Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΡΥΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ!

 ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ
Η αλήθεια είναι, ότι τα πιο πολλά μακροπρόθεσμα προγνωστικά μας στοιχεία, θέλουν έναν Οκτώβριο με πολύ κρύο και πολλές βροχές, αλλά και χιόνια σε ορεινά τμήματα (κυρίως σε κορυφές βουνών).

Δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επαληθεύσουμε ένα τέτοιο πιθανό σενάριο, ωστόσο τα στοιχεία μας αυτά, μας δείχνουν μία τέτοια τάση ήδη από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Περιμένουμε να δούμε πως θα κυλίσει και ο Σεπτέμβριος ως και τα τέλη του, ώστε να έχουμε μία ξεκάθαρη γενικά άποψη για το πως θα κυλίσει το μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου.

Τα πιο πολλά προγνωστικά μας λοιπόν, θέλουν τον πιο κρύο Οκτώβριο των τελευταίων ετών τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Ελλάδα, ωστόσο επειδή ακόμα βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο όσων αφορά την αλλαγή της διάταξης των συστημάτων σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, είναι νωρίς να σιγουρέψουμε αυτό μας το σενάριο. Προς τα τέλη του μήνα που διανύουμε, θα σας δώσουμε μία πρώτη πιο ξεκάθαρη εικόνα, για το πως θα κυλίσει το μεγαλύτερο διάστημα του Οκτώβρη.

Τέλος, να σας επισημάνουμε ότι οι ψυχρότερες αέριες μάζες, δείχνουν να κατεβαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία προς την Ευρώπη, απ' ότι προηγούμενες χρονιές. Επίσης φαίνεται να δημιουργούνται και αρκετά βροχοφόρα συστήματα, δίνοντας και αρκετά φαινόμενα σε όλη την Ήπειρο μας και πιθανότατα και στη χώρα μας.


greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου