Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ...ΓΕΡΑ ΜΥΑΛΑ!


Ο καθηγητής Μαθηματικός Παναγιώτης Ευθυμιόπουλος έχει αναρτήσει στο facebook ένα πρόβλημα για δυνατούς λύτες. Επειδή εμείς ήμασταν και παραμένουμε κουμπούρες στα Μαθηματικά, όποιος μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, τον παρακαλούμε να τη δώσει. 

Ισως το πιο ωραιο προβλημα,
καποια αδερφια βρισκουν ενα θησαυρο που αποτελειται απο ασημι και χρυσαφι,χωρις να το σκεφτουν ζυγιζουν ολο το θησαυρο και παιρνει απο 100 κιλα ο καθενας.Αν ο μεγαλυτερος αδερφος πηρε το 1/5 ολου του χρυσου και το 1/7 ολου του ασημιου, βρειτε ποσα ειναι τα αδερφια.

4 σχόλια:

  1. ΝΟΜΙΖΩ, ΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεις μάγκες είμαστε κι' οι τρεις αδέρφια
    για μας ειν' η ζωή γεμάτη κέφια
    https://www.youtube.com/watch?v=s43C0-2LR8k
    Εγώ επιμένω οτι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αξιολογούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αδέλφια είναι 6, ο χρυσός είναι 250 κιλά και το ασήμι είναι 350 κιλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα πάρει ο μεγαλύτερος (95 χρονών) 50 κιλά χρυσό, ρε φιλάρα, οι άλλοι 5 θα πάρουν από 40, να 'ουμ. Δηλ. ο μεγάλος τους ρίχνει στη μοιρασιά. Εκτός κι' αν δεν πάρει ο μικρός, γιατί είναι της καρπαζιάς (σαν τον αξέχαστο Αλ. Τζανετάκο, να 'ουμ). Οι δίκαιες λύσεις είναι 2. Η τα αδέρφια είναι 5 και το ασήμι 0 κιλά, ή τα αδέρφια είναι 7 και ο χρυσός 0 κιλά. Αλλιώς, αν ήταν ας πούμε κατσικοκλέφτες, ο μεγάλος θά 'παιρνε το ψαχνό της γίδας και οι άλλοι κατιμά και σβέρκο (κι' ο μικρός το γιδοτόμαρο, να το κάνει τσαμπούνα)
      Εγώ, πάντως, επιμένω οτι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αξιολογούνται

      Διαγραφή