Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: "ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΔΙΩΞΗ ΜΟΥ"

Έκανε λόγο για «ωμή παρέμβαση» της πολιτικής εξουσίας στο έργο της δικαστικής και υποστήριξε πως η ΧΑ εκφράζει τον εθνικισμό των Ελλήνων

«Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δεν διασταυρώνεται το εις βάρος μου κατηγορητήριο με το αποδεικτικό δικογραφικό υλικό. Η εις βάρος μου δίωξη είναι καθαρά πολιτική, όπως αποδεικνύουν συγκεκριμένες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ, κ. Βορίδη. Ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό ότι για να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή πρέπει να χαρακτηρισθεί εγκληματική οργάνωση. Επισημαίνω ότι η συγκεκριμένη δήλωση είχε προηγηθεί κατά δύο σχεδόν ημέρες του τραγικού και καταδικαστέου εγκλήματος το Κερατσίνι» υποστήριξε στην απολογία του στον ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Μάλιστα, έκανε λόγο για «ωμή παρέμβαση» της πολιτικής εξουσίας στο έργο της δικαστικής και υποστήριξε πως η ΧΑ εκφράζει τον εθνικισμό των Ελλήνων.

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Παρατηρώντας τη μέχρι τώρα αλληλουχία των γεγονότων, συμπεραίνω ότι πίσω από την εις βάρος μου δίωξη κρύβεται μια ωμή παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας που καταργεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου οι κ.κ Αθανασίου, Δένδιας και Σαμαράς' Ο κ. Αθανασίου μίλησε για δίκαιη δίκη προτού καν περάσω από το γραφείο του ανακριτή. Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι η διαδικασία κινήθηκε κατόπιν προσωπικής εντολής και πίεσης του πρωθυπουργού».

Σε ερώτηση σχετικά με το «καταστατικό» του κόμματος που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ο κ. Κασιδιάρης απάντησε: 



«Τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα αναγνωρίζω, τα χαρακτηρίζω βλακώδη, ψευδεπίγραφα και κατασκευασμένα” [...} “Το κατηγορητήριο στηρίζεται σε φαντασιώσεις και ανοησίες των πολιτικών μας αντιπάλων. Μου προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου περιέλαβε στο πόρισμά της κάποια άθλια χειρόγραφα, τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει το επίσημο καταστατικό της στην κυρία Κουτζαμάνη, το οποίο είναι αναγνωρισμένο και περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες της πραγματικής δομής, λειτουργίας και οργάνωσης του κόμματός μου».
Σχετικά με την εσωτερική οργάνωση της ΧΑ απάντησε: «Η αρμοδιότητά μου στο κόμμα είναι η λειτουργία του γραφείου Τύπου και φυσικά η παρουσία μου στο Κοινοβούλιο και γι' αυτό δεν έχω να καταθέσω περαιτέρω λεπτομέρειες για τη λειτουργία των τοπικών οργανώσεων. Συνεπώς οι βαθμίδες ιεραρχίας, φαλλαγίτης, φαλλαγάρχες, λοχίτες κτλ και τα περί στρατιωτικής δομής, αποτελούν ανοησίες και φαντασιοπληξίες».

Ο κ. Κασιδιάρης, απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τη σχέση, ιδεολογική ή άλλη της Χρυσής Αυγής με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, απάντησε: «Η ΧΑ είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που εκφράζει πολιτικά και ιδεολογικά τον εθνικισμό των Ελλήνων. Επομένως είναι αδύνατον να υπάρξει οποιαδήποτε ταύτιση με ιδεολογίες που εκφράζουν άλλα έθνη. [....] Με ανάλογο σθένος η Χρυσή Αυγή αντιστέκεται στη σύγχρονη γερμανική οικονομική εισβολή που πλήττει την πατρίδα μας».

Ακόμη υποστήριξε: «Κάθε πράξη βίας είναι καταδικαστέα. η κεντρική διοίκηση της ΧΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με καμία πράξη βίας και προσωπικώς μπορώ να διαβεβαιώσω πως τα ονόματα τα οποία διάβασα στη δικογραφία αναφορικά με τα κακουργήματα, μου είναι παντελώς άγνωστα, πλην του Ρουπακιά, που το έμαθα από τα δελτία ειδήσεων. Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος».

Σε ερώτηση σχετικά με στρατιωτικού τύπου οργάνωση και εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες και σε χρήση όπλων των μελών της ΧΑ, ο κ. Κασιδιάρης απάντησε: «Η ΧΑ είναι ένας νόμιμος πολιτικός σχηματισμός και ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική ή παραστρατιωτική δράση.
Αναφορικά με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ανάμεσα στη Χρυσούλα Ρουπακιά και άγνωστο συνομιλητή και μια ακόμα ανάμεσα σε δύο ακόμα άτομα όπου γίνεται λόγος πως ο ίδιος εκπαιδεύει στελέχη της ΧΑ για την εκτέλεση δολοφονιών ο βουλευτής της ΧΑ απάντησε: Επαναλαμβάνω αυτό που είπα εξ αρχής. Τον Ρουπακιά τον είδα πρώτη φορά στην τηλεόραση [...] Όσον αφορά στην πρώτη συνομιλία δεν μου κάνει καμία εντύπωση που ένα μέλος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες με αποκαλεί εκπαιδευτή δολοφόνο, χωρίς να με γνωρίζει».

Απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή για τη χρηματοδότηση του κόμματος, είπε: «Οι πόροι του κόμματος, από την ημέρα της εκλογής μας στο Κοινοβούλιο, είναι οι εισφορές των βουλευτών που οικειοθελώς αποδίδουν μέρος του μισθού τους στο κόμμα, η κρατική χρηματοδότηση, η οποία θεωρώ πως είναι υπέρογκη για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας και υπερεπαρκής για τις ανάγκες λειτουργίας του κόμματος και το κοινωφελές μας έργο. Η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει κανέναν κρυφό χρηματοδότη και όσα προβάλλονται από τον τύπο και τα κανάλια περί εφοπλιστών και βιομηχάνων είναι ασύστολα ψεύδη».

Ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε επίσης: «Θεωρώ πολιτικά, νομικά και ηθικά απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, διότι πρόκειται για το κόμμα που στην προμετωπίδα των προγραμματικών του θέσεων βρίσκεται η πάταξη της εγκληματικότητας. [...] Ζητώ να αφεθώ ελεύθερος, διότι τίποτα δεν έχω πράξει. Η δίωξη σε βάρος; μου είναι καθαρά πολιτική και έχει στόχο να ανακόψει τη ραγδαία άνοδο του κόμματός μου. Απέδειξα με συγκεκριμένα στοιχεία την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης για την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης. Σας ζητώ να υπερασπιστείτε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να με κρίνετε με βάση τα πραγματικά περιστατικά». 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου