Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΛΕΠΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ!!!

H ηγέτης του εθνικιστικού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο Μαρί Λεπέν, προχώρησε πριν λίγο σε δήλωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ ιαι αυτό επιφανιακά είναι παράδοξο, αλλά γι αυτούς που γνωρίζουν έχει βάση: Η μάχη δεν είναι μεταξύ εθνικιστών και κομμουνιστών, είναι μεταξύ αυτών που θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη και να την ξανακάνουν Ευρώπη των Εθνών και της εθνικής κυριαρχίας από τη μία και αυτών που αγωνίζονται για την διατήρηση της γερμανικής κυριαρχίας επί των ευρωπαϊκών λαών και της "σάπιας" γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.


Η Γαλλίδα ηγέτης του πρώτου σε ψήφους στις ευρωεκλλογές γαλλικού κόμματος δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ότι «Eλπίζει σε μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 25 Ιανουαρίου».
Για την ίδια, δηλώνει η Μαρίν Λεπέν στην εφημερίδα. «Δεν είναι καθόλου παράδοξο που Mια ηγέτης εθνικιστικού κόμματος υποστηρίζει έναν συνασπισμό της αριστεράς και της άκρας αριστεράς αφού υπάρχει ένα κύμα διαμαρτυρίας στην Ευρώπη που περνάει από το γεγονός ότι πρέπει οι λαοί να ξαναπάρουν το πάνω χέρι στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των συνενόχων της που είναι οι αγορές».
«Δεν είναι παράδοξο. Δεν σημαίνει ότι έγινα θιασώτης της άκρας αριστεράς! Δεν συμφωνούμε με το πρόγραμμά τους, ειδικά για το μεταναστευτικό. Αλλά χαιρόμαστε για την νίκη τους» προσθέτει η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου και μεγάλο φαβορί για την γαλλική προεδρία Μαρί Λεπέν.
Η Λεπέν εκτιμά ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών. Ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ τεθεί υπέρ της διατήρησης της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Η στήριξη σε μια αντίπαλη πολιτική οικογένεια είναι θέμα τακτικής και στρατηγικής. Δεν πρόκειται να γενικευθεί.
Με το ίδιο επιχείρημα η Μαρίν Λεπέν εύχεται «ένα τμήμα του Λαϊκού Κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση αυτη τη στιγμή στην Ισπανία να έχει το κουράγιο να μην επιμείνει να στηρίζει την Ευρωπαϊκή Ενωση».
Αυτή η τοποθέτηση της Μαρίν Λεπέν, γράφει η Le Monde, της επιτρέπει, για μια ακόμη φορά να ανακατεύει την τράπουλα.
«Στην Ισπανία και στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει το αντίστοιχο του δικού μας κόμματος Εθνικό Μέτωπο, η άκρα αριστερά παίρνει τη θέση μας» δηλώνει η Μαρίν Λεπέν, σοκάροντας τους πάντες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρίν Λεπέν ψάχνει στηρίγματα στα αριστερά της αριστεράς, γράφει η Le Monde. Hδη από το 2000 δήλωνε ότι «Οι διεθνιστές θέτουν τα σωστά ερωτήματα αλλά δίνουν τις λάθος απαντήσεις».
Στο γιατί δεν έχει κάνει π.χ. δήλωση στήριξης για τον Λαϊκό Σύνδεσμο η Μαρί Λεπέν, οφείλεται στο γεγονός ότι το ελληνικό εθνικιστικό κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου, ουδέποτε "τα πήγαινε καλά" με το γαλλικό εθνικιστικό κίνημα, αντίθετα με ότι συμβαίνει με το βρετανικό ή το ιταλικό και το ισπανικό με το οποίο διατηρούν σχέσεις. Το γαλλικό εθνικιστικό κίνημα βρίσκεται πολύ κοντά με το ολλανδικό, το αυστριακό και το φινλανδικό.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου