Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΦΙΛΟΡΩΣΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ...


Νέα επίθεση, σκόρπισε τον θάνατο στη Μαριούπολη της ανατολικής Ουκρανίας. Η πόλη βομβαρδίστηκε από αυτονομιστές αντάρτες και τον ρωσικό στρατό, όπως κατήγγειλε το Κίεβο, σκοτώνοντας πάνω από 30 άτομα και τραυματίζοντας 76.
Είχε προηγηθεί η άρνηση των αυτονομιστών να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή νέων ειρηνευτικών συνομιλιών, καθώς οι μάχες έχουν φθάσει τη σφοδρότερη έντασή τους εδώ και μήνες. Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν την Παρασκευή πως 262 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις προηγούμενες εννέα ημέρες.

Το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως ρουκέτες που εκτόξευσαν αντάρτες από πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς GRAD έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο και προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιών.

Η επίθεση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Ρόιτερς ο 76χρονος συνταξιούχος Λεονίντ Βασιλένκο, ο οποίος κατοικεί στα ανατολικά προάστια της Μαριούπολης.

"Οι τοίχοι σείονταν, τα πλαίσια των παραθύρων σείονταν, η μπογιά άρχισε να πέφτει από το σπίτι. Κρύφτηκα στο υπόγειο. Το άλλο να κάνεις; Πήρα τον σκύλο και τη γάτα. Στο υπόγειο μπορούσες να ακούσεις τη γη να τρέμει", είπε.

Όπως μετέδωσε πάντως το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, οι αυτονομιστές αρνήθηκαν την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου