Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟ...
Μεγάλη αναμονή για την έναρξη θεραπείας σε καρκινοπαθείς καταγράφεται στα ειδικά ογκολογικά τμήματα του ΕΣΥ, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς. Στα περισσότερα τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής και τμήματα Ακτινοθεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων  οι αναμονές φτάνουν τους δύο μήνες, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου τα ραντεβού για θεραπείες ιωδίου σε ασθενείς με νεοπλασίες θυρεοειδούς κλείνονται σήμερα για τον Οκτώβριο του 2014!
Στο τμήμα Ιωδίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου ο χρόνος αναμονής για θεραπεία κυμαίνεται από 4 έως 5 μήνες. Στον αντίποδα, η έναρξη χημειοθεραπείας, στην πλειονότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ, γίνεται χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση (έως επτά ημέρες είναι η αναμονή και μόνο στο «Παπαγεωργίου» μπορεί να φτάσει τις δύο εβδομάδες).
Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι υφίσταται αναμονή σε ορισμένα νοσοκομεία, την οποία απέδωσε στην έλλειψη προσωπικού. Οπως ανακοίνωσε, το υπουργείο Υγείας ήδη προχωρεί σε προσλήψεις 400 γιατρών και 100 νοσηλευτών, οι οποίες θα γίνουν έως το τέλος του 2013, ενώ για το επόμενο έτος προγραμματίζεται να προσληφθούν επιπλέον 500 γιατροί και 300 νοσηλευτές. Τόνισε δε ότι η προτεραιότητα μέσα από αυτές τις προσλήψεις θα είναι να στελεχωθούν τα ογκολογικά τμήματα του ΕΣΥ. 
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου