Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡEΕΙ! ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η Αλβανία οσονούπω θα μετατραπεί ολοκληρωτικά σε αποικία αμερικάνικη. Θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος πολύ χειρότερα από την Κύπρο και την Ελλάδα. Περιμένετε και θα δείτε. Όπως αναφέρει το newsit, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's έστειλε τα πρώτα μηνύματα (όπως έκανε το 2009 και για την Ελλάδα). Διαπίστωσε ότι το υψηλό επίπεδο του χρέους  της Αλβανίας  αποτελεί ανησυχητικό στοιχείο για το μέλλον της οικονομίας της.Σε έκθεσή του, ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων αναφέρει- μεταξύ άλλων -ότι το επίπεδο Β1 των κρατικών ομολόγων της Αλβανίας εξακολουθεί να κινδυνεύει από τις μεγάλες δημοσιονομικές προκλήσεις, την αύξηση του επίπεδο του χρέους και την αργή οικονομική ανάπτυξη, η οποία αναμένεται τα επόμενα χρόνια να παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
"Η χώρα εξακολουθεί να αναφέρει χαμηλά εισοδήματα, η οικονομία παραμένει μικρή και περιορισμένη, με μια εξαγωγική βάση που βασίζεται στης εμπορικές σχέσεις με τις χώρες της ευρωζώνης. Η οικονομική δραστηριότητα έχει επιβραδυνθεί σημαντικά το 2012 και η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει υποτονική" σημειώνεται στην έκθεση.
Όμως, σύμφωνα, με τον οίκο Moody's, υπάρχουν και θετικά στοιχεία, όπως π.χ. η συνετή νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Αλβανίας (BOA) και η σταθερότητα των τιμών που αντανακλούν μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία τα τελευταία χρόνια.
Άλλα "ισχυρά" σημεία της αλβανικής οικονομίας είναι, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η ανθεκτικότητα απέναντι στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης καταλήγει στο κεφάλαιο για την Αλβανία αναφέροντας, ότι παρόλο που η νέα κυβέρνηση έχει αρχίσει να αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, χρειάζεται πρόοδος προτού ο οίκος εξετάσει μια βελτίωση στην κατάταξη του χρέους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου