Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!

 

Το inews.gr, newsnow.gr διαστρέβλωσαν το περιεχόμεο του άρθρου μας και παρέσυραν κατά δεκάδες τους φιλόζωους να στραφούν εναντίον της εφημερίδας μας.

Ιδού οι απαράδεκτοι τίτλοι τους. Πρέπει να ντρέπονται. Εμείς θα τους καλέσουμε στο δικαστήριο!!!

Εμετικό άρθρο εφημερίδας των Β. Προαστίων καλεί τους πολίτες να ρίξουν φόλες!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το εμετικό άρθρο της εφημερίδας των Βορείων Προαστίων ‘Ανεξάρτητος Παρατηρητής’ που προτρέπει ουσιαστικά τους πολίτες να ρίξουν φόλες στα αδέσποτα....
Το άρθρο δημοσιεύθηκε σήμερα με τίτλο ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΤΕ! στην επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδας στο διαδίκτυο και αποτελεί μάλιστα το κεντρικό θέμα!
Μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε κι εσείς στους ιθύνοντες της εν λόγω

Μήνυση εις βάρος του εκδότη που κάλεσε να ρίξουν φόλες στους σκύλους...

 

   
εφημερίδας στέλνοντας ένα απλό e-mail στο

 Μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Ανεξάρτητος και Διπλωματικός Παρατηρητής» Μάκη Βραχιολίδη κατέθεσε σήμερα η Μάρθα Πουλτίδου εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στο Α.Τ. Γλυφάδας για όσα δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εφημερίδας
Σε ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΤΕ!» που δημοσιεύτηκε στις 27/8 ο ανώνυμος συντάκτης του κειμένου αναρωτιέται επειδή...
ένα αδέσποτο δάγκωσε έναν περιπατητή στην περιοχή του Παπάγου: «Θα φταίνε μετά εάν κάποιοι οργισμένοι-αγανακτισμένοι, ρίξουν φόλες στα κωλόσκυλα;» κάνοντας πολύ ξεκάθαρη τη δική του θέση.
Ο συντάκτης συμπληρώνει το πόνημα του με αφορμή αυτό το «περιστατικό» τονίζοντας ότι «Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες των σκυλιών αν δεν τα μαζέψουν, θα υπάρξουν άσχημες αντιδράσεις. Πάνω από τα σκυλιά είναι οι άνθρωποι. Έτσι;».

Το κείμενο αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο και αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν τον κόπο να απαντήσουν στον συντάκτη με ανάλογο ύφος και τρόπο χρησιμοποιώντας και ύβρεις.
Έτσι η διαδικτυακή μάχη συνεχίστηκε και ο διαχειριστής του συγκεκριμένου μπλογκ ξεσπάθωσε δημοσιεύοντας και άλλες συγκλονιστικές ειδήσεις με αιμοβόρικα ζώα που διψούν για αίμα και δαγκώνουν ό,τι περπατάει και ό,τι κολυμπάει…
Όμως πουθενά δεν είδαμε να αναφέρει ξεκάθαρα τις ευθύνες εκείνων που εγκαταλείπουν τα ζώα τους ή δεν τα στειρώνουν με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται αδέσποτα και να πολλαπλασιάζονται. Δεν είδαμε ο συντάκτης να αναφέρεται στα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος των ζώων, αφού ο πρωτοετής φοιτητής της δημοσιογραφίας μαθαίνει πως δεν είναι είδηση το αν ο σκύλος δαγκώσει άνθρωπο.
Δεν λέει τίποτα για τα ζώα που αναγκάζονται να ζουν στις πόλεις και στα χωριά μας κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς τροφή, νερό. Πουθενά δεν αναφέρει ή δεν καταδεικνύει ξεκάθαρα τις ευθύνες των δήμων και των δημοτών, οι οποίοι κακοποιούν, σκοτώνουν, δηλητηριάζουν, βασανίζουν και εξοντώνουν τα ζώα για να τα ξεφορτωθούν…
Η φιλευσπλαχνία του συντάκτη εξαντλείται σε γλαφυρές περιγραφές για το δράμα των θυμάτων και τους κινδύνους με τα οποία μπορεί να έρθουν αντιμέτωπα τα παιδιά!
Με δύο άρθρα, που φέρουν τους εξής τίτλους:
«ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΡΙΟΣΚΥΛΩΝ ΣΕ 30ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ – ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ...ΦΙΛΟΖΩΟΙ! ΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΚΩΛΟΣΚΥΛΑ ΕΙΝΑΙ...ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ, ΕΤΣΙ;;; δημοσίευμα της 12ης Ιουνίου».

2 σχόλια:

  1. Ποιο άρθρο σας διαστρεβλώθηκε ακριβώς ?
    Εγω δεν ειδα καποιο αρθρο να διαστρεβλώνεται...

    Ειδατε τη μήνυση και αλλάξατε γνώμη ??

    Σαν....υπεύθυνη εφημεριδα ενημερώσατε μήπως τον Κο Σταυρο οτι υπάρχει αυστηρός νόμος για τις φόλες? Προσπαθήσατε να τον ενημερώσετε οτι αυτα που γράφει για τις φόλες ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ ??

    Τον ενημερώσατε οτι θα κοιτάξετε να κάνετε οτι καλύτερο μπορείτε και να θίξετε το θέμα στον Δήμο και στη φιλοζωική για να βρεθεί μια λύση ?
    ΟΧΙ ! ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ..ΑΠΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ...

    Το μονο που κάνατε ειναι να βάλετε επικεφαλίδα στο άρθρο σας και να το βάλετε πρωτοσέλιδο προσθέτοντας φυσικά και τα δικά σας σχόλια υποστήριξης...ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ?? !!

    ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ...!!!

    Τις δικαιολογίες αλλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
    Ας σταματήσει κάπου ο χορός του παραλόγου!
    Το άρθρο της 27.08.13 ξεκάθαρα δικαιολογεί την εξόντωση των ζώων με φόλες. Έχει τη δύναμη να κινητοποιήσει ψυχικά ασθενείς ανθρώπους να προβούν σε ανάλογη ενέργεια για πρώτη ή για μία ακόμη φορά. Η απειλή-πρόσκληση συνοψίζεται ήδη στον τίτλο του –καταφατικός λόγος και ούτε καν σε εισαγωγικά : «Θα ρίξουμε φόλες στους σκύλους αν δεν τους μαζέψετε»!
    Η βία που εμπεριέχει αποδεικνύεται από τις αναμφισβήτητα βίαιες αντιδράσεις αναγνωστών που προκάλεσε.
    Ένας λογικός συντάκτης σε αυτό το σημείο θα είχε κατανοήσει το λάθος μίας τέτοιας ανάρτησης. Ο συγκεκριμένος όμως δεν σταματά εδώ! Ακολουθούν και άλλα δημοσιεύματα γύρω από το θέμα που χειροτερεύουν την κατάσταση. Αντίλογος χωρίς σαφή θέση, από τη μία κι άλλα περιστατικά, από την άλλη έμμεσες προσπάθειες να «το σώσει» , μη πειστικές δηλώσεις φιλοζωίας, εκ των υστέρων ισχυρισμοί ότι το άρθρο απευθυνόταν πρωταρχικά στον Δήμο, νέες πυροδοτήσεις αντιδράσεων.
    Κοινό σημείο του συνόλου των δημοσιευμάτων η προχειρότητα με την οποία αγγίζεται το τόσο ευαίσθητο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας. Πουθενά ένας εμπεριστατωμένος λόγος που να εκθέτει τον πολύπλευρο χαρακτήρα του ζητήματος και να αποκαθιστά το κακό μήνυμα που δόθηκε με το αρχικό άρθρο. Θα αρκούσε μία εκλογίκευση, ποιος άλλωστε θα περίμενε ένδειξη ευαισθησίας?
    Μάλλον άξιζε η μήνυση που υποβλήθηκε, έτσι για να μας μάθει να έχουμε τουλάχιστον την τσίπα να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των όσων σκεφτόμαστε , λέμε και πολύ περισσότερο γράφουμε! Αναφορικά δε με τη φωνή διαμαρτυρίας περί μη προηγούμενης ευκαιρίας, προφανώς δεν ευσταθεί. Ευκαιρία συνιστούσαν τα άρθρα που ακολούθησαν. Η ευκαιρία είναι ακόμη εδώ! Τον λόγο εξακολουθείτε να τον έχετε κύριε συντάκτη! Όπως εξακολουθείτε και κρατάτε αναρτημένο το άρθρο σας!
    Στην περιοχή Παπάγου – Χολαργού δεν υπάρχουν μόνο δημοσιεύματα που προτρέπουν σε φόλες.
    Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν να αγαπούν. Και η αγάπη τους φυσικά περιλαμβάνει τα ζώα, που τα φροντίζουν και εκείνα τους δίνουν χαρά.
    Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που εναντιώνονται στη μορφή βίας που προτείνετε, αφού τα ζώα τους έπεσαν θύματα άλλων ανθρώπων, άνθρωποι που συγκεντρώνουν καταγγελίες για φόλες και επικηρύσσουν τους δολοφόνους που παρακινείτε.
    Για του λόγου το αληθές επισκεφθείτε τη σελίδα facebook «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ»
    Και για τελευταία φορά σας παρακαλούμε ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή