Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΚ-ΔΑΟΧ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΥΔΗ

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ξύδης σε συνέντευξη τύπου ενημέρωσε για τις νέες εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση του ΚΕΚ και ΔΑΟΧ. Οδηγήθηκαν μέσω του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή στην Δικαιοσύνη, στην Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου και στην εφορία. 
Ο κ. Ξύδης διευκρίνησε ότι σεβάστηκε την απόφαση του ΔΟΠΑΠ "να γίνει διαχειριστικός έλεγχος σε όλα, αλλά αποφασίσαμε να αρχίσουμε από 'κει όπου υπάρχει κάποια υποψία δηλαδή στον ΔΑΟΧ".
Σύμφωνα με όσα είπε, ο  επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής με 3 έγγραφά του στις 18 Σεπτεμβρίου, έστειλε την υπόθεση του ΚΕΚ στην Εισαγγελεία Αθηνών, στην Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου και στην ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής. Στον εισαγγελέα παραπέμπει την υπόθεση για να κάνει ανακρίσεις επί των διαλαμβανομένων στην έκθεση ορκωτών λογιστών, στην δε γενική διεύθυνση δημοσιονομικού ελέγχου παρακαλεί να δώσει εντολή διενέργειες διαχειριστικού ελέγχου και στην ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής παρακαλεί να δώσει εντολή διενέργειας τακτικού φορολογικού ελέγχου σε βάρος του ΚΕΚ του τέως δήμου Χολαργού για όλα τα μέχρι σήμερα ανέλεγκτα έτη.  
Ο δημοσιογράφος Δεληγιάννης έκανε αλεπάλληλες ερωτήσεις αναφορικά με τον ΔΑΟΧ και τα 163.000 ευρώ που διακινήθηκαν από το ΚΕΚ προς τον ΔΑΟΧ, χωρίς τα παραστατικά:
Δεληγιάννης: Όταν καλέσατε τα πρόσωπα τι σας είπαν; Υπήρχαν αποφάσεις του ΔΣ του ΚΕΚ ότι αυτά τα χρήματα φεύγανε για να πάνε στον ΔΑΟΧ; 
Δήμαρχος: Όχι
Δεληγιάννης: Ο ΔΑΟΧ ως νομικό πρόσωπο είχε ως ΔΣ αποφάσεις που να λένε ότι αποδέχονται την δωρεά;
Δήμαρχος: Είχε αλλά πριν τα πάρει τα λεφτά.
Δεληγιάννης: Άρα ο ΔΑΟΧ τα δήλωνε. Αυτά τα χρήματα που διατίθεντο; Υπάρχουν παραστατικά;
Δήμαρχος: Θα το πούμε διαφορετικά: από το ΚΕΚ αποφάσιζε κάποιος να δώσει 10.000 ευρώ στον ΔΑΟΧ. Συνεδρίαζε το ΔΣ του ΔΑΟΧ και αποδεχόταν το ποσό. Ο ΔΑΟΧ αποδέχτηκε με αποφάσεις του ΔΣ όλες τις δωρεές και για τα 163.000 ευρώ. Από 'κει και πέρα η διοίκηση του ΔΑΟΧ θα έπεπε να έρθει εδώ και να πάει στον ταμία της διεύθυνσης οικονομικού τον κ. Ροδόπουλο και να βγάλει γραμμάτιο είσπραξης, να πάει το γραμμάτιο είσπραξης στο ΚΕΚ και το ΚΕΚ με βάση αυτό το γραμμάτιο, να δώσει τα λεφτά στον ΔΑΟΧ. Δεν πήγαινε κανείς στον Ροδόπουλο επομένως η ταμειακή υπηρεσία του ΔΑΟΧ δεν έπαιρνε είδηση. Ερχόταν κάποιος από τον ΔΑΟΧ (την μία ο Α την άλλη ο Β την άλλη ο Γ) και έπαιρνε τα λεφτά...
Βραχιολίδης: Από πού; Από τον Αναγνωστόπουλο; 
Δήμαρχος: Μπορεί από τον Αναγνωστόπουλο αλλά εγώ πιστεύω ότι μάλλον πήγαινε στον Τέντη.  Στην ουσία ο Τέντης έκανε κουμάντο. Ο Τέντης λοιπόν έπαιρνε την απλή απόδειξη σαν αυτή που δίνω εγώ στον εφημεριδοπώλη που του έχω νοικιάσει ένα γραφείο στην Ομόνοια, έπαιρνε αυτή την απλή απόδειξη και τού'δινε τα λεφτά! Με τέτοιες απλές αποδείξεις διακινήθηκαν 163.000 ευρώ. Ενώ θα έπρεπε ο Τεντης να του πει "φέρε μου ρε το γραμμάτιο".  Για όλα αυτά ο Ροδόπουλος δεν έπαιρνε είδηση γιατί δεν πήγαινε κανένας σε αυτόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου