαιτούν είναι η απομάκρυνση των ζώων. Νοιαστήκατε ποτέ να τα ταίσετε? Την κυρία γιατί δεν την ορμάν? Αν τα τάιζατε εσείς και μερικοί ακόμα, ίσως και να μην αντιμετώπιζαν εχθρικά τον καθένα που περνάει. Αν δείτε κάποιον να τα χτυπάει θα τον καταγγείλετε? Θα μου πείτε εδώ δίνετε άλλοθι στο φόλιασμα... Αλλά είπαμε... Δε φταίτε εσείς, εσάς σας ανήκει δικαιωματικά το πάρκο, ο δρόμος, το πεζοδρόμιο. Αυτό μετράει.

    Εγώ αν φοβάμαι τα αμάξια, και μια μέρα με χτυπήσει ένα, δικαιούμαι να σπάσω μετά μερικά αμάξια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κάτι ακόμα, εφόσον δίνεται βήμα και άλλοθι σε ανθρώπους που δεν θα διστάσουν να ρίξουν φόλες, αν αύριο αυτό γίνει πραγματικότητα, να είστε έτοιμοι να βρεθείτε προ των ευθυνών σας. 'Ηθική αυτουργία' ονομάζεται. Γι'αυτό και τα μηνύματα μίσους που πήρατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι εντελώς ψέματα αυτα που λέτε κ χωρίς καμια αποδειξη..κ το σκυλί το 1ο που αναφέρεται (κ καλα που δάγκωσε το παιδάκι) δεν ηταν αδέσποτο..αρα να τα βάλετε με τους ανθρώπους-τέρατα σαν κ σας που τα κάνουν τα σκυλιά αδεσποτα κ τα χτυπάνε κ τα καίνε ζωντανα κ αυτά ενω μπορουν να δαγκώσουν δεν το κανουν ποτέ..ντροπή κ κρίμα για τα παιδιά που μεγαλώνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξερω τι να πρωτοσχολιασω κ βαριεμαι πολυ να σε σχολιασω γιατι εισαστε απολιτιστος αφου θεωρειτε οτι η φολα ειναι η λυση δλδ εαν ηταν ενα πιτσιρικι που επαιζε μπαλα κ τον επερνε η μπαλα στην μουρη κ του εσπαγε τα γυαλα κ τον εστελνε στο νοσοκομειο θα εφερμνε την καραμπινα να το σκοτωσει μπραβο ωραια αγωγη μενει κ στα Β.Π> κριμα γιατι εκει νομιζα οτι μενουν ανθρωποι με πολιτισμο κ πνευματικοι ανθρωποι που δεν γρφαφουν με μισος για τα αθωα πλασματα κ που ξερουμε οτι ο συμπολιτης σας δεν τοπυ πεταξε καμια πετρα του ζωντανου κ εκεινο για να αμυνθει του επιτεθηκε????που ξερουμε οπτι ο συγκεκριμενος κυριος δεν κρατουσε κανενα μπαστουνι για να περπαταει κ δεν βαρεσε τον εν λογω σκυλο ?????? μαλλον το ρεπορταζ σας ειναι ελλειπες και μαλιστα εισαστε απολιτιστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΤΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ !!!!
    ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΡΑΤΣΑ ΑΚΙΤΑ ΤΟΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ..ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Η ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΑΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΟΤΣΑΝΕ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ??!!
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ? ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΤΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ? ΑΥΤΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ? ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ??
    ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΨΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ?? ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΕ ΖΑΛΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΙΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ....!! Ε ??? ΣΩΣΤΑ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμόρφωτοι, απολίτιστοι, τενεκέδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργος Ακριτίδης21 Ιουλίου 2014 στις 4:21 μ.μ.

    Από την στιγμή που νοιάζεστε τόσο πολύ εσείς οι φιλόζωοι για τα αδέσποτα γιατί δεν παίρνετε 2-3 στα σπίτια να γλιτώσουμε εμείς οι υπόλοιποι που θέλουμε να περπατάμε χωρίς τον κίνδυνο να δεχτουμε επίθεση από τετράποδο. Όλοι μιλάτε για τα δικαιώματα των σκύλων αλλά κανείς δεν μιλάει για τα δικαιώματα των παιδιών, ηλικιωμένων, αθλούμενων(ποδηλάτες, δρομείς), κ.α. Γνωρίζω περιοχές που τα αδέσποτα είναι τόσα πολλά που δεν μπορείς να βγείς να περπατήσεις ή να κάνεις ποδηλάτο. Το δυσάρεστο είναι οτι πλέον βλεπουμε περιστατικά επίθεσης από δεσποζόμενα σκυλιά μιας και οι ιδιοκτήτες είναι τελείως ανευθυνοι και δεν φροντίζουν να τα κρατάνε υπό τον έλεγχο τους. Συγκεκριμένα, χτές βράδυ καθώς έτρεχα στην μαρίνα Καλαμαριάς ένα σκυλί μου όρμηξε και οι ιδιοκτήτες που βρίσκονταν λίγο πιο πέρα δεν έκαναν το παραμικρό για να με βοηθήσουν. Λίγο μετά το ίδιο σκυλί ξαναόρμηξε σε κάποιον άλλον αθλούμενο ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούμε. Δηλαδή εγώ τι πρέπει να κάνω να τρέχω με μια πέτρα ή μαγκουρα στο χέρι για να προστατευτώ από τέτοια περιστατικά. Το χειρότερο είναι οτι άμα χτυπήσω σκύλο θα ακούω και τον ιδιοκτήτη να με κράζει από πάνω και ποιος ξέρεις ποιον άλλον φιλόζωο.
    Λύση είναι να μαζευτούν όλα τα αδέσποτα που κυκλοφορούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, να στειρωθούν και αν παρατηρηθεί οτι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα ή μολυσμένα να θανατωθούν. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες πολεις του κόσμου και δεν βλέπεις ούτε ένα σκύλο αδέσποτο και θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.

    Υ.Σ. Για τις ακαθαρσίες που γεμίζουν τους δρόμους και τα πάρκα ας μην πω τίποτα γιατί είναι το λιγότερο σε αυτήν την υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή