Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΕΣ!

Είναι αυτοί τους οποίους προσκυνούν οι θλιβεροί πολιτικοί μας. Είναι αυτοί που κανονίζουν τις τύχες του κόσμου και καταστρέφουν χώρες, ρίχνοντας στην εξαθλίωση λαούς και τα παιδιά τους. Κάπως έτσι θέλουν να καταντήσουν την Ελλάδα οι διεστραμμένοι τροϊκανοί! 

Έχει καθιερωθεί στις 20 Νοεμβρίου να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Η ημέρα επιλέχθηκε λόγω της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.
Πρόκειται για 54 άρθρα, τα οποία αναφέρονται στα δικαιώματα των παιδιών και επικυρώθηκαν από 191 κράτη, με τις ΗΠΑ και τη Σομαλία να μην συγκαταλέγονται σε αυτά. Σε πολλές χώρες τα παιδιά υποφέρουν, είτε από τη φτώχεια, είτε ως θύματα πολέμου, είτε εξαιτίας ασθενειών.
Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2013, αλλά χιλιάδες παιδιά υποφέρουν, την ώρα που οι χώρες που μπορούν να βοηθήσουν μένουν στις ευχές μια φορά το χρόνο. Ας υπάρξει επιτέλους και κάτι πιο πρακτικό!
Παιδιά που πεινούν, παιδιά που πεθαίνουν πριν νιώσουν τη ζωή, από ασθένειες ή λόγω έλλειψης εμβολίων, παιδιά που κακοποιούνται, παιδιά που ακρωτηριάζονται ή πεθαίνουν στις συρράξεις, παιδιά που στερούνται στοιχειώδους εκπαίδευσης: εκατομμύρια παιδιά χωρίς χαμόγελο, χωρίς ελπίδα, σε όλο τον κόσμο, ζητούν να θυμηθούμε το δικαίωμά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια, σεβασμό, φροντίδα και αγάπη, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Ο δρόμος βοήθειας του ανεπτυγμένου κόσμου προς αυτά τα «καταδικασμένα» παιδιά είναι ακόμη μακρύς και οι δεκαετίες που πέρασαν από την ίδρυση της UNICEF το 1946, τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ το 1959,
και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989, του πρώτου παγκόσμιου, νομικά δεσμευτικού, κώδικα δικαιωμάτων των παιδιών στην ιστορία, παρά τα σημαντικά βήματα, δεν βελτιώνουν την τραγική εικόνα των αριθμών που παρουσιάζουν οι σχετικές εκθέσεις σε παγκόσμια κλίμακα.
Το 1959 οι λαοί των Ηνωμένων Εθνών ψήφισαν τη διακήρυξη για τα δικαιώματα του παιδιού, τα οποία παραθέτω παρακάτω:
1. Όλα τα παιδιά είναι ίσα, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα και θρησκεία
2. Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώσουν , σωματικά και ψυχικά, με τρόπο φυσιολογικό και υγιεινό.
3. Κάθε παιδί, από τη στιγμή που θα γεννηθεί, δικαιούται να έχει ένα όνομα και μια εθνικότητα.
4. Το κάθε παιδί πρέπει να τρέφεται ικανοποιητικά, να έχει σπίτι, ψυχαγωγία και ιατρική φροντίδα.
5. Αν το παιδί έχει κάποιο σωματικό πρόβλημα, δικαιούται να έχει ιδιαίτερη φροντίδα και εκπαίδευση.
6. Τα παιδιά χρειάζονται μία οικογένεια.. Αν δεν έχουν οικογένεια, ή αν είναι πολύ φτωχή, οφείλει να τα φροντίσει το κράτος
7. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση. Τουλάχιστον η στοιχειώδης εκπαίδευση πρέπει να είναι δωρεάν και υποχρεωτική.
8. Αν συμβεί κάτι έκτακτο, στα παιδιά πρέπει να παρέχεται βοήθεια πριν από όλους τους άλλους.
9. Κανένα παιδί δεν πρέπει να δουλεύει αν δεν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία και δεν πρέπει να κάνει ποτέ ανθυγιεινή εργασία
10. Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν μέσα σε ένα πνεύμα φιλίας, ειρήνης και παγκόσμιας αδελφοσύνης. 
Τι τηρείται από τα παραπάνω; Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα παιδιά της φτώχιας και τα...ξεχασμένα από τον Θεό αυξάνουν. Η Λαγκάρντ μάλιστα, όταν έλεγε "λυπάμαι τα παιδιά του Νίγηρα και όχι τους Έλληνες", ήξερε τι έλεγε. Εννοούσε ότι μέχρι να φτάσουν οι Έλληνες να γίνουν σαν τα παιδιά του Νίγηρα, έχουν δρόμο να διανύσουν ακόμη!
Ποιος αμφιβάλλει ότι το σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων είναι και η εξαθλίωση των ελληνόπουλων; 
Αφίσες για την ημέρα του παιδιού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου