Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: «Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ»


ΕΙΝΑΙ…ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ; ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ!
 Το δημοσίευμα αναδεικνύει ο Στέφανος Χίος στην χθεσινή ‘Ελεύθερη Ώρα». Έχει όμως δημοσιευτεί εδώ και καιρό σε πολλά sites . Ιδού τι λέει το dexisxtrem.blogpot.gr: «Αυτό που μέχρι τώρα κυκλοφορούσε σαν φήμη έρχεται να επιβεβαιώσει o Αμερικάνος Πρέσβης που σε έγγραφό του που στέλνει 3 μέρες μετά τις εκλογές του 2009 λέει ότι ο Βενιζέλος γεννήθηκε σαν Τούρκογλου... και προφανώς αργότερα άλλαξε όνομα... και όχι ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σήμερα, αλλά όσο να 'ναι πρέπει να ξέρουμε την αλήθεια για την ιστορία του καθενός μιας και επί τουρκοκρατίας τα ονόματα μόνο τυχαία δεν ήταν...

Ιδού και το τηλεγράφημα της Πρεσβείας:


Who's Who In The New Greek Government — Embassy Athens (Greece)
Reference id: 09ATHENS1535
Origin: Embassy Athens
Time: Wed, 7 Oct 2009 15:16 UTC

WHO'S WHO IN THE NEW GREEK GOVERNMENT
1. (SBU)...

8. (SBU) Evangelos Venizelos: Leader of a PASOK faction that has traditionally been in opposition to Papandreou. A university professor of constitutional law born in 1957, Mr. Venizelos (nee Turkoglu) collided with Mr. Papandreou over the party leadership in 2007 - and decisively lost.

ΥΓ. Για το τι σημαίνει το nee

née also nee


adj.

1. Born. Used to indicate the maiden name of a married woman.
(1. Γεννηθείς σαν. Χρησιμοποιείται για να δείξει το πατρώνυμο μιας παντρεμένης γυναίκας)
2. Formerly known as.
(2. Τυπικά γνωστός σαν-χρησιμοποιείται σε καλλιτέχνες με ψευδώνυμο πχ.)


πχ. "Hillary Clinton nee Rodham" δηλ. Χίλαρι Κλίντον γεννηθείσα Ρόνταμ

Το nee υποδηλώνει λοιπόν στην αγγλική το όνομα με το οποίο γεννήθηκε κάποιος και το οποίο άλλαξε για διάφορους λόγους στη συνέχεια.

Το ρεπορτάζ της Ελεύθερης Ώρας αναφέρει ότι κατά την εσωκομμτική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ το 2007 ο Στέφανος Τζουμάκας ήταν ένας από τους διακινητές της  φήμης ότι το πραγματικό όνομα της οικογένειας Βενιζέλου είναι «Τoύρκογλου». Τότε, ο κ. Βενιζέλος είχε αντιδράσει, λέγοντας ότι επρόκειτο για χτύπημα κάτω από τη μέση, παραπέμποντας ακόμη και σε στοιχεία της γενέτειράς του στην Εύβοια.

Και το ρεπορτάζ καταλήγει: «Ο Αμερικανός πρέσβης όταν δύο χρόνια αργότερα έκανε την αναφορά στο “nee Turkoglou”, δεν είχε υπ’όψη αυτή τη διαβεβαίωση του κ. Βενιζέλου; Ποιος τελικά έχει δίκιο; Ο “Βαγγέλης Τούρκογλου” ή ο τότε Αμερικανός πρέσβης;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου