Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΟ Δ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ!



Ο επικεφαλής των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, πρώην Δήμαρχος Χολαργού, κος Δημήτρης Νικολάου και οι συνεργάτες του, μελέτησαν το προτεινόμενο σχέδιο της Διοίκησης του Δήμου για το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου και ιδιαίτερα την προτεινόμενη μείωση του Συντελεστή Δόμησης από 1,00 στο 0,80.

Κυρίως έπειτα από τη γνωμοδότηση των στελεχών που προέρχονται από τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, τόσο ο κος Νικολάου προσωπικά, όσο και οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, ως δημοτική παράταξη, δηλώνουν απερίφραστα αντίθετοι στο προτεινόμενο σχέδιο.

Χαρακτηριστικά, ο κος Δημήτρης Νικολάου τοποθετείται ως εξής: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος μείωσης του Συντελεστή Δόμησης στον Παπάγο. Η περιβαλλοντολογική προστασία της κηπούπολης του Παπάγου δεν θίγεται στο παραμικρό από όσα ισχύουν σήμερα. Αντιθέτως, η μείωση του Συντελεστή Δόμησης θα δημιουργήσει κοινωνικές αδικίες στην περιουσία των θιγομένων δημοτών.

Απορώ πώς ο κ. Ξύδης επέτρεψε τη συζήτηση για τη διαβούλευση ενός τέτοιου θέματος, καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το μέγεθος της ζημίας που θα επιφέρει αυτή η μείωση. Παράλληλα, δεν αντιλαμβάνομαι το χρονικό σημείο, στο οποίο έρχεται το θέμα, όταν διανύουμε τις τελευταίες στιγμές μιας ανεπαρκούς Διοίκησης, η οποία απέτυχε να λύσει άλλα και άλλα πολύ πιο απλά, άμεσα και καθημερινά προβλήματα, πέραν εκείνων που δημιούργησε.

Συνακόλουθα, μια δημοτική πλειοψηφία που όσο πλησιάζουμε προς τις Δημοτικές εκλογές χάνει συνεχώς στελέχη, τα οποία κινούνται αυτόνομα ή προς διαφορετικές αυτοδιοικητικές κατευθύνσεις, δεν είναι δυνατόν να θέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα που θα επιφέρουν τεράστιες αλλαγές στη ζωή και το ιδιοκτησιακό status quo μεγάλου μέρους των κατοίκων της περιοχής μας. Τέτοια ζητήματα κρίνουμε ότι άπτονται της ιδιαίτερα αυξημένης αποδοχής του εκλογικού σώματος, το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζει ότι θα τεθούν επί τάπητος, πριν κληθεί να επιλέξει τη Διοίκηση του Δήμου του.

Ο τέως Δήμος Παπάγου διαθέτει, περισσότερο από κάθε άλλο Δήμο, χώρους πρασίνου, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, πλούσια δασική έκταση στον Υμηττό και γενικά, τον κατατάσσω ως έναν από τους ομορφότερους περιβαλλοντολογικά Δήμους της χώρας. Συνεπώς, θεωρώ ότι οι θέσεις και οι προτάσεις που εκφράζονται τελευταία από παρατάξεις της Αριστεράς του Παπάγου και κινούνται παράλληλα με το σχέδιο της Διοίκησης του Δήμου, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Για αυτούς τους λόγους, καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αντιληφθούν τη σημαντικότητα του ζητήματος και να μην υπερψηφίσουν αυτήν την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Εκ του Γραφείου Τύπου των Ενεργών Δημοτών

1 σχόλιο:

  1. Ναι "με χέρια και με πόδια" στις απόψεις Νικολάου. Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να φέρουν στο Δ.Σ. το θέμα του κήτους που έχει προσαράξει στην κορυφή της οροσειράς της Πίνδου, παραβιάζοντας και τους ισχύοντες όρους δόμησης και κάθε έννοια ηθικής τάξεως.
    Σε ό,τι αφορά "τις θέσεις και τις προτάσεις που εκφράζονται τελευταία από παρατάξεις της Αριστεράς του Παπάγου και κινούνται παράλληλα με το σχέδιο της Διοίκησης του Δήμου", πρόκειται για μιά ανίερη συμμαχία που "δίνει" το σ.δ. για να "πάρει" την μη κατασκευή διοικητικού-εμπορικού κέντρου 50 μέτρα μακριά από τον "Κολοσσό των παραβάσεων". Παλιά ιστορία με βαρύ παρελθόν για αμφότερους τους συμμετέχοντες στο δούναι-λαβείν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή