Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!

Αγία Παρασκευή  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                            
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ                                              
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μετά την ψήφιση του ν. 4250/2014, την Κ.Υ.Α. με αρ. πρωτ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 και την αποστολή της ανωτέρω Κ.Υ.Α. στις διευθύνσεις Διοικητικού, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από τους Δήμους να στείλουν λίστες με τους εργαζομένους που έγιναν αορίστου χρόνου από το 1994 και μετά, στα πλαίσια επανελέγχου(!) της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο με αίτημα του Σ.Ε.Δ.Α.Π. να μην αποσταλούν οι συγκεκριμένες λίστες, καθώς τέτοιου είδους ενέργειες θεωρούμε ότι ανοίγουν το δρόμο για άκριτες και μαζικές απολύσεις εργαζομένων.
Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση θέλει τους περίπου 35.000 ΙΔΑΧ να αποτελούν μια μόνιμη δεξαμενή απολύσεων.
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής μέσω της Αντιδημάρχου Διοίκησης κ. Παπαδοπούλου, ήταν ότι θα σταλούν οι λίστες με τα στοιχεία, με το σκεπτικό ότι όσοι εργαζόμενοι έχουν πλήρεις υπηρεσιακούς φακέλους δεν έχουν κάτι να φοβηθούν. Επίσης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξουν εργαζόμενοι οι οποίοι με το ίδιο σκεπτικό, θα απαιτήσουν να σταλθούν οι λίστες, πιστεύοντας στην αρτιότητα των φακέλων τους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ø  Πιστεύουμε πως ούτε ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να’ ναι σίγουρος για τη θέση του.
Ø  Πιστεύουμε ότι η απόλυση των σχολικών φυλάκων και η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, αν και οι προσλήψεις είχαν γίνει μέσω ή με τη διαδικασία ΑΣΕΠ, καταδεικνύει τη λανθασμένη επιλογή όλων όσων, αιρετών ή μη, συμπράττουν με τις κυβερνητικές επιλογές.
Ø  Πιστεύουμε ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει διαθέσιμοι και απολυμένοι για τις απαιτήσεις της τρόικας, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε. και της κυβέρνησης, που θέλουν έως το τέλος του 2014 να απολυθούν από το Δημόσιο 6.500 εργαζόμενοι.
Το μόνο σίγουρο είναι η αβεβαιότητα για το αύριο
Η επαγρύπνησή μας επιβάλλεται

Το Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου