Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Λίγο πριν από το αυριανό, κρίσιμο Eurogroup στο οποίο η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τους εταίρους ζητώντας τη διακοπή του Μνημονίου κι ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι Μάκης Βραχιολίδης και Γιάννης Παπαζήσης επέδωσαν ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Κύριο Ιωάννη Βαρουφάκη.  
Στην επιστολή αυτή καταδεικνύεται η κλοπή σε βάρος του λαού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σε συμπαιγνία με τις 4 συστημικές τράπεζες, προτείνοντας παράλληλα λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί! Λύση η οποία θα είναι σωτήρια για τη χώρα. Ελπίζουμε ότι η επιστολή και η λύση που προτείνεται, θα φανεί πολύτιμη στον κ. Βαρουφάκη.
Ιδού η επιστολή:

Οι δημοσιογράφοι Μάκης Βραχιολίδης, Γιάννης Παπαζήσης που
απέστειλαν την επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών
        Κύριε υπουργέ,
 γνωρίζουμε το μέγεθος της επιστημοσύνης σας αλλά και τις προθέσεις σας με την ανάληψη των καθηκόντων σας, όπως επίσης και το εύρος των δραστηριοτήτων σας, εδώ και 2 εβδομάδες που αναλάβατε το δύσκολο αυτό έργο. Εμείς λοιπόν θέλουμε με την παρούσα επιστολή να σας βοηθήσουμε για το καλό της πατρίδος διότι εάν αποτύχετε αυτό  θα έχει συνέπειες δραματικές για όλους μας.
       Με τη δημοσιογραφική μας ιδιότητα ήρθαμε σε επαφή με σημαντικά πρόσωπα και τα στοιχεία που συλλέξαμε  από τις συνεντεύξεις που πήραμε πιστεύουμε ότι θα σας είναι χρήσιμα για να φέρετε σε πέρας το υπερμεγέθους δυσκολίας έργο που αναλάβατε στην πολύ δύσκολη αυτή στιγμή για το έθνος και κάθε δυνατή βοήθεια από όπου και αν προέρχεται, πιστεύουμε ότι θα σας φανεί χρήσιμη.
           Επί της ουσίας λοιπόν σας γνωστοποιούμε ότι οι 4 πρώην πρωθυπουργοί  δανείστηκαν από το εξωτερικό 233 δις ευρώ και τα έδωσαν όλα στις 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση αυτών και τα χρέωσαν στον ελληνικό λαό, με συνέπεια σήμερα να εμφανίζονται ότι δεν  χρεωστάνε αυτές στους δανειστές της χώρας μας αλλά εμείς, ο ελληνικός λαός!!! Αυτό Κύριε υπουργέ έγινε μέσω των ΦΕΚ νο250 της 9-12-2008 


Ν. 3723/08 , ΦΕΚ νο 65 την 6-5-2010 


Ν. 3845/10, ΦΕΚ νο 148 την 3-9-2010 , 

Ν. 3872/10, ΦΕΚ νο 256 την 9-12-2011 

Ν. 4031/11 και ΦΕΚ νο 94 την 11-9-2012. 

Στα παραπάνω ΦΕΚ και στους αντίστοιχους Νόμους θα δείτε ότι οι προκάτοχοί σας έβαλαν ως εγγύηση το ίδιο το κράτος και το μέλλον όλων μας το υποθήκευσαν στο αγγλικό δίκαιο, πράγμα απαράδεκτο!    Δανείστηκαν χωρίς λόγο 233 δις ευρώ, τα έδωσαν στις τράπεζες και έβαλαν ως εγγυητή το κράτος, δηλαδή όλους μας, δίνοντας ως εγγύηση ομόλογα του ελληνικού κράτους τα οποία υποχρεωνόμαστε να πληρώσουμε εμείς επειδή δεν πληρώνουν οι τράπεζες. Οι τραπεζίτες, με την ανοχή και εγγύηση του κρατικού μηχανισμού επειδή αρνούνται να τα πληρώσουν, καλούμαστε όλοι μας να πετύχουμε το ακατόρθωτο, να πληρώσουμε δηλαδή ως λαός 233 δις ευρώ συν τους τόκους,  χωρίς να τα έχουμε πάρει εμείς αυτά τα δάνεια!
Ρωτούμε λοιπόν, είναι ή δεν είναι ιδιωτικές εταιρείες όλες οι ελληνικές τράπεζες; Έπρεπε οι μέτοχοί τους να αναλάβουν την ανακεφαλαιοποίησή τους με δικά τους έξοδα; Πού έχει ξανασυμβεί το κράτος να αναλαμβάνει την ανακεφαλαιοποίηση ιδιωτικών εταιρειών; Είναι ή δεν είναι παράνομο αυτό;
Καλείστε λοιπόν να ερευνήσετε το όλο θέμα  με τα στοιχεία που σας δώσαμε, να ζητήσετε τα χρήματα αυτά να καταβληθούν από τις 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες που τα έχουν στα χρηματοκιβώτιά τους ή σε off shore εταιρείες τους και αν δεν τα επιστρέψουν, να περάσουν από δίκη άπαντες όσοι συνέργησαν σε αυτό το ασύλληπτου μεγέθους οικονομικό έγκλημα που έγινε σε βάρος όλων μας.
Μόλις επιστρέψουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία οι τράπεζες, με οποιοδήποτε τρόπο είτε δια της μεταξύ σας συνεννοήσεως είτε δια της δικαστικής οδού (που δεν θα πρέπει να καθυστερήσει καθόλου), τότε να επιστραφούν στους δανειστές μας για να ανακουφιστεί η χώρα και οι πολίτες από αυτό το πραγματικά τεράστιο και πρωτοφανές πρόβλημα. Αμέσως μετά να ακυρωθούν τα μνημόνια εις το ελληνικό κοινοβούλιο διότι ψηφίστηκαν αντισυνταγματικώς ως προσχέδια νόμων και όχι ως δανειακές συμβάσεις στα μνημόνια 2 και 3 και η απόδειξη βρίσκεται στο ΦΕΚ της 14-2-2012 Ν. 4046 
ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΚ 240 ΤΗΣ 12-12 2012 
Το δε μνημόνιο Νο1 το πέρασαν μόνοι τους από την βουλή οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντινου. Επί αυτών μάλιστα απεφάνθη και ο κύριος Κατρούγκαλος ως έξης: «Καμία από τις τρεις δανειακές συμβάσεις, κανένα από τα Μνημόνια δεν ήρθε να κυρωθεί στη βουλή με τον τρόπο που προβλέπει το Σύνταγμα δηλαδή ως υπογραμμένη Συνθήκη και μάλιστα με την πλειοψηφία των 3/5. Η πρώτη δανειακή σύμβαση κατατέθηκε και αποσύρθηκε και η δεύτερη και Τρίτη ψηφίστηκαν ως σχέδια και μάλιστα με το τέχνασμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Αρχικά εγκρίθηκαν τα σχέδια όχι οι συμβάσεις  και μετά κυρώθηκαν . Δεν επιδιώχθηκε η ακύρωσή τους διότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο που να επιτρέπει τον έλεγχο αυτών των πραγμάτων . Το ΣτΕ ελέγχει μόνο την νομιμότητα Διοικητικών πράξεων, όχι διεθνών συμβάσεων και ο Άρειος Πάγος δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα. Όσο δεν έχουν Συνταγματικό Δικαστήριο  αυτές οι πολιτικές πράξεις δεν μπορούν να έχουν έλεγχο. Στο δεν  Διεθνές Δικαστήριο πάλι δεν υπάρχει δικαστήριο που να ελέγχει ένα τέτοιο εσωτερικό ζήτημα»
             Πιστεύουμε ότι έγινε αντιληπτό το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος του ελληνικού λαού.
Παίρνετε λοιπόν πίσω τα 233 δις από τις τράπεζες, που τα έδωσε αναίτια το κράτος, ακυρώνετε τα μνημόνια, δίνετε τα χρήματα πίσω στους δανειστές μας και ησυχάζουμε άπαξ δια παντός.
Αυτή είναι η πιο ασφαλής οδός Κύριε Υπουργέ και δι’ αυτής της οδού δεν θα χρειαστεί να έρθετε σε ρήξη με κανένα ευρωπαϊκό κράτος ούτε να ζητήσετε βοήθεια από κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Αν πράξετε αυτό τότε μπορείτε να πάτε την Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να μας αποδώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και όσα μας οφείλει από το κατοχικό δάνειο τα οποία ξεπερνούν συνολικά τα 500 δις ευρώ συμφώνα με τον κύριο Μανώλη Γλέζο. Έτσι την «τινάζετε» στον αέρα για να μην μπορέσει ξανά να σας υποδείξει ποιος είναι ο έντιμος και ποιος όχι αλλά και ποιος χρωστάει τελικά σε ποιον Κύριε Υπουργέ. 
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.
    Μετά τιμής
Ιωάννης Παπαζήσης δημοσιογράφος- συγγραφέας

Μάκης Βραχιολίδης δημοσιογράφος-εκδότης τοπικής εφημερίδος

13 σχόλια:

 1. Πιέστε νά μην προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μέγα Μνημονιακό Αβραμόπουλο ἤ τον Κασιμάτη που ανέδειξε τους μνημονιακούς Νόμους ἤ τον Δρετάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ καλό,μπράβο στους δύο καλούς δημοσιογράφους και ΝΟΜΙΜΟΥΣ πολίτες της Ελλάδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επιτελους έγινε ένα μεγάλο βήμα από τους δύο δημοσιογράφους που έδωσαν πλήρη στοιχεία στον Υπουργό Οικονομικών. Περιμένουμε και άλλες τέτοιες επιστολές και σε άλλους υπουργούς όπως στον Υπουργό Πολιτισμού, στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε μου τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ό,τι ο μπαρουφάκης δεν τα γνωρίζει;;;
   Τα γνωρίζει και απλώς δεν έχει τα παπάρια να τα διεκδηκίσει!!

   Διαγραφή
 4. Εξαιρετικό άρθρο...Υπουργέ εκμεταλλεύσου το...και στη συνέχεια στο σκαμνί οι εμπλεκόμενοι. Συγχαρητήρια στους λεβέντες δημοσιογράφους!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΠOΚΑΛΥΨΗ που θα ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ: Τι συμβαίνει με τον Βαρουφάκη; Μήπως έχουν δίκιο; http://olixnos.blogspot.com/2015/02/o.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. υπομονη φιλε μου..κραταμε μια πισινη!!!!!!για να δουμε κοντος ψαλμος ;-)

   Διαγραφή
 6. Αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον για την μία από αυτές τις τράπεζες οι μέτοχοι δεν είναι Έλληνες αλλά ξένοι. Συνεπώς, αν και για τις άλλες ισχύει το ίδιο, τότε οι ξένες τράπεζες φρόντισαν να δανειστούμε τα ποσά ως κράτος, τα πήραν πίσω, μας τα φόρτωσαν σαν χρέος στην πλάτη μας και πρέπει να έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια, από την προδοσία των κυβερνήσεων και την ηλιθιότητα μας. Έτσι με ένα σμπάρο 2 τριγώνια. Μας δανείζουνε, τα χρεώνουνε σε εμάς, τα παίρνουνε πίσω και στο τέλος μας ζητάνε και τα ρέστα! Αν δεν βρεθεί άκρη να τα ξαναπάρουμε πίσω και με τόκο και να περάσουν από δίκη όσοι συνέπραξαν σε αυτές τις επέσχυντες πράξεις, τότε μην περιμένουμε να μας σώσουν κάποιοι φανταστικοί φίλοι μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΝΑ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΕ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλά, κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου... Ο Βαρουφάκης ή αλλιώς Baruch-άκης, που είναι άνθρωπος του Soros, έχει από το 2011 προαναγγείλει τι θέλουν να κάνουν στην Ευρώπη τα αφεντικά του... Θέλουν να ανατρέψουν το σημερινό status quo και η "Ευρωπαική Ένωση" των κρατών και των εθνών να αντικατασταθεί από την ομοσπονδιακή "Νέα Ιερουσαλήμ", όπως λέει σ' αυτό το βίντεο του 2011 (μετά το 5:35):

  https://www.youtube.com/watch?v=CRRWaEPRlb4

  Τώρα, αν για να πετύχουν το σκοπό τους που είναι η ομοσπονδία, χρειάζεται να διαχύσουν το χρέος παντού, ώστε η ομοσπονδιοποίηση να φαντάζει στους ιθαγενείς σαν σωτηρία, έχετε καμμιά αμφιβολία ότι θα το κάνουν; Αυτό που ισχυρίζομαι λοιπόν είναι ότι παρακολουθούμε την εξέλιξη ενός καλογραμμένου σεναρίου, που παίζεται όμως από μέτριους ηθοποιούς... Τώρα, γιατί ο Baruch-άκης ονομάζει την μέλλουσα ομοσπονδιοποιημένη Ευρώπη με το όνομα "Νέα Ιερουσαλήμ", φαντάζομαι θα έχει τους λόγους του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μπράβο στα δυο παλικάρια, μακάρι να ειναι έντιμος ο Βαρουφακης.Όσο έντιμος και να είσαι όμως, όταν πας από την πλευρά τους σε πείθουν να κάνεις το "σωστό"
  Πατριώτες μου, βγάτε στο δρόμο, διεκδικήστε σήμερα, πριν ειναι αργά. Αυτό το θηρίο που το λένε Ευρώπη μας καταπίνει, μπορουμε να ζήσουμε έξω από το δικό τους χωριό. Είμαστε στην πόρτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας στο κεφάλι της Αφρικής. Μετράμε, απλά δε μας το λένε, πρεπει να το καταλάβετε επιτέλους. Μην φοβάστε, ο Αμερικάνος μπαμπάς μας θα μας προστατέψει αν χρειαστεί, διότι η μοιρασιά ισχύει ακόμα!!! Ξανά οργώστε τα χωραφια μας να έχουμε τροφές, βγείτε στη θάλασσα για ψάρι, μαζέψτε το νερό μας, τον ήλιο μας και όλα θα πάνε καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΣ...ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ..ΕΥΓΕ..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μπράβο στους Πραγματικούς Δημοσιογράφους. Μάκης Βραχιολίδη και Γιάννη Παπαζήση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή