Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΛΥΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" ΛΕΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ                     
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                      

H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αισθάνεται το χρέος να ευχαριστήσει  δημόσια τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου , που σε αντίθεση  με τα όλους  αυτούς τους λυσσυποπτους  μικρομεγαλοπαράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου είπε την μια και μοναδική  αλήθεια.

Η Ελλάδα δεν έχει  επιδημία λύσσας.

Ο δε  Υπουργός  κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος , που οι υπηρεσίες του υπουργείου του πρωτοστατούν του  στο ζήτημα της λύσσας, αναγκάστηκε  να συμφωνήσει με τον συνάδελφό του.

Με την ευκαιρία ,  λάβαμε γνώση της νέας  εγκυκλίου  που  κυκλοφόρησαν οι λυσσύποπτες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Υγείας  του ΥΠΑΑΤ  για το θέμα αυτό, που αν έδειχναν έστω ίχνη του υπερβάλλοντος ζήλου τους για την λύσσα  και στον πόλεμο κατά της ύπαρξης αδέσποτων, θα  ήμασταν  σαν χώρα έτη φωτός  μπροστά σε σχέση με την σημερινή  θλιβερή κατάσταση .

Ζητάμε και Απαιτούμε  από τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μ. Χαρακόπουλο  να αποσύρει προς διόρθωση την νέα εγκύκλιο  στα σημεία  όπου αναφέρεται, ότι  αν  οι κτηνιατρικές  υπηρεσίες ή οι ιδιοκτήτες  ζώων , που  ίσως, μπορεί, πιθανόν, αν, όταν, σε περίπτωση, εφόσον, άμα , δήθεν κλπ " έχουν  κάποια συμπτώματα"  και δεν έχουν χώρους  να απομονώσουν για 15 ήμερες, το  ζώο συντροφιάς ή τα παραγωγικά ζώα θα τα ευθανατώνουν.
Μάλιστα, στην αναφορά τους  στα παραγωγικά ζώα, δεν αναφέρουν καν την λέξη  ευθανασία, αλλά  γενικά και αορίστως θα τα σκοτώνουν, δηλαδή δολοφονούν  για να ακριβολογούμε, όσο  περίεργα και αν ηχεί αυτό στα ώτα ορισμένων.

Δηλαδή   εν ολίγοις μας λένε ότι  την ανεπάρκεια του κράτους για χώρους απομόνωσης θα την πληρώνουν τα  άτυχα ζώα.
Γνωρίζετε ότι είναι παράνομο και ανήθικο  να ευθανατώνεται ένα υγιές ζώο;
Υπάρχει πανδημία λύσσας και πρέπει να θυσιαστούν κάποια ζώα στο βωμό της δημόσιας υγείας;

Κύριε Χαρακόπουλε, επειδή μας έχετε συνηθίσει σε επιστολές  "αγάπης"  για τα ζώα,  ξαναδείτε  την τελευταία  σας εγκύκλιο και κάνετε τα αδύνατα δυνατά  , ώστε να βρεθούν οι χώροι απομόνωσης, αντί  της δολοφονίας των ζώων.
Για πολλοστή φορά θα  αναφέρουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει  λύσσα, άλλοι  αποφάσισαν περί αυτού για κερδοσκοπικούς αποκλειστικά σκοπούς. 
Τα ούτως ή άλλως  μετρούμενα στα  δάχτυλα του ενός χεριού   κρούσματα στα ζώα συντροφιάς και κανένα στα παραγωγικά  βαίνουν μειούμενα δια στόματος  του κ. Καραόγλου.

Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη να μην μείνει μόνο στους τηλεφωνικούς καθησυχασμούς του, αλλά να ανακαλέσει  στην τάξη την υφυπουργό του και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ  και να θέσει με ανακοίνωσή του το θέμα στις σωστές του διαστάσεις, αποφεύγοντας την διαστρέβλωση  των στοιχείων ιδίως σε ο, τι αφορά τα 376 άτομα  που  δαγκώθηκαν από σκύλο, τα οποία ΔΕΝ είχαν λύσσα , όπως εξάλλου  ούτε και τα ζώα.

Αν για 4 κρούσματα ζώων συντροφιάς δημιουργείτε τέτοιον πανικό στους πολίτες και ξοδεύετε  χιλιάδες  ευρώ για την αντιμετώπιση μιας ανύπαρκτης επιδημίας τότε θέτουμε  όλους  σας στην κρίση της ελληνικής  κοινωνίας.

Δώστε αυτά τα χρήματα  στους άστεγους και πτωχοποιημένους πολίτες για να πιάσουν και τόπο.

Για την

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

       Η Πρόεδρος                Η Αντιπρόεδρος                   Η Γραμματέας
Αναστασία Μπομπολάκη    Μαρίζα Χριστοδούλου        Μαρία Χουστουλάκη
                                          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου