Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ! ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν ενώ σχεδόν 200 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Άσραφ αλ Κούντρα.
Το ισραηλινό ραδιόφωνο, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, μετέδωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν έχουν ακόμη κάνει κανένα σχόλιο για την επίθεση αυτή.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το σχολείο που λειτουργούσε υπό την αιγίδα της UNRWA βομβαρδίστηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές. "Βρισκόμασταν μέσα στο σχολείο. Κάποιοι ήταν στις τάξεις και κάποιοι άλλοι έξω στην αυλή και ξαφνικά μας χτύπησαν τέσσερις οβίδες", είπε η Σομπέγια αλ Καφάρμα, μια γυναίκα που γλίτωσε με ελαφρά τραύματα. "Φύγαμε από τα σπίτια μας όταν μας είπαν να τα εκκενώσουμε, πήγαμε σε αυτό το σχολείο αλλά και πάλι μας βομβάρδισαν", συνέχισε.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ έκανε λόγο για "φρικτή σφαγή" και "τεράστιο έγκλημα πολέμου", προειδοποιώντας ότι "το Ισραήλ θα πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα" για τον βομβαρδισμό του σχολείου.
Ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι είδε λίμνες αίματος στο πάτωμα, πάνω στα θρανία και στην αυλή του σχολείου.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου του Μπέιτ Χανούν, Αϊμάν Χαμντάν, είπε ότι θα θύματα έχουν μεταφερθεί σε πολλά διαφορετικά κέντρα νοσηλείας γιατί "μια τέτοια σφαγή" δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα ιατρικό κέντρο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου